Nepietiekams mazuļa svars-kā tavs mazulis pieņēmās svarā?

Nepietiekams mazuļa svars-kā tavs mazulis pieņēmās svarā?

09. Aug 2013, 11:15 saulux10 saulux10

Sveikas,

Sagaidot savu pirmo mēneša svēršanos un mērīšanos biju pacilātā garastāvoklī,jo uzzināšu visu par savu mazuli,cik pieņēmies svarā,cik izaudzis,u.tt.

Kad mazulis tika nosvērts,tad manās acīs parādījās tāds neliels izbrīns,jo svarā bija pa mēnesi pieņēmusies tikai par 300 gramiem.Kā jau katrai mammai uzreiz rodas jautājumi,vai tas ir normāli un kapēc tā ir.Tiku izjautāta vai piens pietiek,vai neraud u.tt.

Par to pat nebiju iedomājusies un pat pieļāvusi domu,ka piens varētu būt par maz vai pliekans,jo galu galā,

*bērniņš ir mierīgs

*omulīgi dzīvojas savā gultiņā

*ēdienreižu daudzums 7-8 reizes

*neraud (tikai tad,kad sāp puncis)

*ēienreižu laiks (ne ātrāk kā pēc 3-5 stundas)

Cik sapratu,kad minimālais pieņemšanās svars ir 500g,bet vai tik tiešām visi bērni pieņemas vienādi,vai tad nav izņēmumi,kad var būt mazāks svars?Uz šiem jautājumiem atbildēt man daktere nevarēja.

Tad nu jau otro dienu cītīgi veicam svara kontroli,pirms un pēc ēšanas sveramies,lai zinātu cik grammus mazais izēd,man vidēji viņa izēd 5 gramus,tas ir apmēram 70 ml,citās ēšanas reizēs ir vairāk ml,vai tas ir normāli,bet vairāk viņa nevēlas,paēd cik grib un viss.

Reizēm smagi nopūšos,jo nezinu,kas un kā būs.Tā kā ar pirmo meitu man liela pieredze krūts ēdināšanā nav,tad īsti nezinu un daudzas lietas man nav skaidras,piemēram ko darīt,lai piens būtu vairāk,ko ēst un dzert,lai tas labāk veidotos,ko darīt.Daktere vien teica,lai pienu atslaucu,mēģināju ar rokām,bet tas man bija kā neiespējamā misija,varbūt mēģināt ar krūts pumpi,bet kurš labāks,rodas tik daudz jautājumi,ka pat raudiens nāk.

Dzeru dažādas māmiņu tējas,lai nomierinātos,jo stress ir tas,kas man vismazāk ir vajadzīgs,bet padomājot.... :(

Es ļoti vēlos savu meitiņu barot ar krūti,bet ja sākšu piebarot,tad baidos ka mazulis atteiksies no krūts,kā tas bija ar pirmo bērniņu, ceru ka viss būs labi.

Kāds bija tava mazulīša svara pieaugums pirmajos mēnešos? Varbūt tev ir atbildes uz maniem jautājumiem un neziņu?

Baiba.

saulux10 saulux10 10. Aug 2013, 09:46 helliite

labi mīļā,došu ziņu 😉

helliite helliite 09. Aug 2013, 22:19

Gari gan sarakstīju 😃

helliite helliite 09. Aug 2013, 22:18

Sveika 😀

Kad piedzima mans dēliņš, man no stresa un pārdzīvojumiem trūka pieniņa!
Kad 4.dienā uz mājām vizītē atnāca mazā dakteris- pateica, mudīgi uz veikalu pēc maisījuma, bērns grib ēst! Nu viņam nebija ne vēdera izeja, ne čurāšana- bija uzreiz skaidrs, ka nav ko čurāt, jo vēders tukšs!
Ļoti pārdzīvoju, jo gribēju barot pati un spiediens jau ar no sabiedrības nav jaunajai māmiņai tas labvēlīgākais, ja visur saka- mātes piens vislabākais, vispareizākais un, ja tev kaut kas ar to nav kārtībā, tad tu jūties vēl dubultā vainīga..
Bet nu tas tā..

Aktīvi dzēru tējas: māmiņu, ķimeņu, fenheļu, rasaspodiņu.. Dienā 2-3l obligāti jāizdzer!
Daktere lika dot abas krūtis vienā reizē! Un maisījumu pēctam..
Man visu laiku likās, ka mazais labi ēd krūti, maisījumu gan īpaši neēda.. Māsiņa tik ik pa laikam noteica, uz maniem pārliecinātajiem argumentiem, ka mazais krūti ņem pareizi, viss žoklis smuki kustas, var dzirdēt glunkšķus, ka tas varbūt man tā liekas, ka glunkšķi var būt arī gaisa rīšana, nu vienvārdsakot, mēģināja sagatavot, ka bērnam ar manu pienu tomēr nepietiek..
Bija pat kontrolēšana ārsta kabinetā- mazais izēda 80 gr mana piena!
Es lēkāju no prieka!!
Un Mēneša vizītē bija secinājums..mazajam +1600 gr!!!
Tad gan visi nosmējās, ka mēs tik cītīgi ēduši, ka nu jāpiebremzē, devu vienā ēdienreizē tikai 10min un 3h pauze..

Ko es gribu ar šo visu teikt..

Vidēji skaitās normāli mēnesī pieņemties ap 800gr..
Bet kā skatās vidējo?
Bērnu svaru summa dalīts ar bērnu skaitu.
Mans bērns ar saviem 1600+ Tavs bērns ar 300 gr ir 1900 gr, un vidēji sanāk 950 gr.. 😉

Seko līdzi vai mazulis tiešām ir omulīgs, nav pārāk miegains un savārdzis, un seko līdzi pamperiem (mans dēliņš ar ap 2 mēnešiem sāka kakāt tikai reizi 7-10 dienās , krūts bērniem tā var būt. Tas viss beidzās 5 mēnešos, kad sāku dot biezenīšus 😉 ), bet čurai ir jābūt, ja nemaldos, 7-10x dienā ( Laikam) Nu jābūt bieži!
Ja tas viss ir, nestreso, dzer šķidrumu 2-3l dienā, kārtīgi ēd (lai gan iespējams gribas ātrāk notievēt un atgūt formu pēc dzemdībām), ēd labi, veselīgi un kārtīgi, lai pienam ir no kā rasties..

Viss būs kārtībā!
Gaidīšu blogu pēc mēneša, kā tavam bērniņam un Tev sokas 😀

saulux10 saulux10 09. Aug 2013, 21:15 MaraML

paldies,tavs komentārs patiesi līdzīgs manai situācijai 🌷

saulux10 saulux10 09. Aug 2013, 17:57 elinaa2013

tieši tādēļ tapa šis raksts,lai saprastu,kad tā nav tikai man,paldies ka padalījāties ar pierezi 🌷

saulux10 saulux10 09. Aug 2013, 17:55 elinaa2013

vēders mums iziet reizi 7 dienās,no sākuma satraucos,bet tas esot normāli,maziņiem tā varot būt.

saulux10 saulux10 09. Aug 2013, 17:54 eg3107

piedzima 4.04 kg,pati esmu tieva-sveru 64 kg, 1,75 gara.

saulux10 saulux10 09. Aug 2013, 17:50 MiniAnna

ātrāk viņa nevēlas.

Liene Krúza Liene Krúza 09. Aug 2013, 14:18

Cik daudz arstu viedoklu ir par mazula svaru.....
Mums kaiminos bebim ir 8menesi un knapi ir pari 7kg. Liekas,ka dikti mazs,vai ne???
Bet berns jutas labi,ir attistits,nav grazigs un talak doks nemaz neinteresejas,kur tik maza svara.Tik pajauta,vai berns normali cura,kaka,vai nav parak miegaina,aktiva utt.
Tai pat laika atcereoties ka man bija ar Gabrielu,kad pirmajos menesos vina man svara pienemas pa 1kg un peksni 5menesi tik 200gr un doks acis izbolijis,vai mammin, bernins obligati japiebaro,jadod papildus jau est, bet labi,ka meitene pudeli neatdzina par sev pienemamu,citadi jau sen butu pielikusi punktu zidisanai.
Galvenais saglaba mieru sevi,un skiet vajadzetu bazities par to,ja maza butu rauduliga,un tev pasai liktos,ka berns nav paedis.
Man loti palidzeja piena vairosanas kimenu teja,man ari loti garsoja. Bet ta pilnigi neko citu netiku dzerusi piena vairosanai

saulux10 saulux10 09. Aug 2013, 13:08 madareenss

nu re,tāds ir arī mans uzskats,bet daktere manuprāt "pārspīlē",es jau viņai skaidroju ka bērniņš jūtas labi,ka viss ir ok un ka nekas neliecina(pagaidām) ka kaut kas nebūtu kā vajag.

madareenss madareenss 09. Aug 2013, 13:02

Hmmm, man meitai šobrīd gads un seši mēneši, svars 9.420kg. Pirms pusotras nedēļas bijam uz apskati pie dakteres.Kad bija mazāka, arī neko dižu neņēmās svarā. Pirmos piecus mēnešus baroju ar krūti, bet svars nāca klāt normāli pirmos mēnešus, tad jau bik švakāk. Padomāju, ka varbūt tiešām pieniņš man pašai pa švaku, un sāka lēnām ēst piena maisījumus - vai kas mainījās?Nē. Svara neko dižu neņēmās. Es tur nekādas baigās problēmas nesaskatīju un joprojām nesaskatu. Bērns ir/bija aktīvs, omulīgs, attīstās perfekti, nekādu problēmu. Jau no pirmā dzīves mēnesīša naktī noguļ no 10- 12h bez celšanās. Un arī daktere mani ir nomierinājusi, ka ne visi bērni attīstās, aug un pieņemas svarā pēc kaut kādām tabulām Ir jāskatās uz bērnu kā tādu. Uz indivīdu. ne jau uz kautkādiem vidējiem rādītājiem. Un Arī ēšanas režīms bija 2.5 - 3.5h.