Māmiņu Klubs aicina piedalīties LABDARĪBAS akcijā “Porcelāna puisēna Ziemassvētki”

Māmiņu Klubs aicina piedalīties LABDARĪBAS akcijā “Porcelāna puisēna Ziemassvētki”

29. Nov 2020, 11:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mīļās mammas un tēti un citi labu darbu darītāji! Esiet aicināti atbalstīt mūsu mazo "porcelāna puisēnu" Kristeru, ziedojot iegūt Adventes vainagu ar sociālu nozīmi!

Māmiņu Kluba Labdarības fonds jau kopš 2018.gada atbalsta mazo Kristeru, kam atklāta reta ģenētiska saslimšana Osteogenesis Imperfecta. Tas nozīmē, ka zēnam ir ļoti trausli kauliņi un piedzīvoti neskaitāmi lūzumi. Ar labdarības akciju “Porcelāna puisēna Ziemassvētki” Māmiņu Klubs lūdz izdarīt pavisam vienkāršu labu darbiņu - iegādāties Adventes vainagu par mērķa ziedojumu - 25 eiro!

Par šo ziedojumu iegūsi savā īpašumā mākslinieka Vadima Jēgera veidotos Adventa vainagus un citas Ziemassvētku rotas. Vadims ir bijušais ieslodzītais, kurš nonāca cietumā daudzu savu nepareizu izvēļu rezultātā. Pateicoties resocializācijas darbam un brīvprātīgo sabiedrības pārstāvju iesaistei, Vadims nepadevās un meklēja izeju, radot brīnišķīgus mākslas darbus no materiāliem, kas atrasti cietuma teritorijā. Savu mērķtiecīgo pūliņu rezultātā, esot cietumā, Vadims ir piedalījies vairākās mākslas izstādēs Latvijā un ārzemēs, turklāt kļuvis par vairākkārtēju laureātu. Pēc atbrīvošanās viņš pievienojās radošajai aģentūrai ar sociālu misiju “Saints” (www.saints.lv), kas palīdz integrēties sabiedrībā cilvēkiem ar radošu garu un mākslinieciskām spējām. Vadima veidotās Ziemassvētku rotas kalpo par simbolisku izlīguma zīmi starp tiem, kuri kādreiz kaitējuši sabiedrībai un tiem, kuri atrodas ciešanās.

Vadims ļoti cer, ka viņa izkoptais mākslinieka talants varēs kalpot ne tikai viņa paša atdzimšanai, bet arī kopējam sabiedrības labumam.

Atbalstot šo akciju ar savu ziedojumu, Jūs ne tikai iegūsiet unikālu un mākslinieciski augstvērtīgu Ziemassvētku rotājumu, bet vienlaicīgi arī izdarīsiet divus labus darbus – palīdzēsiet Porcelāna puisēnam Kristeram un sekmēsiet bijušo ieslodzīto produktīvu atgriešanos sabiedrībā.

Lai gan pakļauts ļoti lielam riskam piedzīvot kaulu lūzumus un arī nupat ir salūzusi riba, Kristeram ir cerība uz ārstēšanu un Maskavas klīnikā notiek terapeitiskais kurss, kas gan maksā dārgi - 2500 Euro par reizi (gadā nepieciešamas 4 šādi kursi). Šobrīd puisēns ir iejuties sabiedrībā un rūpīgu speciālistu uzraudzībā uzsācis savas gaitas Māmiņu Kluba bērnudārzā.

Ielūkojies māmiņas Renātes stāstā:

"Par savu dzimšanas dienu Kristers izvēlējās Pūpolsvētdienu – 20.03.2016. Pulkstenis rādīja 03:35, kad mazais princis ieradās 3180g svarīgs un 51 cm garš. Laimes asaras bira nevaldāmi, kad izdzirdēju mazā kunkulīša pirmos balstiņas vingrinājumus un sajutu silto ķermenīti, taču tās ātri vien nomainīja bēdu asaras un izmisums.

Veicot pirmo apskati, medicīnas personāls sāka čukstēties, ietina dēliņu sedziņā un mēmā klusumā devās prom. Tajā brīdī domas manā galvā šaudījās kā bultas, bet iekšējā balss uzstājīgi atkārtoja, ka kaut kas nav labi.

Vīrs, kas visu dzemdību laiku bija līdzās, turēdams manu roku, ar stiklainām no apjukuma acīm skatījas uz durvīm, kas ātri aiztaisījās ciet. Viņš lēnām pārlaida palātai satrauktu skatienu, tad pagriezās pret mani un rāvās pie durvīm, kas tieši tajā laikā atvērās. “Osteogenesis imperfecta!” - nožēlā teica daktere.

Kristers piedzima ar labā augšstilba lūzumu un ar trīs intrauterīniem lūzumiem, kas jau bija paspējuši sadzīt. Mani nekad nebija pārņēmusi tik liela tukšuma sajūta, tai par brīdī sirds mutuļoja kā jūra vētras laikā. Piecu minūšu laikā klāt bija Katastrofu Medicīna, kas mūs aizgādāja Vienības gatvē, kur Kristera kājiņas uz trīs nedēļām tika ieskautas ģipsī no pirkstiņiem līdz pat ribām. Sirds žņaudzās sāpēs no uzkrāta rūgtuma, kas tikai kāpa un kāpa. Ārstu prognozes bija bezcerīgi bēdīgas, pedējo mazāko cerību iznīcināja ģenētiskās analīzes - Kristeram ir progresējoši deformējoša slimības forma.

Tā mēs sākām dzīvot no ģipša līdz ģipsim. Dēliņš lūza kā koka zars, griežoties, veļoties un pat miegā. Katra raudāšana lika noraustīties un smagi nopūsties atvieglojumā, ja tā bija viltus. Savā neilgajā dzīvē Kristers pārcieta jau 16 lūzumus, no kuriem izveidojas smagas deformācijas. Visbiežāk lūzt kāju kauli, kas atkal un atkal attālina Kristeru no sapņa sākt staigāt.

Lai gan manā sirdī pulsē patiess patriotisms, tomēr izlēmu meklēt palīdzību ārpus valsts robežām, jo Latvijā tik ļoti pietrūkst vienotas gan atbalsta, gan ārstēšanas sistēmas šiem īpašajiem bērniem, kas palīdz, paskaidro un reizēm parāda pareizo ceļu, lai nebūtu tikai ar saviem spēkiem jālaužas cauri nezināšanas brikšņiem. Tieši ārzemēs es nonācu pie pārliecības, cik tomēr ir svarīgi nokomplektēt atbilstošu komandu no pieredzējušiem speciālistiem. Tā pa dzīves taku ejot beizot uzkūlāmies uz labi iemīdītas taciņas. Parādījās cerība uz stāvokļa uzlabošanos, kas maziem, bet pārliecinātiem soļiem pietuvinās Kristeru viņa sapnim.”

Kristera ikdienas gaitām varat sekot viņa facebook lapā: Believe in K r i s t e r

Atbalstīt Kristeru, vari piedāvājot puisēnam cerību Ziemassvētkos, ziedojot, pērkot Adventes vainagu (mērķa ziedojums - 25 euro).

Pasūtījumu var veikt, rakstot fonds@maminuklubs.lv, lai precizētu piegādes adresi.

Ziedojuma rekvizīti:

MĀMIŅU KLUBA LABDARĪBAS FONDS

Reģ.Nr. 40008273324

Ziedojumu konts: LV27UNLA0055000548342

Ar mērķi: Porcelāna puisēna Ziemassvētki

Summa: 25 EURO

Cenā iekļauta arī Adventes vainaga piegāde Tev ērtā Omniva pakomātā!