Mazuļa attīstības ABC: Kā rūpēties par mazuļa ādu gada aukstajā periodā?

31. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu klubā kopā ar Bambo Nature uzsākam jaunu rubriku – Mazuļa attīstības ABC. Tās galvenā varone ir 10 mēnešus vecā Alise, kura šobrīd jau cītīgi ceļas kājās un runā savā valodiņā. 

Šajā sezonā aktīvi sekosim līdzi Alises attīstībai, vērojot, kā viņa mācās staigāt, uzsāk podiņmācību un nosvin savu 1. dzimšanas dienu.

Apkures sezonas laikā gaiss telpās kļūst sausāks, tāpēc mūsu organisms sāk protestēt. Kā šajos apstākļos pasargāt bērniņa ādu? Sarunā ar Māmiņu Klubu ģimenes ārste Zanda Mundeciema norāda, ka gada aukstajā periodā ejot ārā ir ļoti būtiski lietot pareizus ādas kopšanas līdzekļus. “Mazajiem bērniem tie būtu taukaini, biezi ziedes veida krēmi nevis ūdeni un mitrumu saturošie, jo tie panāks pretēju efektu un radīsies ādas apsaldējumi,” skaidro ģimenes ārste.

Ne mazāk svarīgi, rūpējoties par mazuļa ādas veselību ziemas periodā, ir arī ievērot dažus priekšnosacījumus bērniņa vannošanā. Sevišķi tad, ja ir jau pamanīts, ka bērnam ir sausas ādas pazīmes, ir ļoti būtiski mazuli nevannot ļoti siltā ūdenī. Ūdenim vajadzētu drīzāk būt remdenam, mazuli vannojot 2 līdz 3 reizes nedēļā, pārējās dienās apkopjot tikai netīrākās ķermeņa daļas, piemēram, dibentiņu, ādas krociņas, paduses.