Neplānotās ballītes

Neplānotās ballītes

12. Feb 2013, 10:53 aab aab

Ne vienmēr ir tā, ka visas ballītes tiek plānotas, tām ir laiks gatavoties un būt 100% gatavām. Es nerunāšu par pārsteiguma ballītēm. Bet par tādām, kad ciemiņi ierodas negaidot!

 

Jau no seniem laikiem saka, ka dzimšanas dienā aicina ciemos, bet uz vārda dienu var iet bez aicināšanas. Protams, ka mūsdienās tomēr arī uz vārda dienām aicina ciemos. Nav vairs tik ļoti modē iet neaicinātam. Arī mūsdienu finansiālā situācija ir tāda kāda ir un ne jau katram ir ko šādās situācijās klāt galdā. 

Dzimšanas diena ir svētki, kas ir īpaši. Varbūt tāpēc, ka tajā dienā mainās gadu skaits, vecāki atcerās kā bērniņš nāca pasaulē utml. Vārdus mūsdienās nereti bērnam ieliek divus, līdz ar to rodas jautājums - svinēt vai nesvinēt un kuru no vārda dienām svinēt! Es vienmēr esmu smējusies, ka šo situāciju var ļoti elementāri atrisināt - likt tādus vārdus, kuri ir kalendārā ierakstīti vienā dienā! Protams, ka šis ir jāuztver ar lielu devu humora :)

 

Tātad par neplānotajiem ciemiņiem.

Par lielu prieku, mūsdienu pēkšņie ciemiņi mēdz saprast, ka, ja nav nekāda baļļuka, tad arī mājās nebūs nekā tāda, ko varētu ciemiņiem likt galdā. Ciemiņi mēdz tomēr aizdomāties par to, ka jānopērk kūka un tā pie reizes arī lieliski noder kā dāvana attiecīgajos svētkos. Ja šādi ciemiņi ir vairāki, tad ir jauki, ka viņi iepriekš jau sarunā, ko tad kurš nes cienastā. Šādos gadījumos dāvana pat nav jāuztver kā norma. Dāvanas ir jau pati kūka vai kas cits uz galda liekams.

Protams, ka ir arī jubilāra puse. Pārsvarā šoks ir gana liels - es te pa māju dzīvoju bez maz pidžamā un pēkšņi ciemiņi ir klāt! Un man nav ko likt uz galda - jūtos neērti. Bet prieks ir milzīgs un patīkams, ka kāds tomēr par tevi atceras :)

 

Ja vēlies doties ciemos neplānoti, tad atceries:

  • pirms iegādājies kūku, ziedus piezvani gaviļniekam un tomēr brīdini, ka ieradīsies ciemos. Vismaz zināsi, ka jubilārs tiešām ir mājās.
  • nedusmojies, ja jubilārs nemaz nav mājās.

 

Gaviļniekam jāņem vērā:

  • arī tad, ja negrasies svinēt svētkus, ciemiņi var ierasties.
  • tie, kas tomēr par tevi atceras, tie ir īsti draugi!

 

Un kā ir bijis Jums? Vai bieži ir gadījies tik šādi pārsteigtam? Vai arī paši ejat ciemos ar pārsteiguma efektu?

aab aab 12. Feb 2013, 11:26 annijalise

jā, parasti šādas ballītes izvēršas ļoti jautras un mīļās. varbūt tāpēc, ka to dara cilvēki, kas ir mīļi.

annijalise annijalise 12. Feb 2013, 11:20

mēs parasti tomēr kaut mazliet dodam mājienu ka būsim ciemos, nemīlam uzkrist uz galvas, jo pašiem īpaši nepatīk ka tā rīkojas.
negaidītas viesības, jau vispār ir kaut kad bijušas, un tās par pārsteigumu visiem izdevās jaukākas nekā plānotas būtu īpaši.