Mīlestība no pirmā pieskāriena, kas to būtu domājis

Mīlestība no pirmā pieskāriena, kas to būtu domājis

01. Jul 2016, 15:33 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Vēlējos padalīties ar mūsu meitiņas jauno mīļmantiņu - sedziņu. Līz šim 20 mēnešu laikā meitiņai ir bijušas daudz sedziņas ( kādas desmit)- pūkainākas, dabīgākas, krāsainākas utt. Lai arī sedziņu meklējumos nebijām, strādājot katru dienu savā veikaliņā, kurā ir daudz skaistu un dažādu lietiņu bēbīšiem, nenocietos un meitiņai uzdāvināju pelīšu sedziņu un mīkstu pelīšu spilventiņu. Sedziņas viena puse ir kokvilna, bet otra - mīksts, pūkains materiāls. Tiklīdz Emīlijai parādīju spilventiņu un sedziņu, viņa visu laiku tos mīļoja. Nekad nebūtu domājusi, ka bērnam kāda sedziņa un spilvens varētu būt tik ļoti mīļš un tik īsā laikā. Visur, kur braucam, viņa man atgādina:"Šegu ( meitiņai šādi izrunājas vārdiņš sega), piuvenu ( spilvenu). "

Vakaros pirms gulētiešanas viņa nesā gan sedziņu, gan spilvenu pa istabu, tad guļas uz spilvena no vienas puses, no otras, uzsedz sev sedziņu. Arī naktī jau pati sajūtot, ka ir auksts, meklē savu sedziņu un apsedzas, vienu stūrīti satvērusi rociņās. Mēģinājām iedot citu spilvenu un citu segu, viņa sacelā tādu brēku... Bet šī mīlestība pret sedziņu un spilvenu viņai radās kopš pirmā pieskāriena.

Arī braucot pie omes, sedziņa un spilvens bija līdzi. Mūsu ome bija pārsteigta, cik ļoti bērns varētu mīļot savu sedziņu un spilvenu. Kopš mums ir šī sedziņa un spilvens,  Emīlija pa nakti vairs pudelīti neēd, dienā knupi un pudeli jautā daudz retāk, dodot priekšroku savai "šegai un piuvenam..."

Padalieties arī Jūs, mammītes ar saviem stāstiem par mīļsedziņām, kādas Jūsu bērniem tās ir ?

Sinta18 Sinta18 05. Jul 2016, 01:48

A meitiņai uzdāvināja vinu kad bija 10-11 mēneši tagat 2,7 gadi

Sinta18 Sinta18 05. Jul 2016, 01:46

Mam meitiņai mīļāko sedziņu uzdāvināja tētis uz vārdadienu no tās dienas vina ar viņu neàķirās kad ir jājiet uz bērnudārzu tad sanāk ļoti liels tracis ka nevar ņemt līdzi viņa ar viņu spēlējas kad nāk ar mums skatīties filmu vai mūltenīti viņa ir ar viņu reizēm meiģina pat uz virtuvi iet ar viņu bet tas mums ir ļoti stingri aizlikts ( saku ka virtuvē viņai nau vietas). Kad jāliek mazgāties tad tas viņai jādara pašai jo savādāk ja ierauga ka viņas nau sākās ļoti liels skandāls. Uzdāvinājam līdzīgu tādas pašas krāsas tikai nedaudz biezāku un pūkaināku ne par ko pat tuvumā nejiet viņai. Viņa viņu jauc par (aji aji).

lauruxs87 lauruxs87 01. Jul 2016, 17:16

Manam pukiam ir vismīļākā sedziņa jau kopš dzimšanas. Sedziņu viņam izdāvināja mana mamma kamēr vēl biju stāvoklī ar domu ka noderēs kad braucam mašīnā, bet mazais no šīs sedziņas nešķiras. Vienīgi dārziņā neiet ar biņu,. bet mājās ar vazā pa zemi iet gulēt tikai ar viņu, kad kaut kur braucam jāņem līdzi un pat tagad kad ir trīs gadi vēl prasa savu sedziņu viņš viņu sauc par begi, jo viņai kad salokas kā spilvens ir begemota sejiņa. Mums šāda kā bildītē.