Kāpēc nepieciešams ķermeņa losjons?

Kāpēc nepieciešams ķermeņa losjons?

28. Mar 2013, 12:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziema ir īsts pārbaudījums ne tikai mazuļa, bet arī mammas ādai, kurai tieši tāpat kā mazuļa ādai nepieciešama īpaša uzmanība. Uzzināsim, kā rūpēties par ādu pareizi.

Pēc ieilgušās ziemas ķermeņa āda prasa tikpat lielas rūpes kā sejas āda. Aukstums, siltums, sauss gaiss telpās, gaisa pelžu trūkums, pastāvīga saskare ar apģērbu - tas viss ādu padara sausu. 

Neskaitot šo, pēc katras mazgāšanās reizes mazgāšanas līdzekļu ietekmē nomazgāti ne tikai netīrumi no ādas, bet arī ādas aizsargkārtiņa, un tas ir iemesls, kāpēc dažkārt āda ir sausa, tā niez un pat lobās. 

"Mitrums, kas atrodas mūsu ādas iekšienē ir saistīts ar olbaltumvielu un tauku virskārtu, kas pazūd no ādas mazgāšanās laikā", - paskaidro Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas dermatoloģe Līga Jaceviča. 

Bieža mazgāšanās nelabvēlīgi ietekmē ādas aizsargspējas un tomēr mūsu dzīves ritms ir neiedomājams bez ikdienas dušas. Tieši tāpēc ir tik ļoti svarīgi izmantot ķermeņa losjonu katru dienu. 

Klīnikas "Ulmaņu privātklīnika" dermatoloģe Džuljeta Ulmane pēc dušas un vannas iesaka veltīt īpašu uzmanību pašām sausākajām ādas vietām, noteikti uzziežot losjonu uz rokām un kājām. 

Losjons atjauno ādas dabīgo aizsargkārtiņu, kas nodrošina ādu ar barības vielām, kā arī - āda tiek pienācīgi mitrināta. Atbilstošs līdzeklis atjauno ādas aizsargspējas, kā arī  - palīdz ādai izskatīties skaistākai. 

Tāpat Džuljeta Ulmane apgalvo, ka āda var būt sausa vitamīnu un šķidruma trūkuma dēļ. " Dienā jāizdzer vismaz 2.5 litri ūdens, lai caur ādas virsmu sausā gaisa ietekmē neizgarotu ķermeņa šķidruma rezerves. Tāpat jālieto arī vitamīni, piemēram, zivju eļļa", - iesaka dermatoloģe. 

Pavisam nesen dzirdēts viedoklis, ka, ja neslaukās ar dvieli pēc dušas un uzreiz ieziešas ar kādu līdzekli, āda kļūst vēl skaistāka un tai ir no šīs procedūras patiesi liels labums. Un tomēr tas ir mīts, kas izraisa vien negatīvas sekas. "Pēc mazgāšanās ir svarīgi labi noslaucīties", - stāsta Līga Jaceviča. 

Ieziežot mitru ādu ar eļļu panākam efektu, kad eļļa pievelk mitrumu, izsūc to no ādas un rada tādu kā dehidratāciju. Attiecīgi iegūstam vēl sausāku ādu kopā ar tās lobīšanos. 

Veikalos pieejamais ādas kopšanas līdzekļu klāsts ir milzīgs, daudzi no tiem sola pārsteidzošu rezultātu, un tomēr vajadzētu atcerēties, ka daudzi no tiem var izraisīt arī alerģisku reakciju. Tāpēc, izvēloties losjonu, jāpavēro, kas ir tā sastāvā. Tur nevajadzētu būt nedz krāsvielām, nedz aromatizatoriem.

Aptiekā iegādāta kosmētika ķermeņa kopšanai ir drošāka jutīgas ādas un arī jaunās māmiņas ādas kopšanai, jo satur mazāk krāsvielu, smaržvielu, kā arī ir dermatoloģiski pārbaudīta. Jaunajām māmiņām nav ieteicam kosmētika ar intensīvu smaržu arī tādēļ, ka tas var traucēt mazulim un izraisīt nevajadzīgu alerģisku reakciju vai kairinājumu.

Altermed Panthenol ķermeņa kopšanas līdzekļi nesatur konservantus, PEG (propolēnglikolu), ir dermatoloģiski pārbaudīti, ar neitrālu smaržu.

Nereti sausa āda izraisa niezi un apsārtumu, kas pārvēršas pat dermatītā. Pareizas rūpes par ādu ļauj izvairīties no dermatīta, bet ādas kopšanas līdzeklis ar krāsvielām un asu aromātu, neuzlabos situāciju, jo vēl vairāk kairinās ādu. 

Svarīgi ir izvēlēties losjonu, kas der tieši Tev, tāpēc nebaidies eksperimentēt, mainīt līdzekļus, un izvēlēties tos no aptiekās pieejamā līdzekļu klāsta.

Lai tava āda ir maiga un zīdaina! 

Altermed Panthenol Forte 5% extra dry skin ķermeņa losjons, 200ml

 20130325152209-71032.jpg

  • Normālas un jaukta tipa ādas kopšanai, atjaunošanai un mitrināšanai.
  • Mazina ādas novecošanās pazīmes