Magnijs un kalcijs – bērnu kaulu veselības atslēga

Magnijs un kalcijs – bērnu kaulu veselības atslēga

23. Oct 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecākiem iesaka nodrošināt bērnus ar kalciju bagātu uzturu. Izpētīts, ka arī magnijs ir nepieciešama uzturviela, kurai piemīt būtiska loma kaulu veselībā. Par to ziņots ikgadējā Pediatrijas Akadēmisko biedrību tikšanās laikā Vašingtonā.

"Daudzas uzturvielas ir svarīgas, lai bērniem būtu veseli kauli. Viens no tiem ir magnijs," atzīst viens no pētījuma autoriem, Stīvens A. Abrams, pediatrijas profesors Beiloras Medicīnas koledžā Hjūstonā. "Kalcijs ir svarīgs, taču ne mazāk svarīgs ir arī magnijs."

Līdz šim bija zināms, ka magnijs ir svarīgs pieaugušo kaulu veselībai un tikai nedaudz pētījumu tika veltīti, lai noskaidrotu, vai magnija uzņemšana un absorbcija ir saistīta ar kaulu minerālvielu saturu maziem bērniem. Vašingtonā prezentētā pētījuma mērķis bija aizpildīt šo plaisu. 

Pētījumā piedalījās 64 veselīgi bērni vecumā no četriem līdz astoņiem gadiem, kuri nelietoja nekādus multivitamīnus vai minerālvielas. Divas reizes bērnus hospitalizēja, lai varētu izmērīt viņu kalcija un magnija līmeni.

Pirms hospitalizācijas dalībnieki aizpildīja ēšanas dienasgrāmatas. Vadoties no šo dienasgrāmatu datiem, uzturoties slimnīcā, bērni saņēma dzērienus un ēdienu ar tikpat lielu kalcija un magnija daudzumu saturā, kā ēdot ikdienā mājās. Ēdienu un dzērienu pirms un pēc pasniegšanas nosvēra, lai noteiktu, cik kalcija un magnija pētījuma dalībinieki patiešām uzņēma. Papildus vecāki svēra bērnu pārtiku trīs dienas pēc pirmās hospitalizācijas un trīs dienas pirms otrās hospitalizācijas, lai kalcija un magnija daudzums tiktu izrēķināts precīzi.  

Slimnīcā bērniem intravenozi un orāli deva stabilos izotopus: ne-radioaktīvas formas magniju un kalciju. Mērot stabilos izotopus urīnā, zinātnieki varēja noteikt, cik daudz kalcija un magnija ķermenis absorbēja. Kaulu minerālvielu saturu un blīvumu mērīja, izmantojot duālās enerģijas rentgena absorciometriju, kas ir vienkārša, nesāpīga, rentgena izmeklējumam līdzīga procedūra. Rezultāti atklāja, ka uzņemtā un absorbētā magnija daudzums bija noteicošais tam, kādi bija bērnu kauli. Savukārt kalcija uzņemšana netika tik daudz saistīta ar kopējo kaulu minerālvielu saturu vai blīvumu.    

"Mēs esam pārliecināti, ka bērniem ir svarīgi uzņemt sabalansētu, veselīgu uzturu, kurā ir labi minerālvielu avoti, ieskaitot kalciju un magniju," secina Dr. Abrams.

American Academy of Pediatrics | www.newhope.com

 

LIVOL® MONO EKSTRA SuperKalcijs bērniem un pieaugušajiem

Kalcijs + magnijs, D3 un K vitamīni. 60 garšīgas košļājamas tabletes ar augļu garšu bērniem un pieaugušajiem

Labs papildinājums ikdienas multivitamīniem

LIVOL® MONO EKSTRA SuperKALCIJS Bērniem un pieaugušajiem  ir jaunas, garšīgas košļājamas kalcija tabletes ar augstu kalcija saturu.

Satur augstu kalcija daudzumu papildinātu ar magniju, D3 un K vitamīniem. Kalcijs un magnijs palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu, veicina normālu muskuļu darbību, svarīgs kaulu un zobu veselības uzturēšanai. Magnijs palīdz samazināt nogurumu un nespēku, veicina normālu nervu sistēmas darbību. K vitamīns sekmē normālu asinsreci un palīdz uzturēt kaulu veselību.

Jaunais sastāvs nodrošina organisma vajadzības pēc kalcija un D3 vitamīna, kas nepieciešams bērnu kaulu normālai augšanai un attīstībai un palīdz uzturēt kaulu veselību pieaugušajiem.