Meklējam atbildes: Ja vecāki dusmojas, ka bērnam kaut kas neizdodas

Meklējam atbildes: Ja vecāki dusmojas, ka bērnam kaut kas neizdodas

21. Aug 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piedāvājam jums jautājumu-atbilžu sērijas rakstus par podiņmācības tēmu. Zināšanās un ieteikumos dalās fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča.

Mamma jautā

Zinu, ka bērnu sodīt vai bārt nedrīkt, kad atkal kaut kas nesanāk, bet ko darīt tajos dusmu brīžos, kad tā vien liekas, ka bērns ņem un speciāli pačurā uz paklāja, skatoties tev vienkārši acīs? 

Kā rīkoties, ja bērns mazās darīšanas izdara pobiņā, bet lielās - biksēs? Kā mammai reaģēt?

Atbild fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča

Poda lietošanas process nav vienkāršs ne bērnam un, acīmredzami, arī vecākiem nē. Bieži vien sociālais spiediens no ģimenes locekļu, paziņu, ārstu, draugu u.c. puses ir tik spēcīgs, ka vecāki zaudē savas iekšējās sajūtas kā būt labai mammai/tētim un uzticību bērna spējām. Šie jautājumi, aizrādījumi un spriedelējumi degradē vecāku un bērnu attiecības.

Protams, dažkārt zūd pacietība, apnīk gaidīt un tas ir saprotams. Tomēr augšanas process prasa laiku. Es vecākiem iesaku saglabāt mieru un pašpārliecību, turēties pie savām sajūtām un domām par to kā šim procesam ar menu bērnu jānotiek, kā arī ieturēt konsekvences un pieiet visām norisēm ar veselīgu humoru.

Vecākiem ir jāizanalizē poda apgūšanas procesa grūtības, jāsaprot problēmas un jārisina tās. Un arī savas emocijas ir jāapzinās un nav jākaunas palūigt palīdzību ar tām tik galā, ja tas ir nepieciešams, bet bērnam emocionālās grūtības nav jāuzgrūž.

Visam savs laiks!

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130712113509-10223.jpg

- pieguļ kā apakšveļa. Pateicoties elastīgajām sānu maliņām, tās ir viegli novilkt un uzvilkt;

- izdziestošais zīmējums, kas parāda, ka autiņbiksītes ir slapjas;

- rotaļas ar jautrajiem Disney© multfilmu varoņiem.