Mūsu rotaļu zeme

Mūsu rotaļu zeme

18. Mar 2018, 22:35 Mar&Co Mar&Co

 

Sākšu ar to, ka pieaugot Marko un viņa zinātkārei, pat divistabu dzīvoklis sāk kļūt par šauru. Marko nav sava istaba, vai pareizāk sakot, Marko pieder visas istabas.

Dzīvoklī nav ierīkots kāds konkrēts spēļu stūrīties, jo mazajam rotaļa ir ne tikai mantas, bet vislabprātāk padzenā arī kaķi pa māju, palīdz mammai gatavot ēst un salikt katliņus, izsūknēt grīdu vai iztukšot atvilktnes, kā arī rāpelēt pa dīvānu. Es gan būtu ļoti priecīga, ja bērns apsēstos un mierīgi spēlētos, bet šajā vecumā (1g. 4mēn.) viss ir jāredz, jādzird un visā jāpiedalās. Rotaļlietas gan esmu centusies salikt uz TV galda pie paklāja, lai būtu silts pēdiņām, bet ātri vien tās tiek iznesātas pa visu māju. Te vienuviet saliktas tieši attīstošās rotaļlietas: koka piramīda, muzikālais podiņš u.c. 

20180318223128-47640.jpg

Esmu iekārtojusi arī atsevišķu grāmatu plauktu. Daļa rotaļlietu ir noliktas mantu kastē un paglabātas, lai nerastos pārāk liels haoss. Tās tiek izņemtas pēc ilgāka laika, kad esošās rotaļlietas ir apnikušas. Kad gatavoju ēst, tad Marko visbiežāk iesēdinu barošanas krēsliņā, kur puika var izpausties zīmēšanā. Jāteic gan, ka ļoti kāroju mazu galdiņu ar krēsliņiem šai nodarbei. Savukārt, kad vēlos sakārtot, piemēram, skapi, redeļu gultiņa kalpo kā spēļu manēža. Marko tajā labprāt uz neilgu laiku spēlējas. 

20180318223256-83501.jpg

Kaut kā īpaši rotaļu vide netiek iekārtota, jo Marko jau ir liels. Galvenais nosacījums, pievērst lielu uzmanību drošībai. Savukārt rotaļlietas pēdējā laikā gatavoju pati, smeļoties idejas Pinterest. Pēdējie veikumi ir tamborēti dārzeņi un filca burtiņi. Liela sajūsma dēliņu pārņem, kad viesistabā tiek uzslieta wigvam telts, ko arī pati darināju.Tad tajā tiek sanestas mīkstās rotaļlietas un ieaicināts arī kaķis. 

20180318223421-77573.jpg

Protams, lielakais sapnis un tuvākais lielais mērķis ir pašiem savs miteklis ar atsevišķu bērnistabu. Prātā jau izsapņoti neskaitāmi interjeri, mēbeles utt., tai skaitā mājiņgulta, gaismu virtenes, rotaļlietu plaukts, mantu grozi, grāmatu plaukts utt.