Laipni lūdzam jūs PO.P veļas mazgāšanas skolā

Laipni lūdzam jūs PO.P veļas mazgāšanas skolā

04. Apr 2016, 00:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 SortVEĻAS SAŠĶIROŠANA

KRĀSA

Vienkrāsainu apģērbu, kad tie ir slapji, krāsas var noplukt, tos mazgājot kopā ar daudzkrāsainiem apģērbiem; daudzkrāsainu apģērbu baltie laukumi var sakrāsoties.

Baltas krāsas apģērba gabali – jāmazgā kopā ar citiem baltas krāsas apģērba gabaliem.

Krāsaini apģērba gabali – jāmazgā kopā ar citiem līdzīgas krāsas apģērba gabaliem (sašķirojiet mazgāšanai atsevišķās kaudzītēs sarkanas, zaļas, zilas un dzeltenas krāsas apģērbu).

Daudzkrāsaini apģērba gabali – jāmazgā kopā ar citiem daudzkrāsainiem apģērba gabaliem (piemēram, apģērba gabali ar sarkanām un baltām svītrām jāmazgā kopā ar citiem apģērba gabaliem, kuriem ir baltas detaļas). Ja šaubāties, lai noteiktu sašķirošanas kārtību, vadieties pēc gaišākās krāsas apģērba gabalā.

TEMPERATŪRA

Apģērba gabalus sašķirojiet, pamatojoties uz mazgāšanas instrukcijā norādīto mazgāšanas temperatūru. Apģērba gabala mazgāšanas instrukcijā tiek norādīta maksimālā temperatūra. Mazgāšana zemākā temperatūrā, nekā norādīts uz apģērba etiķetes, vienmēr ir iespējama, un to darot, izturamies maigāk gan pret audumu, gan videi draudzīgāk. Apģērbus, kuri ir tādā pašā krāsā, bet kuriem norādīta dažāda mazgāšanas temperatūra, var mazgāt kopā, taču pārliecinieties, lai temperatūras izvēli noteiktu paaugstināta riska apģērba gabali.

Add detergentMAZGĀŠANAS LĪDZEKĻA PIEVIENOŠANA

Cik daudz veļas nepieciešams?

Veļas mazgāšana veļasmašīnā, kas piekrauta pilna, ir videi draudzīgāka, jo tādējādi ietaupa enerģiju. Pilnībā piekrauta veļasmašīna ir tad, kad Jūs tajā virs veļas varat ievietot savu dūri. Ieliekot veļasmašīnā pārāk daudz veļas, var sabojāt gan veļasmašīnu, gan apģērbu.

Cik daudz mazgāšanas līdzekļa nepieciešams?

  • Pievienojiet atbilstošu mazgāšanas līdzekļa daudzumu. Bieži tiek izmantots pārāk daudz veļas mazgāšanas līdzekļa, kas rada kaitējumu videi, jo, skalojot veļu, kanalizācijas sistēmā aizplūst pārāk liels mazgāšanas līdzekļa daudzums. Pārāk liela veļas mazgāšanas līdzekļa daudzuma lietošana var arī izraisīt niezi un alerģiskas reakcijas, jo mazgāšanas līdzekļa pārpalikumu veļasmašīnā nevar viegli izskalot. Pārāk liela mazgāšanas līdzekļa daudzuma izmantošana var negatīvi ietekmēt arī apģērba krāsu, jo līdzsvars starp veļas, ūdens un mazgāšanas līdzekļa daudzumu ir neatbilstošs.

IETEIKUMS: Vai esat pārliecināts(-a), cik daudz veļas mazgāšanas līdzekļa ir nepieciešams? Pagaidiet, kamēr sāk darboties mazgāšanas programma. Ja veļasmašīnā veidojas liels putu apjoms, Jūs esat lietojis(-usi) pārāk daudz mazgāšanas līdzekļa. Ja veidojas tikai neliels putu apjoms, Jūs esat lietojis(-usi) atbilstošu mazgāšanas līdzekļa daudzumu.

IZVAIRIETIES lietot audumu mīkstinošus līdzekļus, jo tie var saturēt vielas, kuras ir bīstamas videi un kuras ir alerģiskas. Audumu mīkstinošu līdzekļu izmantošana ietekmē arī apģērba auduma kvalitāti un saīsina tā valkāšanas ilgumu. 

Wash MAZGĀŠANA

TEMPERATŪRA

Temperatūra, kas norādīta apģērba mazgāšanas instrukcijā, ir šā apģērba maksimālā mazgāšanas temperatūra. Ir iespējams apģērbu mazgāt zemākā temperatūrā atkarībā no tā, cik netīrs ir šis apģērbs.

Atcerieties! Kad veļasmašīnas darbības programma ir beigusies, uzreiz izņemiet un izkariet apģērba gabalus žāvēšanai, lai izvairītos no audumu sakrāsošanās. Neatstājiet apģērbu veļasmašīnā!

 

Dry ŽĀVĒŠANA

Veļas žāvētājos un žāvēšanas skapjos izmazgāto apģērbu var izžāvēt ātri un pilnīgi. Tomēr tie patērē arī lielu enerģijas daudzumu. Ļaujiet apģērbam izžūt gaisā, nevis izmantojot žāvētāju vai žāvēšanas skapi. To darot, draudzīgāk izturamies gan pret audumu, gan vidi.

Piepildiet žāvētāju pilnu, to nepārslogojot. Žāvētāja pārslogošana izraisīs apģērba nevienmērīgu žūšanu un burzīšanos.

Lai izvairītos no apģērba burzīšanās, izņemiet apģērbu no žāvētāja, tiklīdz tas beidz darboties.

Žāvējiet kopā tikai tādus apģērba gabalus, kuru žūšanai nepieciešams tikpat daudz laika. Piemēram, sintētikas un kokvilnas apģērba žūšanai nepieciešams ļoti atšķirīgs žāvēšanas laiks.

 GLUDINĀŠANA

Izvēlieties gludekļa temperatūru saskaņā ar apģērba kopšanas instrukciju.

Gludiniet apģērbu tikai tad, ja nepieciešams. Jūs, piemēram, varat izvairīties no gludināšanas, izņemot apģērba gabalus no veļasmašīnas vai žāvētāja, tiklīdz tie beiguši darboties, un/vai izžāvējot tos uz drēbju pakaramā.

20160331090753-22410.jpg