Mūsu arsenāls bērnu dzirdināšanā!

Mūsu arsenāls bērnu dzirdināšanā!

06. Mar 2014, 13:25 mamma27 mamma27

Esmu divu bērnu mamma un cīņa ar un par dzeršanu man noritēja un vēl aiz vien norit diezgan liela. Kad Adrianas pirmo reiz nopietni saslima,tad dzeršana bija viena no galvenajām vajadzībām,lai izveseļotos. Toreiz Adrianam bija divi gadi un mēs nonācām slimnīcā,jo viņš dzēra ļoti maz. Tad man pieredzes vēl nebija un vienīgais ,ko darīju ,bija regulāra piedāvāšana padzerties,kas protams ne vienmēr vainagojās panākumiem. Visdrīzāk tas bija viens malks un viss.

Tagad ar otro bērnu-Denīzi ir pavisam citādi. Gan es pati ,gan daktere(kuru veiksmīgi esam nomainījuši,nekā tā bija Adriana dzīves sākumā) mums iesaka interesantus paņēmienus kā dzirdināt bērnu .

Jāsaka ,ka abi bērni atšķiras. Adrians maziņš būdams ļoti maz dzēra ,bet kļūstot vecākam ,viņš dzer ar vien vairāk un pārsvarā ūdeni.Savos sešos gados viņš dienā manuprāt izder litru ūdens. Tagad ,kad viņš slimo, tad nedaudz nākas pierunāt,bet ar dzeršanu daudz problēmu nav.

Mazā Denīze atkal pati par sevi dzer vairāk. Bet ,kad ir slima,tad dzert negrib. Un tad mēs talkā ņemam savu arsenālu.

20140306132137-23742.jpg

Sākumā bija pudelītes, visas pēc kārtas ,kādas nu tik bija atrodamas mājās. No tām viņa dzēra labprātīgi ,bet protams ,ka ļoti nedaudz .Slimības laikā jādzer daudz!!! Tad nu daktere ieteica ņemt talkā leļļu krūzītes, mazās glāzītes,kaut mammas mīļākās šampanieša glāzes.No tām visiem bērniem patīk dzert. Un tā mēs arī darījām. Mēs devām padzerties no visa pēc kārtas. Gadījās arī saplēst brāļa mīļāko Rio putnu glāzi,bet neko darīt. Kad viņa bija pavisam maziņa,pat no Nurofena spricītes ar ko dod zāles centāmies dzirdināt. Arī tagad nesen to izmantojām.  Šobrīd viņai patīk  un viņa labi prot dzert no krūzes. Tad nu mājās tiek meklētas krūzes ar zīmējumiem,lai mazajai būtu interesantāk. Vēl mēs spēlējam spēli- es iedzeru,tagad tu. Un abas pa druskai krūzi vai glāzi tukšu arī izdzeram. Vēl lai interesantāk lejam no lielās glāzes mazajās krūzītēs un tad abas dzeram-katrai sava krūzīte.Un tā vairākas reizes ,līdz redzu ,ka mazajai tiešām vairs iekšā nelien.

Šādi ir mūsu slepenie ieroči ,lai dzirdinātu bērnus slimības laikā!