Mīlestības dāvanas

Mīlestības dāvanas

21. Sep 2015, 15:20 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Visskaistākā no visām dāvanām ir mīlestība. Par dāvaniņām runājot. Ir cilvēki, kas saka, ka viņiem nav tādas naudas dāvanām. Ja cilvēkam ir dāvaniņu valoda, tad tu viņam vari uzdāvināt jebko. Uzzīmē kaut ko, atrodi kaut ko ārā. Mans vīrs man dāvina zīles un kastaņus. Es par to priecājos. Es šīs dāvaniņas glabāju. Akmentiņus, gliemežvāciņus. Un tu saki, ka nav naudas! Pakustini smadzenes. Atrodi visskaistāko, no akmentiņiem un zīlēm, tas arī ir ļoti svarīgi. Cits varbūt to izmetīs miskastē, viņam tas nav vajadzīgs, jo viņa valoda nav dāvaniņu valoda.

20150921151521-25123.jpg

Man svarīgāk ir dāvināt, iepriecināt savus mīļos. Es nepērku dārgas dāvanas un nejau tāpēc ka nav naudas, bet man liekas, ka paša darināta dāvana ir īpaša un neatkārtojama, jo gatavojot dāvanu kādam, es tajā ielieku labās domas un dvēseli. Tāpat kā es citiem dāvinu paštaisītas dāvanas, tā man pašai arī patīk saņemt mīļas, pašu rokām darinātas lietiņas. Esmu priecīga par pašdarinātu apsveikuma kartiņu, par pļavā salasītu ziedu pušķīti. Man galvenais nav dāvanas, bet tas, ka par mani domā, atcerās. Manā ģimenē ir svarīgi atcerēties par otru un nav jābūt pirktām un dārgām dāvanām. Bērns priecājas par pilnu istabu ar piepūstiem baloniem un viņam ir mazsvarīga īpaša kūka ar minjoniem vai citiem tēliem, viņš tik ļoti nepriecājas par draugu uzdāvināto spēļu kvadraciklu, kā par baloniem un viņa foto uz sienas. Arī vīram labāk pie sirds iet brokastis gultā vārda dienas rītā, nekā kārtējais dezodorants vai tml. lieta.

Domājot par bērna apdāvināšanu - Mēs viņam pērkam grāmatiņas, rotaļlietas, bet tām nav zemteksts - redzi kā mēs tevi mīlam! Bērnam pērkam lietiņas, kuras viņam nepieciešamas attīstībai un lai viņam būtu dažādība. Mēs mazulim mīlestību izrādam ar vārdiem ''Es Tevi mīlu'', ar samīļošanu un mazām bučiņām uz vaidziņiem, ar paslavēšanu par sasniegumiem. gan bērnam, gan mīļotajam, gan vecākiem dāvanas tiek pasniegtas bez iemesla,  ir reizes kad vienkārši gribās iepriecināt otru. Vienmēr kad braucam ciemos pie vecākiem, tad kautko pasniedzam - paši uzcepam kūku vai saplūcam no dārza skaistākos ziedus vai tml. Starp mani un vīru tāda apdāvināšana notiek tikai uz svētkiem, bet mēs ik pa laikam pasniedzam viens otram kādu dāvanu, bet tā nav taustāma dāvana - tā ir vairāk kā uzmanības izrādīšanas dāvana: masāža, brokastis gultā, pie ledusskapja piesprausta zīmīte ar vārdiem ''Es Tevi mīlu'', grūtā dienā uzmundrinošas īsziņas nosūtīšana, kaut kā tā.

20150921151653-68888.jpg

Ir arī reizes, kad tomēr dāvana ir jāpērk uz apaļajām jubilejām, māsai uz izlaidumu, ejot raudzības un mēs cenšamies iekļauties dāvanām paredzētajā budzetā, parasti tas ir no 20 un līdz max 50 eiro.  Ar vēlmu izteikšanu ir tā, ka es nestāstu, ko vēlētos, jo man patīk pārsteigumi un ja es zināšau ko man dāvinās, tad dāvanas saņemšana vairs nebūs tik satraucoša.

Dievs mums sūtīja viens otru un tā mums ir vislielākā dāvana!

20150921152024-85781.jpg

20150903161328-96959.jpg