Nepieciešams:
3 nektarīni vai/un persiki
2 āboli
mazliet sviesta
cukurs apmēram 2 ēdamkarotes
auzu pārslas-glāze
jebkuri rieksti kāda sauja
Labāk izvēlēties stingrus augļus. Tos nomazgā. Nekarīnus pārgriezu uz pusēm, Terēze izknibināja kauliņus un pati ar mazi pārgrieza vēlreiz uz pusēm. Man, protams, bija jāpiepalīdz noturēt nazīti taisni un jāierāda, kur tieši griezt, citādi gabaliņi nebūtu vienādi:) Ābolus ņēmu tos, ko meita bija sagatavojusi jau iepriekšējā dienā kartupeļu biezputrai un kuri bija palikuši pāri.
Tad Terēze ar tukšu sviesta iepakojuma papīru ieziež cepamtrauku (esmu jau stāstījusi, ka nekad neizmetu izlietoto sviesta iepakojumu, jo tie kā reiz noder trauku ietaukošanai). Tad apakškārtā liek nektarīnus, bet pa virsu izkrāmē ābolus. Uzliek mazas sviesta piciņas, bet tiešām mazas mazītiņas. Labāk to darīt pašai, jo Terēze man salika lielas pikas, ko nācās paķeksēt nost. Ar mazajām rociņām pārber augļiem un sviestam pāri mazliet cukura.
Lieku 180-200 grādos cepties, līdz augļi ir mīksti (sāk smaržot), bet cukurs tā kā karamelizējies.
Pa to laiku uz sausas pannas apgrauzdēju auzu pārslas un riekstus ar cukuru. Kad tie sakaramelizējušiess, Terēze pārber bagātīgā kārtā kanēli.
Kad augļi izcepušies, ņem no krāsns laukā un liek uz šķīvjiem, kam pa virsu plombīra saldējuma ripu, kuram savukārt atkal mazas rociņas pārber auzu pārslu riekstu maisījumu.
Kā garšoja? Tā, ka visi gribēja vēl:) Riktīgi labs saldais ēdiens gan lai palutinātu sevi svētdienas rītā, gan lai uzcienātu negaidītus ciemiņus. Tagad nektarīnu, persiku un ābolu laikā iesaku noteikti izmēģināt!