Laiks doties gulēt! Kā palīdzēt bērnam pirms miega nomierināties?

Laiks doties gulēt! Kā palīdzēt bērnam pirms miega nomierināties?

04. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iespējams, arī tu esi piefiksējusi, ka vakarpusē, tieši pirms gulētiešanas, bērns kļūst īpaši aktīvs un rosīgs. Enerģijas pārpilnais mazulis nevēlas doties gulēt un atvadīties no aktīvās dienas. Ko darīt, ja šķiet, ka bērnam enerģijas ir tik daudz, ka varētu dauzīties kaut visu nakti?

Kā palīdzēt mazulim aizmigt, lai šis process neievilktos uz vairākām stundām, jo arī vecāki pēc garās darba dienas ir noguruši un vēlētos doties pie miera. Palīdzēt šādā gadījumā var miega spēles, kas bērnu nomierinās un sagatavos viņu naktsmieram.

Apmainieties vietām

Māmiņas/ tēta un bērna spēlēšana palīdzēs bērnam paraudzīties uz sevi no malas. Aicini bērnu apmainīties ar tevi vietām un parādi, kā no malas izskatās kaprīzais bērns, kurš nevēlas iet gulēt. Ļauj savam bērnam būt stingram vecākam, lai viņš nomierina savu aktīvo “bērnu”.

Burvju nūjiņa

Uzdāvini bērnam burvju nūjiņu, kas palīdzēs visas mājās esošās lietas nolikt savās vietās. Ļauj bērnam pirms gulētiešanas izstaigāt mājokli, ar burvju nūjiņu pieskaroties visām rotaļlietām, priekšmetiem un sakot “Lācīt, gulēt!”, “Skapi, gulēt!”. Kad visas mēbeles un rotaļlietas jau guļ, bērnam laiks ar burvju nūjiņu pieskarties sev un doties gulēt arī pašam.

Dienasgrāmata

Izveidojiet dienasgrāmatu, kurā pirms gulētiešanas ar bērnu kopā pierakstiet visu, ko viņš dienas laikā piedzīvojis. Pārdomājot dienas notikumus, bērns nomierināsies un apjautīs, cik ļoti pēc garās un piepildītās dienas ir noguris.

Rotaļlietas dodas gulēt

Pusstundu pirms gulētiešanas aicini bērnu nolikt gulēt savas mīļākās rotaļlietas. Lai bērns iztīra mīļākajām rotaļlietām zobiņus, sakārto viņu gultiņas un pastāsta pasaciņu vai nodzied dziesmiņu. Kad tas izdarīts, pieklusini istabā apgaismojumu un norādi, ka bērnam tagad jābūt klusam, lai nepamostos viņa rotaļlietas.

Vakara relaksējošā vanna

Vannošanās ir ikvakara rituāls, kas bērnu atslābina un sagatavo miedziņam. Ļauj bērnam vannā parotaļāties, pūst ziepju burbuļus, jo tas mazinās viņa enerģiju un nomierinās.

Vakara joga

Kad bērns novannojies, varat īstenot pavisam vienkāršu vingrinājumu, kuru varat nodēvēt par vakara jogu. Mudini bērnu atslābināt ķermeni, palēnināt elpošanu un nomierināties.