Kristiāns: Mūsu mājās ir izmēģinātas teju visas autiņbiksītes!

Kristiāns: Mūsu mājās ir izmēģinātas teju visas autiņbiksītes!

02. Jul 2014, 00:04 Supersausins Supersausins

Lai arī vasara mūs nelutina kā gribētos mēs katru dienu izbaudam ar smaidu sejā .

Mūsu mājās ir izmēģinātas gandrīz visas firmas veikalā pieejamās autiņbiksītes.

Lielāko ties mēs tagad autiņbiksītes izmantojam tikai kad ejam ārā pastaigāties vakaros,braucot kādos tālākos braucienos un uz nakti kad ejam gulēt.pārējo dienas laiku mēs staigājam ar audumu bikšelēm.

Mums autiņbiksītes pārsvarā tiek mainītas istabā bet ja autiņbiksītēs ir gadījies kakucis tad mainam to vannas istaba.Vannas istabā parasti tiek arī mazgāts dupsis,jo mitrās salvetes mēs izmantojam tikai, kad esam ārpus mājas un nav pieejams duša ar ūdeni.

Mums autiņbiksītes tiek mainītas pēc vajadzības.Ja redzam,ka autiņbiksītes ir pilnas un Kristiānam nav ērti pārvietoties tās tiek pārvilktas.Protams tās tiek nomainītas ja ir arī gadijies nokārtoties pa "lielam"darīšanām.

"SPĒLĒTIES VAI NESPĒLĒTIES?"Man škiet ja mainu bērnam pampēru tad arī viņam jāiesaistās tik pat daudz cik man pašai.Viss proces jādara kopā,jo tā viņš apgūst arī to ,ka pats var saģērbties.Mēs parasti ar Kristiānu runājamies ko tagad darīsim ,ko vilksim kas ir uzzīmēts uz apģērba un autiņbiksītēm.Tākā Kristiāns ir pietiekami liels tad mainam pamperu stavot kājās.

"NEGRIBU VIKT AUTIŅBIKSĪTES UN MAINĪT TĀS!"

Reizēm pampēra mainīšana mums ir ar mazu karošanu.Reizēm Kristiāns pampēru nevēlas mainīt kad ir iegrimis spēlēšanās procesā.Tad bieži ir jarunājas ar viņu un jāsarunā ,ka apmainīsim un varēsim spēlēties tālāk.Arī pēc dušas Kristiānam patīk padzīvoties ar pliku dupsi un tikai pēc brītiņa uzvilkt pampēru.

”AUTIŅBIKSĪTES UN AUDUMU BIKSĪTES!"

Esmu ievērojusi kad mājās vai ciemos pie omes kad mēs esam vairāk cilvēki apkārt Kristiāns ērtāk un drošāk jūtas autiņbiksītēs.Tākā Kristiāns velkā autiņbiksītes vienozīnīgi viņš zina ka tur viņš nokārto savas vajadzības.

"KO DARA AUTIŅBIKSĪTĒS?.."

Par to ka ko vajaga darīt autiņbiksītēs mēs neesam īsti runājuši par šo tēmu ar Kristiānu un arī nemācām ,ka tev jākārto savas vajadzības tikai tur.Kad esam mājās mēs stāstam, ka jānokārtojas podiņā nevis pampērā vai auduma bikšelēs.Bet braucot tālākos braucienos un mums nav līdzi podiņš tad gan sakam ,ka var nokārtoties pampērā.Ja viņš pieprasa podiņu un nevēlas pampērā nokārtoties tad arī varam ieiet krūmiņos un nokārtot savas vajadzības.

Tākā lielāko daļu dienas Kristiāns pavada ar mani kopā ,gan autiņbiksī mainīšana gan podiņmācības procesā vairāk iesaistos es.Bet protams kad mājās ir tētis arī viņš aktīvi iesaistās gan pampēru nomaiņā gan arī podiņmācību skoliņas procesā.Tā Kristiāns saprot ka arī jāprasa citiem ja ir vēlme uz podiņa un ka tētis var palīdzēt viņam.Jo drīz kad ienāks ģimenē māsiņa ne vienmēr varēšu paspēt viņam palīdzēt un viņš zinās ,ka arī tētim var pateikt savas vajadzības uz podiņu.

Man ir liels prieks ka Kristiāns pēdējā laikā cenšas pats darīt visu ieskaitot autiņbiksīšu novilkšanu.Pašlaik raitāk mums iet autiņbiksīšu novilkšana nekā uzvilkšana bet to ar laiku apgūsim.

Kristiāns mājās zina kur viņam stāv gan papmpēri ,gan arī auduma bikšeles.Viņš māk labi atšķirt ja viņam saka lai atnes pamperu vai arī auduma bikšeles.Parasti pa dienu es viņam ļauju pašam izvēlēties kuras auduma krāsas bikšeles vilks kājās.

Pa dienu mums parasti kājās ir audumu biksītes.Ja sākumā viņam bija ļoti nepierata sajūta pie auduma biksītēm pētija sevi ļoti,bet kad viņš pierada tad neprotestē un pat priecājas ,ka mamma vairāk nevelk daudzās drēbju kārtas.

Kad kājās ir audumu bikšeles tad gadās mums"NEGADIJUMI".Sākumā,kad Kristiāns nokārtojās bikšelēs tad īsti tam nepievērsa sākumā uzmanību.Bet tagad kad saprot ,ka biksītes nav sausas viņš uzreiz nak pie manis ar platām kājām un saks "MAMMĪ AI,AI" un rāda ka jāvelk nost.Parasti es viņam kad sanāk šīs neveiksmītes jautāju:"Kriksi kur ir podiņs?"
Kristiāns nelien kaktos nokārtoties bet gan ja gadās neaiziet uz podiņa vai arī nepaspēj tad dara tur pat kur bija piecelšanās laikā.

Diemžēl vēl joprojām mums nav veiksmīgi rezūltāti ar nokārtošanās procesu tieši pa "Lielām" darīšanām.Tās viss biežāk mums gadās biksēs.Prasās pārsvarā uz podiņu tikai kad vēlas pačurāt.Bet domāju ka drīz jau drīz būs mūsu klikšķis un uz podiņu mēs iesim gan pačurāt gan pakakāt.

Protams ja vienā dienā mums ir pozitīvi rezūltāti tad es arī ceru, ka nākamajā dienā būs tāpat.Bet arī nākamajā dienā viņam var būt tādi paši pozitīvi rezūltāti.Bet reizēm mums visa diena paiet ar ne-pozitīviem rezūltātiem.Bet nu nekas es nepadodos un zinu ,ka driz būs daudz labāki rezūltāti.

Sintija un Kristiāns

20140516145640-50733.jpg