Muzikālais klubiņš mūsmājās

Muzikālais klubiņš mūsmājās

02. Dec 2014, 20:29 poltergeists25 poltergeists25

   Kaut gan Rūtiņai būs tikai 3 mēneši, viņai,  ļoti patīk šūpuļdziesmas. Katru vakaru kopā klausāmies un dziedam  dažādas šūpuļdziesmas gan latviešu valodā, gan angļu valodā, gan arī krievu valodā.

   Vismīļākā šūpuļdziesma ir ‘’Lāča miega dziesma’’ no Lāčuka dziesmām. Klausoties šo dziesmiņu, Rūtiņa ļoti centīgi plāta mutīti un savā valodiņā dzied un smaida.

   Meitiņa labprāt klausās dažādas šūpuļdziesmas, smaida un plāta mutīti līdz. Pie mūzikas neaizmieg. Īstenībā nemaz neesmu radinājusi aizmigt pie mūzikas. Kad ir gulēšanas laiks, tad viņa vienkārši klusumā aizmieg savā gultiņā. Mūzika tiek slēgta, kad nenāk miegs vai uznāk niķītis. Un klausoties, visi niķi tiek aizmirsti un smaids parādās sejā.

   Šūpuļdziesmas tiek dziedātas jau no pašām pirmajām dienām. Meitiņa interesi par mūziku izrāda jau smaidot un plātot mutīti līdzi.

   Rūtai ir dažādas muzikālās rotaļlietas:

ü  Muzikālais karuselītis ar dažādām melodijām –klasiskajām, dabas skaņām un putnu dziesmām. Viņai tas ļoti patīt un viņa to labprāt klausās. Vislabprātāk klausās putnu dziesmas un ūdens čalas.

ü  Muzikālais zaķītis, kuru pavelk aiz šņorītes un skan dažādi 5 mūzikas fragmenti.

ü  Muzikālā aitiņa – arī pavelkot aiz šņorītes skan viena smuka un mierīga melodija.

Tā kā drīz meitiņa paaugsies un radīsies interese arī par grāmatām, domāju, ka šāda muzikālā grāmatiņa ir ļoti noderīga un attīstoša rotaļlieta.

Protams, ka 3 mēnešu vecumā vēl spēlēt neprot nevienu muzikālo instrumentu. Domāju, ka paaugoties vēlēsies kādu spēlēt un nemaz to neliegšu. Pati spēlēju akordeonu un klavieres. Vecākā meita spēlē blokflautu un ģitāru. Tā kā domāju, ka arī Rūta kaut ko vēlēsies spēlēt, tikai ko, tas, lai paliek viņas ziņā.

Un arī dziedāt domāju, ka patiks. Jo katru dienu mēs dziedam un darot to nepiespiesti un regulāri, vienmēr rodas interese.