Laimīga mazuļa dienasgrāmata:  Pirmā vārda diena!

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Pirmā vārda diena!

31. Jan 2019, 12:49 Melānija Melānija

Heiii!
Mani sauc KĀRLIS, un es tikko nosvinēju savu pirmo vārda dienu.
Vai bija forši?
Ļoti ļoti, jo tik daudz ciemiņus nebiju gaidījis. Pilna māja ar radiņiem un mazajiem draudziņiem. Jūs esat lieliski!
Paldies, paldies, paldies....



Abi ar vīru bijām plānojuši pasēdēt vien vecāku kompānijā un pašu tuvāko radiņu lokā, bet sanāca pavisam negaidīti pilna māja. Nu tik pilna, ka no mazajām mūsu telpiņām pirmajā stāvā bija jāpārvācas uz otro stāvu. Ciemiņi nāca istabā viens pēc otra. Pie pirmajiem desmit cilvēkiem sapratām, ka pēc neilga laika būsim kā siļķes mucā. Saspiesti un pilnīgi saņurcīti. 
Lai gan neesam lieli svētku svinētāji un nemēdzam atzīmēt vārda dienas, tomēr šī bija ļoti īpaša diena- dēliņa pirmā vārda diena.
Diena, kad visu gribās pagatavot pašiem un tikai ar savām rociņām. Gribējām sagādāt šo prieku paši sev. Lai gan Kārlītis nesaprata šo svētku nozīmi un pavadīto dienu virtuvē, viņš bija kopā ar mums visu laiku. Spēlējoties, dauzoties un vērojot kā cepeškrāsnī viena pēc otras iekšā liekas panna ar kruasāniem, kēksiņiem, maizītēm un grauzdiņiem.  Viņš bija kā mazais virtuves palīgs un galvenais šefpavārs kas vēroja mūs darbībā. Piekoriģējot un mazliet ļaujot atvilkt elpu arī mums, ja pašam uznākusi kāda bēdiņa. 



Ar vīru  esam izmācījušies kā pavāri, bet šoreiz metām šo pavāra būšanu pie malas. Neiespringām uz lielo galda klāšanu un sarežģītu ēdienu pagatavošanu. Vēlējāmies vieglas uzkodas, salātus un mazus saldumiņus. Bez lielām kūkām un lielu izēšanos. Vārda diena ir jāatzīmē nevis jāsvin trīs dienas. Tā nu gatavojām vienkāršas lietas kuras iespējams noderēs arī tava bērniņa ballītei.

  • Gaļas salāti nevis rasols. 
  • Vistas filejas salāti ar vīnogām un pistācijām.
  • Mēlīšu salāti.
  • Uzkoda ar žāvētu vistiņu uz grauzdētas baltmaizītes. 
  • Uzkoda ar krēm sieru. 
  • Ogu kēksiņi.
  • Pildīti mini kruasāni ar ābolu un kanēli.
  • Dārzeņu plate ar mērcīti, kas ļoti patika pašiem, pašiem mazākajiem.
  • Augļu plate ar gardumiem, kas garšo visiem. 

Pavisam vienkārši un pilnīgi pietiekami visiem.

 

Laikam jau bija šī mazā nojauta, ka ģimene ieradīsies visa. Sākot ar vecvecākiem un beidzot ar brāļiem un māsām. Vienā telpā satilpa gandrīz 30 cilvēku un visi ļoti gaidīti un mīļi. 
Kas attiecas uz dāvanām, tad visiem lūdzām dāvināt praktiskas dāvaniņas, kuras bērns var nonēsāt vai tajā pašā laikā apēst. Lūdzām dāvināt apģērbu, jo Kārlītis ir stipri paaudzies un drēbes paliek par mazu. Tieši tā pat kā piena maisījums. Arī tas būs nepieciešams vēl ilgāku laiku. Tādēļ šīs dāvanas ieekonomēja mūsu laiku un resursus. Arī autiņbiksītes ir ļoti laba dāvana! Šoreiz nespiedām uz mantām, jo bērnam tās ir pietiekami daudz un lielākā daļa vienkārši stāv. Nelietotas un pamestas, jo mammas skapis, krēma tūbiņas, autiņbiksīšu grozs un zeķu maisiņš ir daudz interesantāki rotaļu biedri. Ak atvilktnes, tās varētu revidēt un revidēt it īpaši ja mamma tiko sakārtojusi.



Mīļš, mīļš paldies visiem sveicējiem, mazajiem draudziņiem, radiņiem un visiem mīļajiem. Lai gan Kārlis vakara pirmo daļu sēdēja savā jaunajā pingvīnēna pufā un cītīgi visu vēroja, tad otro daļu viņš sabijies un apjucis pavadīja opīša vai krustvecāku klēpī. Un vakaram beidzoties bērns, beidzot, atplauka un devās rotaļāties ar draudziņiem. 

P.s. Pingvīnēna pufu mums uzdāvināja vecvecāki. Pašu radīts roku darbs.( Kārlīša mīļākā dāvana) Un es zinu, ka viņi no auduma var pagatavot jebko. 

Vēl šodien sēžam un priecājamies par to, cik viss bija jauki, vienkārši un skaisti. Izbaudiet un dāvājiet šo prieku arī sev, ne tikai ciemiņiem.