Mammas miegs. Arī mammām vajag izgulēties!

Mammas miegs. Arī mammām vajag izgulēties!

11. Oct 2017, 14:03 lauruxs87 lauruxs87

Kad skatos uz savu vīru, tad varu apbrīnot, kā viņš guļ. Viņam netraucē bērnu raudāšana , ieslēgts televizors. Viņš var aizmigt ātri un gulēt jebkur. Kaut es tā varētu izgulēties.

Kad mēs kļūstam par mammām tad mūsu miega režīms mainās. Tas notiek jau grūtniecības laikā. Mani grūtniecības laikā mocīja bezmiegs Un arī biežā celšanās uz tualeti "palīdzēja negulēt. Toties pa dienu nāca miegs un tad arī gāju gulēt pusdienlaiku.

Atceros tos laikus pirms bērniem kad varēju gulēt un nekas netraucēja manam miegam. Varēju brīvdienās celties vēlu. 

Taču bērni visu maina. Kad piedzima pirmais bērns, es biju kā zombijs. Organisms nebija pieradis nakts celšanās un līdz ar to nāca miegs. Tad metu kaunu pie malas un gāju gulēt pa dienu kopā ar bērnu. Un kad organisms aprada ar nakts celšanos tad pa dienu vairs negulēju. 

Kad piedzima otrais bērns , likās ka organisms ir pieradis pie nakts celšanās un par laimi miegs nenāca. Taču miegs vairs nebija kā agrāk. Bērni cēlās agri , bet par laimi gulēt gāja laicīgi. Taču bija arī vakarā vēl mājās darbi ko veikt, līdz ar to gulēt gāju vēlu. Un jutos neizgulējusies un nogurusi visu laiku. Pa dienu miegs vairs nenāca un arī nebija iespēja jo devos garās pastaigās kuru laikā meitiņa gulēja. Bet nu viņa guļ arī iekšā.  Kaut meitiņa vairs neceļas pa naktīm, man liekas ka jūtos neizgulējusies.  Patstāvīgs nogurums un miega bads, lai gan nav jāceļas. Šoreiz pa dienu miegs vairs nenāk. Un tad nu rodas jautājums. Vai mammas patstāvīgi pavada nogurums un miega bads? Vai tas ir vitamīnu trūkums? Vai varbūt stress? Mammas kā ir ar jums un jūsu miegu? 

zacc zacc 12. Oct 2017, 11:55

Pirmais bērns ilgi, līdz 2 gadiem modās 2-3 reizes pa nakti, tas man īpaši netraucēja. Bet jaunākais, tagad gads un 9 mēneši, ir sliktāks gulētājs - mostas bieži un ļoti bieži, miegs caurs. Ir, ko turēt. Jūtu miega badu. ņemu gulēt blakus, tas nedaudz palīdz mums abiem mazāk pamosties, bet vienalga man miegs nav kvalitatīvs.
Bet citu risinājumu kā vien gaidīt, kad paaugsies, neredzu, ja nu vienīgi kādreiz pagulēt pa dienu, kamēr vīrs vai vecvecāki ar bērniem kaut kur ārā. Naktī vīrs neko īpaši palīdzēt nevar, jo tad brēka vēl lielāka, ja tētis nāk, nevis mamma. Tik traki, lai es kaut kādām ar ļaušanu pabrēkt saistītām metodēm ķertos klāt, tomēr nav.

mamma88 mamma88 11. Oct 2017, 20:47

Tas ir tapec, ka mammas savus virinus zelo un visu vezumu pasas izvelk!

lauruxs87 lauruxs87 11. Oct 2017, 15:22 Linda_kb

Es jau 4 gadus sapņoju kad izgulēšos brīvdienā. 😃 Bet baernj jau pirms 8 ņiem ir augšā. Tad nu man vajadzētu atvaļinājumu sev bez bērniem. 🤔 Nu kaut pāris dienas, jo ilgāk būtu sailgojusies pēc bērniem. ☺

lauruxs87 lauruxs87 11. Oct 2017, 15:20 ziemelbriedis

Es vairs nevaru pa dienu pagulēt. Bet jau 20 tos tā nāk miegs , ka reizēm arī eju gulēt kopā ar bērniem. 😃

lauruxs87 lauruxs87 11. Oct 2017, 15:19 Brīve

Jā es tāpat esmu pieradusi pie vārīšanās pa gultu un kā nav jāsteidz uz darbu.

lauvinja lauvinja 11. Oct 2017, 15:14

Ja ir iestājies miega bads, tad jāpārskata darāmo darbu prioritātes un vīra/citu palīgu iesaiste bērnkopībā, piem. izsūtot brīvdienā vīru ar bērniem uz 3 stundām no mājas un laiku beltot gulēšanai.

ziemelbriedis ziemelbriedis 11. Oct 2017, 15:00

ir dienas, kad dienā guļu labāk, kā naktī. No rīta pamostos 5 un miegs nenāk līdz aptuveni 6. tad gaidu 7 lai modinātu lielākos bērnus aizvestu uz dārziņu un saldi atkal mājās ieslīgtu miegā ar jaunāko... Kas bieži vien jau ir paspējis izgulēties jau ratos vedot lielos 😃

Brīve Brīve 11. Oct 2017, 14:53

Kā es smeju: " Es jau pieceļos nogurusi!"
Citreiz gaidu kad pienāks ātrāk rīts, jo apnīk tā muļļāšanās pa gultu, jo kad pamodina kāds no bērniem jau atkārtoti naktī, es nevaru tik vienkārši iemigt. Priecājos, ka tādai nekādai nav jāiet uz darbu, bet bērnu apkopšanai un mājas solim esmu tīri ok.

lauvinja lauvinja 11. Oct 2017, 14:39 lauruxs87

Ja nelīdz, aizkāp līdz dokam. Hronisks nogurums var liecināt arī par saslimšanu.
Turies!

lauruxs87 lauruxs87 11. Oct 2017, 14:30 lauvinja

Šobrīd dzeru svaigi spiestas sulas un dārzeņus ar lietoju regulāri.
Es ik pa laikam lietoju vitamīnus. Kamēr baroju meitu tad lietoju mammām paredzētos vitamīnus. Varbūt būs jāpamēģina ziedputekšņi. 👍

lauvinja lauvinja 11. Oct 2017, 14:15

Ar laiku atkal i emācās gulēt nesaraustīti.
Tavā gadījumā gan izskatās, ka ogranismam trūkst kaut kas - vairāk dārzeņu un augļu, varbūt kādu vitamīnu/ziedputekšņu kūri vajag.