Lai aktualizētu roku higiēnas nepieciešamību, tiek izveidota mājas lapa www.mazgarokas.lv

Lai aktualizētu roku higiēnas nepieciešamību, tiek izveidota mājas lapa www.mazgarokas.lv

13. Oct 2015, 16:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai Latvijas sabiedrībā aktualizētu roku higiēnas nozīmīgumu, turpinot pērn iesākto projektu, kas veltīts Roku mazgāšanas dienai, kura visā pasaulē tiks atzīmēta 15. oktobrī, šodien Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) un veikalu tīkla Drogas pārstāvji prezentē mājas lapu www.mazgarokas.lv.

20151013161352-65816.jpg 

Par regulāru un pareizu roku mazgāšanas nepieciešamību, kas ieņem svarīgāko vietu aiz vakcinācijas slimību izplatības ierobežošanā, stāsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju kontroles dienesta vadītāja Dace Rasmane: „Uz mūsu rokām atrodami daudz un dažādi slimību ierosinātāji. Sabiedriskās vietās – transportā, skolās, bērnudārzos un mūsu darba vietās – norit intensīva cilvēku aprite. Nemazgājot rokas, būtiski pieaug iespēja saslimt ar dažādu ierosinātāju izraisītām infekcijas slimībām praktiski veselam cilvēkam, nemaz nerunājot par populācijas daļu, kura uzskatāma par riska grupu dažādu saslimšanu dēļ. Kā lieliem, tā maziem jāmācās saprast, ka roku mazgāšana nav tikai kaitinošs atgādinājums, bet gan iespēja visvienkāršākajā veidā pasargāt sevi vai izglābt kāda dzīvību.” 

Lai aktualizētu roku higiēnas nepieciešamību un jau pirmsskolas vecumā iemācītu pareizas roku mazgāšanas iemaņas, AS Drogas ir izstrādājusi mājas lapu www.mazgarokas.lv, kurā publicēts noderīgs mācību video, kā pareizi jāmazgā rokas, izdrukājams plakāts ar astoņiem roku mazgāšanas soļiem, roku mazgāšanas dziesma un tās vārdi, kā arī cita noderīga informācija. Visi materiāli ir pieejami latviešu un krievu valodā. Tāpat šogad tiks turpināta 2014. gadā iesāktā ciemošanās pirmsskolas izglītības iestādēs ar īpaši radītiem un Drogas darbinieku iemiesotiem tēliem Ziepju Burbulīti un Neganto Mikrobu, mācot roku mazgāšanu – atraktīvā un bērniem viegli uztveramā veidā.

„Šī mājas lapa ir radīta kā noderīgs resurss bērnu dārziem, pirmsskolas izglītības iestādēm, pamatskolām un vecākiem visā Latvijā, lai bērniem iemācītu šo veselībai svarīgo prasmi – pareizu un regulāru roku mazgāšanu. Esam pārliecināti, ka situāciju valstī ir iespējams uzlabot, sniedzot savu ieguldījumu Latvijas bērnu izglītošanā higiēnas jautājumos – atraktīvā formā ar izklaidējošu stāstu apgūt jaunas zināšanas un iemaņas,” norāda AS Drogas mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Ilze Kirstuka-Ščeglova.

20151013161411-40712.jpg 

Lai pirmsskolas izglītības iestādes Latvijā informētu par projekta mērķi un mājas lapas pieejamību, oktobrī izsūtītas gandrīz 650 vēstules to vadītājiem ar aicinājumu ienākt mājas lapā un izmantot visus sagatavotos materiālus. 

Gan pērn, gan šogad projekts tiek realizēts ar Drogas darbinieku atbalstu un iesaistīšanos – pie projekta īstenošanas kopīgi strādā Drogas biroja darbinieki, augstākās vadības pārstāvji, veikala vadītāji un pārdevēji no dažādām Latvijas pilsētām. Tā ietvaros darbinieki palīdzēja sašķirot un sagatavot pasākumiem nepieciešamos materiālus (plakātus, trafaretus, vēstules un informatīvās lapiņas), aplīmēja ziepītes ar uzlīmēm, sazinājās ar bērnudārziem par viesošanās laikiem. Tāpat Drogas atraktīvākie darbinieki iejutīsies Ziepju Burbulītes un Negantā Mikroba lomā.