Meitenēm rozā, tikai rozā

Meitenēm rozā, tikai rozā

14. Nov 2017, 16:20 Klintasmamma Klintasmamma

Nesen lasīju par to, ka rozā ilgstoši bijusi īstu vīriešu krāsa, kareivjiem asociējoties ar asinīm, lai gan mūsdienās tā lepni rotā leļļu kleitas un mūsu pašu mazās princeses. Rozā viennozīmīgi ir meiteņu krāsa un reti kura māmiņa uzdrošināsies to piedāvāt puikām, vai ne?

Atzīšos, ka tad kad uzzināju, ka man būs meita, rozā viņai nemaz negribēju pirkt, taču veikalu piedāvājums ātri vien lika saprast, ka meiteņu krāsa ir rozā un tad, ja grib ko citu, jāmeklē šuvēja vai arī jāsamierinās ar baltu vai sarkanu. Pat ziemas kombinezonu nopirku gaiši zilu, jo bez rozā neko foršu toreiz nemanīju un gaiši zila krāsa meitas acīm piestāvēja izcili. Toreiiz gan dzirdēju visai daudz aizrādījumu par to, ka bērnu ģērbju kā puiku:)

Neiespējamā misija šķiet zaļa krāsa meiteņu garderobē vai kaut kas no tumši zilā, lai gan es labprāt mēģinātu...

Ķeroties pie jautājuma un iemesla garajam ievadam, vēlos zināt par to, kādas krāsas valda jūsu bērnu garderobēs? Vai nav bijis tā, ka gribat krāsu, kas paredzēta pretējā dzimuma pārstāvjiem?

Un kā ir ar vecākiem bērniem, vai ļaujat viņiem pašiem izvēlēties apģērba krāsu? Vai puikas mēdz izvēlēties rozā, bet meitenes gaiši zilu, vai arī nemaz tai neskatās virsū?

Hopeful_soul Hopeful_soul 15. Nov 2017, 09:22

Vai mīļā, man abām meitenēm pirmās drēbītes bija gaiši zilas/neitrālas! Pirmajai meitai mums atdeva daudz drēbīšu, vilku to, kas bija, otrajai sākumam meklēju sānā pogājamos bodijus un neskādēju arī zilus un brūni raibus (Lindex no Humanas). Vārdu sakot, krāsai nebija nozīmes, visu nosaka ērtība!
Kombinezoni gan bijuši pārsvarā rozā, pašlaik lielajai violets Huppa (lietots no Atverskapi) un mazajai sarkans. Vārdu sakot, īpaši nešķiroju pēc krāsas, bet pērku to, ko varu dabūt saprātīgā kvalitātē un par saprātīgu cenu.

lauvinja lauvinja 15. Nov 2017, 08:49

Es teiktu, ka attiecībā uz meiteņu apģērbiem vēl būtu grēks sūdzēties. Pamēģiniet atrast puikām krāsainus, smukus, gaumīgus apģērbus. Kādreiz Latvijā bija dikti jauka bode ar bērnu apģērbiem franču Dpam, bet aizmuka no LV tirgus.

Bet meitai bija rozā periods pāris gadus b/d, pēc tam vairs nav manīts.

mamma88 mamma88 15. Nov 2017, 00:47

Mans noverojums, ka tas ir loti labs biznes radit tik izteikti specializetus apgebus, jo puiku tacu negerbsi ka lelli barbiju!Un ja ieejam veikala, tad redzam, ka puikam ir maza izvele,bet meitenem to drebjunir krietni vairak.

Brīve Brīve 14. Nov 2017, 21:11

Bet jāatzīst, ja meitenīte saģēbta gada tumšajos mēnešos ne meiteņu toņos ir diezgan viegli viņu nosaukt pat puiku.

Brīve Brīve 14. Nov 2017, 21:07

Man ir 3 meitas, man jau sen rozā apnicis. Vecākajai meitai tagad vairāk patīk balts, sarkans, spīdīgs (sudrabs, zelts), pati izvēlas. Videjā 2,6g. sen jau ir paziņojusi, ka viņas mīļākā krāsa ir zilā, tikai priecājos, lai gan nesen vajadzēja jaunas zeķubikses, bet meitenēm zilas grūti atrast, vairākas pārdevējas aizrādīja, kur tad meitēnam zilas. Pašai patīk kā tumši violets bērniem izskatās, par to neiebilst mans bebīts.

Ievas_mamma Ievas_mamma 14. Nov 2017, 20:09

Vai, kā gribu zaļo, bet pagrūti atrast. Visur ir rozā... 😃

Mar_Mar Mar_Mar 14. Nov 2017, 17:36

Kad gaidīju savu mazo arī likās, ka nu rozā nebūs viņai daudz, bet jau no kolēģes dzirdēju, ka viņas krustmeitai viss ir lielākoties rozā, jo veikalā tads piedāvājums.
Tad nu ar to arī saskāros es, lielākoties drēbes dabūju no tuvas radinieces, kura arī tāpat iepriekš bija teikusi nē rozajam, bet lielākā daļa arī bija rozā.
Ir, protams, drēbes, kuras arī ir normālās citās krāsās - zaļas, zilas, pelēkas, dzeltenas..., bet ne pārāk daudz. Jāsaka, ka tās drēbes, tad arī der radu puisītim pēc tam, jo nav ne meiteņu, ne puiku.
Tādus kombinezinus gan mums uzšuj omīte, tāpēc tie nu gan nav rozā, bet domājot par zilu, arī manai mazajai tika pašūts plāns kombinezoniņš gaiši zilā krāsā uz neilgu laiciņu, jāsaka, ka ļoti piestāvēja pie zilās acu krāsas un viņa tāpat izskatījās meitenīgi. Nevienu aizrādījumu nesaņēmu, bet, ja kāds mēģinātu, tad dabūtu pretī...