Kam jādzīvo, tas izdzīvos

Kam jādzīvo, tas izdzīvos

28. Feb 2014, 17:04 sandux sandux

No sākuma gribēju rakstīt par smieklīgo uzrakstu uz pasta durvīm, ka tiek meklēts pastnieks-rezerve, bet pēc viena šodienas notikuma sapratu, ka mana tēma būs cita. Vienkārši ir sajūta, ka šī informācija man tiek īpaši sūtīta (ja tic šādām lietām), tikai ar kādu mērķi? Varbūt, lai iedrošinātu citas topošās māmiņas?

Gaidu savu bēbi un esam iesoļojuši 30.nedēļā. Vakar kārtējā vizītē pie savas ginekoloģes viņa starp citu pateica, ka Napoleona lielums jau veiksmīgi pāraugts. Izrādās, viņš piedzimis 880 gramus smags. Nobrīnījos, ka viņš toreizējā ne-aprūpē varēja izdzīvot.

Stradiņos mazākais izdzīvojušais bēbis esot bijis tikai 560 gramus smags. Kam jādzīvo, tas izdzīvos - ārste teica. Un viņu pat no sākuma neesot gribējuši reanimēt...

Tieši viņas rokās dzimušie bērni esot bijuši nedaudz pāri kilogramam (tai skaitā dvīņi).

Tā bija viena kripata informācijas. Šodien, izejot pastaigā, satiku skolasbiedreni, kas pastaigājās ar ratiem. Nepievērsu uzmanību, jo zināju, ka viņai bez mazliet lielāka bērna ir viens pavisam mazs zīdainis. Bet saskatījāmies un sākām runāt. Un viņa man saka, ka ratos ir trešā meita. Kā? Jau? Jau. Dzimusi 30. nedēļā, t.i., pirms 2 mēnešiem. Un 1 gada un 10 mēnešu laikā tas ir viņas trešais bērns. Tikai vecākā meita dzimusi godīgi un iznesta. Otrā meita piedzima 31./32. nedēļā. Par trešo bērnu viņa uzzinājusi tikai 15.nedēļā. Bet viss, tagad viņa nolēmusi par labu sterilizācijai.

Protams, manī raisījās pārdomas, kā gan tādas priekšlaicīgas dzemdības var būt norma, vai tiešām viņas apmeklētais valsts ārsts (par kuriem neesmu augstās domās) kaut ko nebija pamanījis? Nebija laika izjautāt sīkāk par veiktajām analīzēm, USG un citām medicīniskām lietām. Skaidrs, ka intervija ar viņu būtu interesanta jebkurai lasītājai. Dzirdēt, kā var piedzemdēt bērnu 25 minūšu laikā, un just iekšējo mieru, kas no viņas izstaro.

Tāda, lūk, ir pēdējo divu dienu man sūtītā informācija. Iespējams, ka tas raisīs pārdomas ne tikai manī, bet arī aizskars kaut ko, kas man bija jānodod tālāk.

Lai mums visām jauks gaidīšanas laiks un veseli bērni!

RB991606772HK