Māmiņas viltības: Dodam bērniņam zāles

Māmiņas viltības: Dodam bērniņam zāles

24. Jan 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis ir apslimis, un ārsts ir izrakstījis zāles. Bet - kā lai piespiež mazo pacientu zāles iedzert, lūk tas ir jautājums!

Sīrupi

Bērniem visvairāk, protams, garšo garšīgas un šķidras zāles, tās ir patīkami un viegli norīt. Farmaceitiskie uzņēmumi piedāvā lielu sīrupu izvēli, daudz un dažādu mikstūru un suspensiju ar augļu garšām. Bet tas, kādas zāles ieteiks lietot ārsts, atkarīgs no zāļu efektivitātes, un, ja bērnam jālieto ne visai garšīgas zāles, mammai jāapbruņojas ar pacietību un viltību.

Pulverīši

Pulverīši ir pilnībā jāizšķīdina un jāatšķaida ar kādu dzērienu, kura garša bērnam patīk, bet, nevajag lutināt ar šāda veida garšām bērnu bieži. Ja zāles atšķaida ar pienu vai medu, ko bērns dzer katru dienu, nākošajā reizē bērns var atteikties no šī dzēriena, atceroties nepatīkamo piegaršu.

Tabletes

Tabletes jāsasmalcina un jāsajauc ar biezāku ēdienu, piemēram, ar dārzeņu biezputru vai augļu biezeni. Galvenais noslēpums - jāievieto visa zāļu deva pirmajā karotītē, jo norijot tās saturu, no otrās karotītes bērns var arī atteikties.

Kādas viltības pielietojat jūs, reizēs, kad mazulis atsakās dzert zāles?

Māmiņu Klubs