Mūsu ļoti pozitīvā pieredze ar podiņlietām

Mūsu ļoti pozitīvā pieredze ar podiņlietām

14. May 2014, 12:29 Liene Krúza Liene Krúza

Vai,kur tas laiks manai meitai,kad macijamies apgut podina lietas.
Meitai pirmo podinu nopirku un iepazistinaju ar to,tiklidz vina iemacijas sedet,un tie bija 8menesi. Nezinu,vai vina saprata kas tur jadara vai ka,bet ka ieraudzija podinu ta visu laiku rapoja uz to pusi un raudaja,ka grib sedet virsu. Es ari atlavu. Pirmais ''cura'' podina bija 9menesu vecuma. Galvenais nosacijums bija,ka podinam jastav visu laiku viena un tani pasa vieta,lai berns redz,ka vins tur ir. Centamies katru ritu,ka pamostas ta uz podina,tas pats ari no diendusas,ka piecelas ta uz podina. Gandriz vienmer bija pacurats,bija reizes,ka podina trapijas ari pa lielam. Vina ir vasaras berns. Un jau 10menesu vecuma vina neatlava,ka liek pamperu pa dienu,ta nu mes vaktejam un ik pa pusstundai likam uz podina. Bija riezes,kat novaktejam un uzlikam istaja bridi,bet bija kad nokavejam. Nu nekas,nacas uzslaucit piecurato un reizem ari kakucus. 20140514113346-31299.jpg
Sis ir musu pirmais podins,uz kura vienmer ar smaidu gaja.

Kad meita sasniedza 1gada vecumu,atsaku darba gaitas.Tad berns pa manam darba dienam bija pie omes,kadu laiku vinai apstajas viss iemacitais uz podina iesanu.Iespejam viss tas notika,zinot,ka katru dienu mammu neredz,savs stress darija savu. Pie omes bija masicas podins,bet uz ta negaja,raudaja. Tad sapratu,ka japerk otrs podins. Uz veikalu braucam kopa un atlavu izveleties podinu. Izvelejas roza ar muziku,neiebildu,ja muzika trauces,iztrauces curasanu nonemsu to muziku. Bet viss gaja savu gaitu. Uzreiz,ka tika pie omes,ta vina pati nolika podinu izstaba sturi un apsedas un bija ''cura''. Ari omi bridinaju,ka nedrikst mainit podina vietu,ja reiz tur meita nolika,vina zin ka tur stav.

20140514114546-24057.jpg
So izvelejas pati. Un spelejoties pat sanacis sadi  aizmigt:)

Pats kuriozakais sakas,ka vina ari pieprasija podinu,kad gaja ara. Nu neks,ko vajaga to vajaga,lai tik atrak mums beidzas ta pamperu lieta. Sanaca brauciens uz Rigu(tik vairs neatminos,kura veikala mes atradam so) un uzgajam ''PIPIN'' kartona saliekamo podinu.Kurs lieliski nodereja,izbraucienos.Jo zinot,ka majs ir tads,meitne neatlavas,ka vinu pacel un izcurina. Bez raizem ar ''PIPIN''izbraucienos

20140514114808-21831.jpg

Aizvien vieglak un passaprotami meitai bija ka jaiet uz podinu. Ziemas laika gan,meitu nacas pierunat,ka vajaga vilkt pamperiti,jo tomer ara auksti un vel mazina,lai macetu ta nociesties ,lai nepiecuratu bikses ara,un tapat pie omes maja diezgan vesa. Pirkam pamperbikses,kuras pati var novilkt uz uzvilkt,dikti iepatikas tadas smukas,roza bikseles:)
Ieplanojam vasara aizbraukt ciemos uz Angliju pie tantes un 1menesi vecas masicas. Jau noskanojos,ka svesa vide vinai atkal apstasies visas iemanas par podinu. Bet sanaca viss savadak neka domaju. Jau pirmo reizi tur esot,kad vinai sagribejas curat,vina saka raudat,spieda kajinas kopa un teica,cura nak,cura nak......... Atri meginaju aiznest un uzlikt uz liela poda,ari tas bija loti veiksmigs risinajums,jo paspejam iecurat poda nevis uz gridas Lidz ar to vina pati meginaja tikt virsu uz liela poda,kad vajadzeja nokartoties. Bet lai nebutu jaskraida un lieki jaraizejas,ka var nokrist rapjoties virsu,nacas vien visiem koriti braukt uz veikalu un atkal meitai prieks,var izveleties podinu. Tobrid vinai bija  1gads un 10menesi. Un tiesi Anglija vina teica pilniba atta pamperiem pa dienu. Bez raizem varejam doties ara bez pamperiem,un nebija jasatraucas,ka piecuras bikses. Jo pirms ara iesanas vienmer pacurajam,un lidzi vienmer bija ''PIPIN''podins. 
Naca kartejais parbaudijums,kad domaju,ka sajuks viss iegutais no podina,tas bija 2gadu vecuma bernu darza. Lai atvieglotu meitai jau ta raduso stresu par darzinu,devu lidz uz darzinu pasas izveleto roza podinu .O ja,audzinataja teica,ka tas bija loti liels ieguvums,jo vina pilniba atteicas sedet uz citiem podiniem. Bernu darzina ,vinas skapiti vienmer staveja kads pampers,ja nu tomer vajaga. Bet par laimi vai diemzel meitina iztika bez pamperiem. Isteniba nebiju iedomajusies,ka vinai tik loti viegli un atri viss aizies ar podina lietu:)  2gadu vecuma un pilniba bez pameriem pa dienu,sausas bikseles visu dienu,podina gan pacurats,gan pakakats. Vienkarsi super:)  
Ta ka majas podinu iedevu lidz uz darzinu,meita vareja izveleties nakamo podinu,kurs staves majas. Ta nu mums ir bijusi 4podini un vairaki ''PIPIN'' podini,jo tie tureja lidz 15lietosanas reizem.

20140514121232-32372.jpg
Musu 4podins. Loti feins,podins ar kreslinu. Meita pati iznem podinu un iztukso to.

Ka jau mamma,loti satraucos,ka mes atradinasimies no pamperiem pa nakti un ka iesim uz podina pa nakti. Visu so lietu meginaju sakt  2g3menesos. No sakuma meitene iebilda,ka negules bez pampera.Prasiju kapec,vina skaidri un gaisi pateica,ka vinai bail,ka piecuras gultu un ka mamma barsies.Teicu,ka nebarsos,ka pamperus lielas meienes vairs nenesa,ka vajaga atstat bebisiem,kuriem irvajadzigi pamperi. Pirmas naktis es vinai vilku nost pamperu,kad guleja.Ka saka kuzinaties,ta liku uz poda. Ar acim ciet,gulosu bernu liku uz podina,lai pacura,un jaaaa,bija darbins podina. pec sadam 5naktim meitene ar asaram acim  tomer piekrita gulet bez pampera,bet ar norunu,ka pamperus es nevienam neatdosu,ja nu tomer vinai vajadzes. Protams,meiteni nekad nemaniju.Ja,miedzins bija daudz vairak saraustitaks,jo baidijas piecurat gultu.Bet es maniju katru vinas kuzinasanos un piedavaju podinu.Pa nakti celas curat savas 4reizes,bet kad pierada,tad iztikam ar 2reizem. Protams ,melosu,ja teiksu,ka visas naktis bija sausas.Reizem miedzins bija dzilaks un gadijas saslapinat gultu. Bet galvenasi noteikti vajadzeja uzlikt uz podina gan pirms nakts miega,gan diendusas miega. Un uz nakti neatlaut sadzerties. 2gadi un 4menesi esam pilniba teikusi atta pamperiem un iemilojusi podinu.Jo tak feinak,ka ir sauss dupsis,un redzams darbins podina. Vienmer abas gajam izliet podinu un nolaizot udeni teica atta cura vai atta kaka.
Tada nu ir musu,es teiksu diezgan atra un viegla podinmacibas maksla rokas un realizeta.

BLOGU KONKURSS: Podiņu pavēlnieki, atsaucieties!

20140508101917-64610.jpg



bibii bibii 16. May 2014, 16:05

Vēl: rituāls, podiņa atrašanās vieta - visu laiku viena un tā pati.

bibii bibii 16. May 2014, 16:01

Mums ļoti palīdzēja bērna slavēšana, gavilēšana un applausi pēc panākumiem.😀

Liene Krúza Liene Krúza 15. May 2014, 12:55 Little heart...

Priecajos,ja kas nodereja😀

14. May 2014, 22:23

Ļoti izsmeļošs un labs blogs. Paldies, ka padalījies ar savu pieredzi. "Paķēru sev" dažas idejas!😀👍

Liene Krúza Liene Krúza 14. May 2014, 18:45 geguu

Galvenais pacietibu:😀

Liene Krúza Liene Krúza 14. May 2014, 14:56 bibii

Cakls puika. Man ar puiku vel viss tik prieksa

bibii bibii 14. May 2014, 14:12 Selina12

Malacīši! Mans puika no 1,6 gadiem pilnībā dzīvo bez pamperiem

Liene Krúza Liene Krúza 14. May 2014, 13:28 Minīc

😍 Meitenes lakam visas sapratigas un caklakas😀

Minīc Minīc 14. May 2014, 13:06

Jūs gan esat malacītes :"😉

Liene Krúza Liene Krúza 14. May 2014, 12:55

Piebildisu,ka musu podina lietas sakam apgut 2011 gada un nu jau sen vairs nav jauztraucas,ka k.ko nepaspes izdari.Esma lielas un pratigas