Mūzikas festivāla Positivus apmeklētājiem izdalīti 2642 pirmās nepieciešamības produkti cīņai pret kariesu

Mūzikas festivāla Positivus apmeklētājiem izdalīti 2642 pirmās nepieciešamības produkti cīņai pret kariesu

22. Jul 2015, 14:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mutes higiēnas preču ražotājs Colgate lielākajā populārās mūzikas festivālā Baltijā Positivus rūpējās, lai gan mazajiem, gan lielajiem festivāla apmeklētājiem būtu pirmās nepieciešamības produkti cīņai pret kariesu. Festivāla laikā apmeklētājiem tika izdalīti 2642 zobu kopšanas produkti, lai nodrošinātu iespēju parūpēties par zobu veselību arī atpūtas brīžos.

Alianses par Nākotni bez kariesa (ACFF) statistika liecina, ka Latvijā vairāk nekā 80% bērnu 15 gadu vecumā cieš no kariesa, turklāt, gadu skaitam pieaugot, vēl lielāks iedzīvotāju skaits Latvijā cieš no šīs problēmas, kuru iespējams apturēt. Galvenie iemesli, kāpēc bērniem un jauniešiem rodas zobu kariess, ir pavirša vai pārāk reta zobu tīrīšana, kā arī neveselīgi ēšanas paradumi. Tā nav tikai bērnu problēma, jo neveselīgi un nepareizi zobu kopšanas ieradumi ir izplatīta problēma arī pieaugušo vidū.

Lai palīdzētu mūzikas festivāla apmeklētājiem cīnīties pret kariesu un rūpēties par savu un savu bērnu zobu veselību, Colgate nodrošināja mutes kopšanas līdzekļus gan bērniem, gan pieaugušajiem. Colgate mazākajiem festivāla apmeklētājiem Positivus bērnu pilsētiņā dāvāja produktus zobu tīrīšanai, tādējādi atgādinot par regulāru zobu kopšanu arī atpūtas brīžos, jo ir svarīgi atcerēties par pienācīgu zobu kopšanu un kariesa profilaksi katru dienu. Daudz tālredzīgāk ir novērst problēmas cēloni jeb nepieļaut zobu bojājumu veidošanos, nevis cīnīties ar sekām, dodoties pie zobārsta vien tad, kad zobi ir jāplombē vai pat jāizrauj.

20150722143248-90076.jpg

Tāpat netika aizmirsti arī lielie festivāla apmeklētāji, kas uz festivāla laiku bija apmetušies telšu pilsētiņā. Positivus apmeklētāji saņēma Colgate zobu kopšanas komplektus, jo daļa apmeklētāju atzina, ka, dodoties uz festivālu, bija aizmirsuši mājās šos tik svarīgos higiēnas piederumus.

Colgate atgādina, ka pareiza un regulāra zobu kopšana ne tikai palīdz cīnīties pret kariesu, bet arī nodrošināt skaistu smaidu, svaigu elpu un palīdz kļūt pārliecinātākam par sevi. Savukārt vecākiem jāatceras, ka ļoti svarīga ir zobu tīrīšanas ieradumu veidošana jau agrā bērnībā, jo tā ne vien ļauj saglabāt bērnu zobu veselību, bet arī veicina veselīgu zobu kopšanas ieradumu saglabāšanos visas dzīves laikā.