Kad ir īstais laiks bērna uzturā ieviest gaļu?

13. Apr 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojas brīdis, kad tavs mazulītis ir gatavas pirmajam piebarojumam. Ar ko sākt, ar ko turpināt? To Māmiņu Klubam skaidro ārste Poļina Popeiko.

Piebarojumu bērnam jāuzsāk ar dārzeņiem, taču, kad tie iepazīti, ir laiks bērna garšu pasauli papildināt arī ar gaļu un putrām.

Ja līdz sešu mēnešu vecumam bērnam pietiek dzelzs rezervju, tad pēc šī vecuma tās tiek pamazām izsmeltas, līdz ar to ļoti svarīgu lomu bērna uzturā sāk ieņemt gaļa. “Bērna uzturā sākotnēji ievieš truša vai tītara gaļu, kas ir diētiskāka un maigāka. To piebarojumam var pievienot jau no sešu mēnešu vecuma,” skaidro ārste, piebilstot, ka gaļa ir mazāk alerģiska nekā zivis, tāpēc tās bērna uzturā ieviešamas vēlāk.

No sešu mēnešu vecuma bērna uzturā var ieviest ne tikai gaļu, bet sākt piebarošanu arī ar putrām. Sākotnēji ieteicams izvēlēties putras, kas nesatur glutēnu, piemēram, kukurūzas, rīsu, griķu. “Noteikti jāatceras, ka putrai jābūt tumīgai, bez gabaliņiem un vārītai uz ūdens bāzes. Pēc viena gada vecuma, kad bērns tiek iepazīstināts ar piena produktiem, putras var vārīt arī uz piena bāzes,” uzsver Poļina Popeiko.

Põnn kontakti

www.facebook.com/ponnlatvia

 www.salvest.ee/en/ponn/