Lego duplo - lielisks rotaļu sabiedrotais!

Lego duplo - lielisks rotaļu sabiedrotais!

19. Nov 2018, 15:15 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Valsts svētki beigušies, tad nu lēnām sāku gatavoties nākamajiem! Vissmīļākajiem - Ziemassvētkiem! Mēs ikpalaikam cenšamais šķirot Eliota mantu kasti, kautko noņemt nost, paslēpt ar ko mazāk attiecīgajā laikā spēlējas, un pēc kāda laika samainīt atpakaļ ar citām rotaļļietām! Tad nu šodien bija tā  lielā diena - atkal pieķerties mantu kastes šķirošanai! Šim gan iemesls bija jau iepriekš pieminētie svētki, Ziemassvētki! Jau radu rūķīši taujā - kotad mazais razbainieks šogan no Salavecīša sagaida?! Tad nu gribēju padalīties atsauksmēs, par mūsu mājās vienu no šī brīža top rotaļļietām. 

LEGO DUPLO!  

Lego Duplo mūsu mājās līdz šim ir ienācis tikai zīmīgos notikumos, jeb tajos brīžos, kad tas bijis aktuāli Eliotam. Padalīšos ar mūsu atsauksmēm par mūsu komplektiņiem..

Pirmais lego  - komplekts kurā var veidot dzīvnieciņus un ir daudz klucīšu lai mācītos pašu svarīgāko funkciju rotaļai - salikt un izjaukt torņus!

Šis komplekts ienāca mūsmājās tieši uz pirmo dzimšanas dienu. Komplektā daudz un krāsaini dažādu formu klucīši, viss kas viengadniekam vajadzīgs! Ļoti parocīgi, piem. vecākiem, kuriem slinkāka iztēle, komplektos nāk kartiņas, kā mazi spikerīši, ko no attiecīgā komplekta sastāvdaļām iespējams izveidot. Šinī vecumā protams kautkas saprotams izdevās tikai mums, viengadniekam aktuāli ir likt klucīšus vienkārši kopā un vērot, kā aug torņi! 

Otrais komplekts mūsu mājās ienāca Emociju komplekts

Kad sākām apmeklēt bērnudārziņu, tad šis komplekts likās tieši laikā! Mācāmies kāds izskatās priecīgs cilvēciņš, kāds bēdīgs, kāds skumīgs utt. Šī rotaļa Eliotam ļoti patika. Ļāvu pašam salikt cilvēciņus (ne šos , kas bildē) pēc savām iegribām, stāstīju kā cilvēks attiecīgā emocijā jūtas, un bieži ļāvu vaļu savai iekšējai "aktrisei" un attēloju ar visiem skaņas efektiem. Čalītim tas likās varen uzjautrinoši, un nez kāpēc ticu :)

Trešais komplekts arī ienāca zīmīgi laikā, kad Eliotam "Top" rotaļlietas kļuva tikai un vienigi mašīnas! Pilnīgi neko citu vairs nevajadzēja - mašīnu komplekts!

Šajā komplektā var veidot kā Eliots saka - vīīīvā vīīvā mačīnas! Ugunsdzēsēju, ātrās palīdzības un citas, kādas vien mēs paši spējam iztēloties. Ļoti daudzveidīgs komplekts, gan ar trīs pievienotajiem mašīnu pamatiem, gan komplektāciju , klāt ir pat luksafors, lai bērnam rotaļu brīžos stāstītu un mācību par drošību uz ielas!

Ceturtais arī nav tāpat vien - šis ienāca kad Eliotam kļuva interesantas lomu spēles - nu tad, aiziet, spēlējamies veikalniekos!

Var piebraukt gan ugunsdzēsēji iepirkt ogas, gan citi mūsu lego pārējo komplektu iemītnieki un draugi. 

 

Mums ļoti patīk, ka Lego Duplo ir tik daudzveidīgs piedāvājums! Ļoti aktuāla rotaļlieta jebkurā bērna vecumā! Tākā bērni tik ātri aug, un rotaļļietu izvēle līdz ar to arī, jo divos gados jau ar grabuļiem gan spēlēties vairs negribas, bet pirms gada ar iegādātajiem Lego ,GAN! Lego duplo sniedz ne tikai interesantas rotaļas bērniem, bet arī vecākiem. Kopīgi pavadām produktīvi laiku ar rotaļām, kuras var pārvērst par varenizglītojošām un pamācošām. Lego klucīšī ir arī lieliski mazākiem bērniem, kuriem attīsta sīko motoriku, jo ķimerējoties un liekot klucīšus neskaitāmas reizes kopā un izjaucot, mēs kustinām pirkstiņus, un divgadnikam tas ir īpaši svarīgi, veicina arī runas prasmes! 


Ja Tev nav ideju bērniem Ziemassvētku dāvanām, tad pačukstēšu - ar Lego Duplo nenošausi greizi!

Mums šobdīd atkal ir nākamais posms kas bērnam ļoti interesē , sāk saprast, ka ar mašīnām var veidot "gonkas", un sāk interesēt braukāt pa trasītēm. Tākā mūsu mājās ir daudz un dažādas mašīnas, lidmašīnas un motocikli, tad laiks kam jaunam, ko esam redzējuši tikai ekrānos - tūūu, tūūū, VILCIENAM! Un esmu jau noskatījusi, ka Lego Duplo ir šis jaunums - vilciens ar sliežutrasi. Jā, šis komplekts mums noteikti patiks, atkal jaunas rotaļas mūsmājās visai ģimenei kopā! 


Lego Duplo piedāvājumu klāsts veikalos ir tik plašš, ka būs ko izvēlēties gan iesācējiem, kas tikai sāks ar Lego draudzēties, gan tādiem, kam jau kāds komplekts ir, un vēlas paplašīnāt savu rotaļu idejas!

 

Lai mīļas rotaļas, ģimenes lokā, ar Lego Duplo arī Jūsmājās!

 

Mamm.mamm Mamm.mamm 19. Nov 2018, 17:11

2018.gada izlaiduma vilcieniņi ir ļoti interesanti : darbojas ar baterijām - brauc un ar aktivitātes kauliņu vai aplikācijas palīdzību veic noteiktas darbības. Pieaugušo "projektiem" gan vajadzētu papildus sliežu komplektu, bet bērnam sliedes pietiek.
Vienīgais mīnuss, vilcieniņš brauc arī bez sliedēm.