Kurp doties ceļojumā ar bērniem? Iesaka Māmiņu Kluba ģimenes

Kurp doties ceļojumā ar bērniem? Iesaka Māmiņu Kluba ģimenes

02. Jul 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atvaļinājumu laiks ir savā pilnbriedā un ģimenes labprāt dodas tuvākos vai tālākos ceļojumos, lai kopīgi pavadītu laiku, atpūstos un atklātu jaunas, vēl neiepazītas vietas.

Lai atvieglotu jums lēmuma pieņemšanu par ceļojuma galamērķiem, mēs vaicājām Māmiņu Kluba ģimenēm pēc viņu pieredzes un ieteikumiem, jo tikai reālu cilvēku teiktais var vislabāk palīdzēt atrast, kurp doties kopā ar bērniem, lai kopīgi pavadītais laiks būtu foršām atmiņām piepildīts.

Ieskaties, kādus galamērķus šīs vasaras ceļojumam ar bērniem iesaka Māmiņu Kluba ģimenes!

Ģimenēm īpaši iecienīti ir ceļojumi pa Latviju, jo tas ir visērtākais veids, lai izrauties no ikdienas rutīnas, vienlaikus apceļojot jaunas vietas, jo Latvijā viss ir pieejams rokas stiepiena attālumā. Mūsu ģimenes ir iecienījušas izbraucienus uz:

  • Ventspili;
  • Liepāju;
  • Avārijas Brigādes parku;
  • Līgatni, kur var izbaudīt burvīgus skatus, kāpelējot pa takām un izstaigājot takas, kā arī iepazīstot Tīklu parku;
  • Džūkstes pasaku muzeju;
  • Pūres šokolādes muzeju;
  • SPA Jūrmalā.

Ārpus Latvijas:

Ēģipte. Māmiņa stāsta, ka, izvēloties ceļojumu uz Ēģipti, lūkojusi, lai būtu pieejama viesnīca, kurā ir maksimāli daudz atrakciju un laba ēdināšana.

Zviedrija. Zviedrijā ieteicams apmeklēt Skansen parku Stoholmā, kas ir fantastiska vieta ģimenei ar bērniem. Kā stāsta māmiņa Ilze, viņas bērniem vislabāk paticis parka teritorijā esošais zoo. Šeit ir daudz padomāts par bērniem, lai viņiem būtu interesanti un izglītojoši, un būtu arī vieta, kur izskrieties un parotaļāties. Teritorijā ir gan ēdināšanas vietas, gan arī īpaša knupīša mašīna, kur mazuļi var atvadīties uz visiem laikiem no saviem knupīšiem.

Kanāriju salas, kas iepriecinās ar saviem laikapstākļiem, pieejamajām cenām un to, ka šeit nav odu!

Gibraltārs, kas izceļas ar saviem fantastiskajiem dabas skatiem. Noteikti šeit, tāpat kā visos citos galamērķos, nobaudiet vietējo virtuvi, lai iepazītu vietējās garšas. Piemēram, ja esat Gibraltārā, noteikti pagaršojiet spāņu cepumus čuros, kā arī daudzās paeljas un jūras veltes!

Turcija. Kā stāsta māmiņa Inga, viņu ģimene Turciju par savu galamērķi izvēlējusies, jo lidojums ilgst vien 3,5 stundas un šeit ir padomāts par to, lai atpūsties ērti būtu arī bērniem - sākot ar ēdināšanu, beidzot ar atpūtas programmu mazajiem ceļotājiem. 

Lielbritānija, Londona. Māmiņa Līva stāsta, ka šajā pilsētā ir ļoti ērti pārvietotos ar ratiem, jo tos nav jāstaipa pa kāpnēm, lai nokļūtu uz sabiedrisko transportu, kā arī šeit cilvēki izceļas ar savu laipnību un atsaucību.

Spānija. Saulains laiks, nebeidzamas peldes, dzīvā mūzika, pastaigas pa pilsētu mazajām ieliņām un vietējie kārumi. Ceļojums, kas patiks ikvienam.

Portugāle. Noteikti izpeldaties okeānā, izbaudiet jūras veltes, svaigi spiestās sulas un gardos saldējumus. Portugāle būs lielisks galamērķis tiem, kuri vēlas sēfot, baudīt vīnu, vietējos gardos ēdienus un apskatīti klintis.

Grieķija. Burvīgas pludmales, dzidrs ūdens un pasakaina atpūta.

Horvātija. Vieta, kur gadītas ģimenes ar bērniem un kur jūs sagaidīs kristāldzidras pludmales. Noīrējiet apartamentus, lai būtu pēc iespējas tuvāk pludmalei un baudiet bezbēdīgas brīvdienas kopā ar bērniem. Iepazīsties ar Māmiņu Kluba blogeres ieteikumiem, izvēloties ceļojumu uz Horvātiju.

Ja vēl tikai prātojat, vai mazais ir pietiekami liels, lai dotos ceļojumā, sāciet ar mazumiņu, dodoties izbraucienā tepat pa Latviju vai arī uz Lietuvu un Igauniju. Kā atzīst daudzas no aptaujātajām mammām, pirms ceļojuma viņas uztraukušās, kā gan bērni pārdzīvos garos pārbraucienus vai lidojumus, taču izrādījies, ka satraukums bijis nepamatots un viss izdevies lieliski. Kā norāda māmiņa Liene, galvenais ir pašiem vecākiem būt mierīgiem un pārliecinātiem.