Mūsu ģimenes mīlestības valoda:dāvanas

Mūsu ģimenes mīlestības valoda:dāvanas

22. Sep 2015, 15:59 laurlapa laurlapa

Mūsu ģimenē viena no mīlestības valodām noteikti ir dāvanas. Tā kā mums piedzima slims bērniņš un nepārtraukti uztraucamies par bērniņa veselību, tad vislielākā Dieva dotā mīlestības dāvana mums ir bērniņš tāds kāds viņš ir, un lielākā dāvana mums bērniņa veselība. Līdz ar to, dāvanas mēs uztveram kā svarīgu lietu mīlestības izteikšanā citam pret citu ģimenes locekli, jo uzskatām, ka arī tādā veidā mīlestība ir jāizrāda, jo nevar zināt nākotnes likteņa pavērsienus. 

Ģimenē protam sirsnīgi saņemt un dāvināt dāvanas, visvērtīgākās, protams, ir tās, kuras pasniedzis vīrs vai sagatavojis bērns un tās arī ir visvairāk atmiņā paliekošākās  (piemēram, vīra dāvinātās smaržas, apakšveļa, rītakleita, utt. un bērna veidots apsveikums, kas gatavots kopā ar tēti).  Patīk vairāk pārdomātas, oriģinālas dāvanas, kuras nevar iegādāt kurā katrā veikalā un, kuras ir skaisti iesaiņotas - tāpēc ģimenē parasti tādas dāvinām citiem un arī saņemam no ģimenes locekļiem. No draugiem, radiem parasti saņemam neorģinālas dāvanas, ne vienmēr pārdomātas (aizgāja uz veikalu un kaut ko nopirka, neatkarīgi vai vajag vai ne, galvenais, lai ir ko dāvināt). 

No vīra man patīk saņemt dāvanas, kas ir personiskas, romantiskas, skaistas un sievišķīgas, nepatiktu, ja vīrs dāvinātu saimniecības lietas (katlus, pannas, utt). Lielākoties pirms svētkiem otrajai pusītei pasakām aptuveno lietu, ko vēlētos saņemt dāvanā. Patīk arī, kaut kas paštaisīts dāvanā - bet ģimenē ar otro pusīti un vecākiem pārsvarā dāvanas paši negatavojam, bet pērkam.

Ģimenē dāvanas viens otram dāvinām dzimšanas dienās, vārda dienās, Lieldienās, Ziemassvētkos, Valentīndienā, nozīmīgos svētkos (kāzu gadadienā apdāvinot otru pusīti), kā arī ikdienā, kad ir labs noskaņojums un vēlme otru iepriecināt un atgādināt, ka stipri mīl.

Tā kā mūsu bērns medicīnas iestādes apmeklē biežāk nekā veseli bērni, tad par katru medicīnisko manipulāciju bērnam pasniedzam sirsnīgu dāvanu - mantiņu vai kādu gardumu. 

Pa laikam vīrs, pārnākot no darba man uzdāvina ziedus. Esmu otru pusīti ikdienā pārsteigusi ar dāvanu - mīļu kartiņu, kurā ierakstīts mīlestības apliecinājums, kuru ievietoju vīra somā vai maisiņā pie pusdienu kārbas, tā uzdāvinot it kā savu klātbūtni brīdī, kad neesmu klāt. 

Lielākoties nedāvinām ļoti dārgas dāvanas, bet dāvinām bieži un no sirds, lai otrs jūt, cik ļoti mīlam. Un tērēt naudiņu dāvanām, lai otrs sajustu, ka mīl, ir liels prieks. 

20150903161328-96959.jpg