Laktozes nepanesamība

Laktozes nepanesamība

07. Jan 2016, 08:27 Liene Krúza Liene Krúza

Laba dieniņa visām burvīgajām mammām šajā dikti ziemīgajā dienā.

Pāris reizes esmu rakstijusi ka mans dēliņš it kā ir mazāks nekā vajadzētu būt,pašlaik 1gads 10m svera nepilnus 10kg. Esam apmklējuši vairākus ārstus-endakrinalogu,gastrantrlogu,alrgalogu vēl un vēl. Vēl rindā esam pie dažiem speciālistiem. Viss it ka normas robežas. Ja nu vienīgi asins analīzes ļoti auksts kopējais alerģijas rādītājs IGE 765 bet norma ir lidz 50. Bet kā izrādas tas rādītājs esot galigi aplams ,jo tas nenozimē ,ka bārnam būtu kada alerģija. Lika iziet prettārpu kursu. Nu neko,nav sveša lieta,jo lielai meitai profilaksei dodu šīs zales no 3gadu vecuma un 2x gadā. Un analīzes atkārtot tik pēc gada.

Jau kopš dzimšanas puikam ir ļooti bieža vēdera izeja. zīdaiņu vecumā tā bija maksimums 10x,kā ēda tā kakāja. Tagad savas 5x  un pašķidra.Tas tā kā neesot normāli. Izrādas , ka puika visu svaru nokakā. dzer ari zālēs,jogurta tabletītes.Patreiz pie mazā svara noraksta uz to,ka viņam ir laktozes nepanesamība. Teikšu godīgi, jau nedēļu neesmu devusi pienu,jogurtu un viņam vedera izeja ir uzlabojusies. Bet bērnam tik ļoti garšoja. Pus gadu jaievēro stingra diēta,pareizak nedrīkst lietot piena produktus, tad pakāpeniski drīkstēs atkal piedāvāt piena produktus. Daktere mierināja,ka no šīs kaites bērns izaugs un pāries.
Ir viens bet,viņš apmeklē dārziņu un tur diētu ievērot ir grūti.

Tāpēc griežos  ar jautājumu un pēc pieredzes pie jums mammas. Kā jūs tikāt gālā ar šo kaiti,kad bērns apmeklē darziņu.
Mājās jau vieglāk,bet dārziņā reiēm viņš sēd nēedis. Apsveru domu,dot līdz viņam speciāli edienu. Kaut to pašu pienu bez laktozes, jo to viņi bieži launagā dzer,ir reizes kad dod darziņa jogurtu,tad nu viņam lidz arī jogurtu utt.
Bet kur dabūt šo bezlaktozes partiku?????????? 

Paldies Jums:)

Liene Krúza Liene Krúza 08. Jan 2016, 21:31 Rolanda

Mums tadas kapsulas nepiedava un par brinumu pat zimi nerakstis. Tikai tapec,ka man doks saka ieverot stingru dietu a izraksta pie teikuma ieverot dietu ielika jaut.zimi.Un doks saprot ar to,ka nav obligati.... Ta ka mes palikam nulka loma

Liene Krúza Liene Krúza 07. Jan 2016, 02:30 INGAAM

Protams ka var iztikt bez jeb kadiem jogurtiem. Ja jau nedelu nav edis,iztiks ari vel dazus menesus.
Es jau domaju,ka gimenes arstam pasam bija jaraksta ta zime uzreiz bernu darzam,ja ir raksts no specialista ka nedrikst to un to est. Nrvis gaidit,kad es toprasisu. Kaut lidz sim ar gimenes arstu nav bijusas nekadas domstarpibas.
Paldies par atbildi

Liene Krúza Liene Krúza 06. Jan 2016, 17:05 INGAAM

Un bija domats,ka nejau es ragad dosu paiku lidz. Bet vins ir mazs un vinam garso tas pienins. Bet ja vins nedrikst tadu pienu dzert ,bija doma iedot pienu ko bins var dzert. Tapat reizem,kad viti ed jogurtu darzina vibam nav,tad izlidzetos ar to ko var. Ne jau dien diena dotu savu paiku. Hm,mums gan doks nav rakstijis zimi uz darzinu ka nevar lietot piena produktus. Tad jau man bus japainteresejas dokam lai uzraksta

Liene Krúza Liene Krúza 06. Jan 2016, 16:59 INGAAM

Ja ieveros stingro dietu tad bus reizes,kad nebus ko apest.jo lauku bernudarzos jau neko atsevisku netaisa est. Ko sataisa visiem to ed visi. Tapec esmu pateikusi tiru pienu un jogurtu gan nedrikst.parejo lai dod,lai nav ra ka busbada. Tapec ar mekleju veidu ka palidzet.....

06. Jan 2016, 13:38

Man šķiet, ka lielveikalos visa kā ir. Nezinu kur dzīvojiet,piemēram, ja lauko, kur ir 1 mazs veikaliņš, tad gan noteikti tuvākā pilsēta būs jāapmeklē, iegādājoties vairumā bezlaktozes prod.