Meklējam atbildes: Kā sagatavot bērnu podiņmācībai?

Meklējam atbildes: Kā sagatavot bērnu podiņmācībai?

20. Aug 2015, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinām jautājumu - atbilžu sēriju par podiņmācību, atbildes uz māmiņu jautājumiem sniedz fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča.

Mamma jautā

Kādas būtu galvenās pazīmes, kas liecinātu, ka bērninš sāk nobriest podiņapmācībai? 

Atbild fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča

Vēl viena svarīga lieta ir vecumam, kurā tiek "poda lieta" aktualizēta. Te jārunā par metodiku KĀ bērns tiek iepazīstināts ar sava organisma fizioloģiskajiem procesiem. Nereti  tas notiek tikai gada vecumā, kad bērns tiek uzlikts uz poda un gaidīts “rezultāts” bērnam pašam nesaprotot kas notiek. Tāpēc par to, kas uzrodas autiņbiksēs, ir jāsāk runāt jau no pirmās dienas.

Piespiest uz podiņa sēdēt ir iespējams, bet tas nedod rezultātus. Bērni, kas nodarbināti ar mantām, grāmatām, tv vai planšetēm, var netīšām pačurāt podā, bet tas nepalielinās viņu izpratni par savām dabiskajām vajadzībām un procesiem.

Tas neatvieglo, nepaātrina podiņmācības rezultātus, neietaupa naudu uz autiņbiksēm, bet, kas īpaši svarīgi, var radīt konfliktus un attiecību problēmas starp bērnu un vecākiem.

Tādēļ mēs bieži vien novērojam, ka bērni skrien prom no podiņa vai arī ar raudāšanu cenšas pateikt, ka nevēlas vai nesaprot vecāku vēlmi (lai bērns sēdētu un nokārtotos podiņā). Mans ieteikums - pavērot savu bērnu, cik daudz viņš izprot savu ķermeni, paskaidrot procesus un parādīt, kur ir iespēja iet nokārtoties. Tad bērns jutīsies uzklausīts un saprasts, neraudās un nemuks prom, bet baudīs labas attiecības ar vecākiem.

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130712113509-10223.jpg

- pieguļ kā apakšveļa. Pateicoties elastīgajām sānu maliņām, tās ir viegli novilkt un uzvilkt;

- izdziestošais zīmējums, kas parāda, ka autiņbiksītes ir slapjas;

- rotaļas ar jautrajiem Disney© multfilmu varoņiem.