Kas tas tāds rotaļlieta - sildītājs?

Kas tas tāds rotaļlieta - sildītājs?

29. Nov 2013, 00:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: good-decor.ru

Rokdarbnieču forumā pajautāju, vai grūtnieces negrib organizēt kopīgu rotaļlietas - sildītāja šūšanu, jo tas ir īpaši aktuāli pirms bērniņa dzimšanas. Uz šo jautājumu saņēmu nevis atbildi, bet vēl vienu jautājumu: "Kas tā par rotaļlietu - sildītāju?". Nolēmu par to pastāstīt šajā blogā.

Grūtnieču vidū par popularitāti kļuvusi rotaļlietu - sildītāju šūšana vēl nedzimušam mazulim. Šī rotaļlieta izskatās kā vienkārša mīkstā mantiņa - aizraujošs zvēriņš vai jautrs cilvēciņš, kas kļūst par mazuļa draugu visas bērnības garumā. Un rotaļlietai var būt atšķirīgs pildījums - ķiršu kauliņu mazuļa nomierināšanai, griķu sēnalas, kam ir ārstniecisks efekts, prosas zirnīši utt.

Pateicoties šim pildījumam sildītājs ātri uzsilst un samērā ilgi notur siltumu. Pie tam, dabas materiāli ir absolūti droši veselībai.

  • Rotaļlieta - sildītājs nomierina mazuli un rada mājīgu siltumu viņa gultiņā. Īpaši noderēs vēsās rudens un ziemas naktīs.
  • Rotaļlieta - sildītājs pasargās mazuli no kolikām, jo to var izmantot gan kā sildītāju, gan arī kā vēsu kompresi, ja rotaļlieta paturēta ledusskapī. Sasildīt to var mikroviļņu krāsnī.
  • Un vēl rotaļlieta - sildītājs, pateicoties savam unikālajam pildījumam, ir patīkama taustei un palīdzēs attīstīt mazuļa sīko motoriku.


Radot šādu rotaļlietu, izvēlies maigus toņus, kas nekairina mazuļa acis. Īpaša uzmanība jāpievērš šuvju kvalitātei, tām jābūt izturīgām.

Par šādas rotaļlietas efektivitāti var vairāk izlasīt šeit >>>

Kristīne,
"Attīstām mājās" klubiņa saimniece portālā maminklub.lv
speciāli topošajām māmiņām