Mani bērni nu gan saldumus neēd

Mani bērni nu gan saldumus neēd

14. Feb 2019, 13:22 UlrikaP UlrikaP

Mums ir sieviešu kolektīvs un sieviešu kolektīvā vispopulārākā sarunu tēma ir diētas, tievēšana, svars. Mēs uz darba vietas durvīm vispār varētu uzlikt plakātu ar tādiem saukļiem kā „šeit ienīst cukuru”, „kūkām nē”. Kaut ko no šīs sērijas, jo visas ir ļoti ieciklējušās uz to, cik saldumi ir slikti, slikti, slikti, cukura dēļ aizsērē asinsvadi, katra kūciņa tūlīt nogulsnējas uz gurniem.

Tāpēc, ikdienā dzirdot šādas frāzes, manas ausis kā lokatori uztver katru stāstu par saldumu ierobežošanu un cukura lietošanu. Pavisam nesen bijām viesos, kur pie tējas, protams, cepumi, šokolāde, viss kā pienākas. Mani abi bērni kā jau bērni priecīgi bez gala, našķējās, savukārt kāda cita mamma nosodoši paziņoja, ka viņa nu gan savus bērnus ar saldumiem nebaro. Sajutos tajā brīdī tik vainīga, jo mazais puika gluži kā kāmis tobrīd grauza cepumu. Esmu slikta mamma, indēju savus bērnus ar saldumiem. Tajā pašā laikā es labi apzinos, ka tā nav ikdiena, katrs cepums un konfekte maniem bērniem ir svētki.

Pagāja kādas dienas un mēs devāmies ciemoties pie ģimenes, kuras mamma paziņoja, ka viņa savus bērnus ar saldumiem nebaro. Patrāpījāmies tieši pusdienu laikā un tur manām acīm pavērās amizants skats. Māmiņa, kura saka, ka bērniem saldumi ir tabu, savus bērneļus pusdienās baro ar... šokolādes sieriņiem. Pfu, ne jau šokolādes, bet gan biezpiena. Bet viss viens – šokolāde+biezpiens. Kad paprasīju, vai tad saldumu noliegšana beigusies, saņēmu pretī, ka tas jau ir biezpiens, tas nav cukurs.

Zeme, atveries, kas par tumsonību!

lauvinja lauvinja 15. Feb 2019, 09:31

Mamm.mamm
Ko nozīmē citiem nav ērti un saprotami? Ja pats nodrošini saviem bērniem atļautos saldumus, neprasi vai visi tam pielāgotos, iemāci saviem bērniem negrābstīties gar neatļautiem saldumiem - tak nekāda problēma nav!

Starp citu - vēl varētu pastrīdēties kas kaitīgāks žāvētie augļi, kuri liela daļa ir ļoti saķīmiķoti un balināti, lai iegūtu smuku apetītelīgu krāsu vai pievients cukurs.

lauvinja lauvinja 15. Feb 2019, 09:29

Diemžēl izpratne par uzturu sabiedrībā kopumā ir ļoti, ļoti zema.

Nav jau vainīgi tikai biezpiena sieriņi, turpat var ierindot arī saldinātos jogurtus.

Tā kā visu pasauli neizmācīsi, tad es pat necepos par šādiem izgājieniem, katrs lai dara tā, kā uzskata par pareizu.

Mani pašu vairāk uztrauc it kā nevainīgu produktu "uzlabotais" sastāvs, pēdējais atklājums maizē celuloze un guarānas sveķi un kaudzēm visādu garšas uzlabotāju. Tikpat interesants ir fakts, ka maizē ir daudz cukura.

Mamm.mamm Mamm.mamm 14. Feb 2019, 15:41

Es gan biežāk saņemu pārmetumus, ka bērnam cukuru nedodam. Tas citiem nav ērti un saprotami.
Saldumus dodam - augļus, žāvētus augļus (kuros nav pievienots cukurs), cepumus bez cukura, dateļu sīrupu ievārījumu vietā, utt. Ir ļoti daudz saldumu, kas cukuru (papildus pievienoto, "parasto") nesatur.