Kas var bút labáks,kad pati var sákt ést

Kas var bút labáks,kad pati var sákt ést

13. Nov 2014, 17:49 Liene Krúza Liene Krúza

Nolikuma isti nebija aizliegts uzrakstit, ka mums veicas ar esanu, kad meitina bija mazina un kad sniedzas pati pec karotites.....
Protams, loti daudz interesantu esanas bildes ir pazudusas, lidz laptopa nobruksanu:(   Par to vel sim ir dikti zel. Jaavainojas, ka ir varbut tik vienveidigas bildites, bet kadas bija mana fonoteka tadas ir.  Negribejas bildet no albuma, butu nekvalatativas

Isteniba, kada starpiba ka ed, ar karotiti vai ar rocinam, ka tik punciti.

20141113172520-62589.jpg

Sava kreslina vinai ipasi nepatika sedet un est, jutas iegrozota,un esanas biezi vien beidzas vel nesakoties vai ar nikiem un stikiem

 

20141113171817-12716.jpg

 

meitene ta smuki saka est jau 1gads un 4menesu vecuma. Vinu pabarot nebija iespejams,vienmer es pati,pati.... Trauki tika iztuksoti gandriz sausi. Ap tadu vecumu vina vairs needa nekadus biezenus, paku putras. Brokastis dikti milas jau ap tadu vecumu bija desmaizites,tejinas. Protams varijam ari putras,pati milaka bija un ir manna putra.

20141113172242-54118.jpg

 

Oooo, gandriz katru dienu vina pieprasija jogurtinu, tie vinai loooti garsoja. Var teikt, viens no milakajiem naskisiem. No tiem gan mutite bija varen tira

20141113172854-54249.jpg
20141113173233-84966.jpg

 

Paest zirnus Ziemassvetkos ari tirais sikums

20141113173807-31894.jpg

 

 

20141113173556-75989.jpg
2gadu kucina

20141113174002-64917.jpg
vardadinas kucina

 

Vienmer pec esanas bija japadzer piens un si bija milaka kannina no kuras ar salminu padzeras pieninu un lidz pedejai lasitei.

20141113173415-74253.jpg

 

Mes biezi un pat loti biezi pasas cepam riekstinus. Un Gabrielina ir loti liels paligs.

20141113174130-20367.jpg
20141113174347-45195.jpg

Recepti nemam no interneta un si recepte mums patika viss labak.  Ari tagad iekopeju no neta so recepti

 

Sastāvdaļas
  1. Iebiezinātais kondensētais piens 1 bundža
  2. Kviešu milti 300 g
  3. Cukurs 100 g
  4. Sāls 1 tējk.
  5. Sviests 200 g
  6. Skābs krējums 1 ēd. k.
  7. Vaniļas cukurs 1 tējk.
  8. Citrona miziņa 1 gab.
  9. Ola 1 gab.
Pagatavošana
  1. Ņem lielu bļodu un liek iekšā miltus, sāli vaniļas cukuru un brūno cukuru, visu kārtīgi samaisa.
  2. Pievieno citrona miziņu un sviestu kubiņus, visu sajauc ar rokām, lai veidotos mīklas drupačas.
  3. No izveidotās masas izveido bedrīti un liek iekšā olu un skābo krējumu, visu jauc viendabīgā masā. Gatavo mīklas pikuci ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
  4. Izņemto mīklu dala mazās piciņās un pilda mazajās riekstiņu formiņās, kas iepriekš ir ieziestas ar sviestu.
  5. Uzsilda krāsni 180° C un cep kārtīgi visu uzmanot, lai nepiedeg 10 – 15 min, līdz zeltainam brūnumam.
  6. Gatavos cepumiņus ņem ārā no cepeškrāsns, ļauj visam atdzist.
  7. Pilda iebiezināto pienu riekstiņu pusītēs un veido pilnos riekstiņus.

 

 

Liene Krúza Liene Krúza 13. Nov 2014, 20:12

Eh,un kur tad palikusi vaka foto???😀