Kad beidzot samazināsies rindas pie medicīnas speciālistiem?

Kad beidzot samazināsies rindas pie medicīnas speciālistiem?

03. Jan 2014, 13:15 liigad liigad

Pēdējā laikā dzirdam par Veselības ministrijas aktivitātēm, lai ieviestu veselības nodokli un tad valsts apmaksātu veselības pakalpojumus saņemtu tikai tie, kas maksā šo nodokli.

Lai arī mūsu valstī bērniem ir noteikti bezmaksas medicīnas pakalpojumi, to saņemšana laicīgi, kad tas tiešām ir nepieciešams, šķiet vienkārši neiespējami. Cik daudz ir runāts un malts, par to kādas ir rindas pie speciālistiem. Reizēm pieraksties pie speciālista, bet bērns pa to laiku izaug un viņam šī speciālista konsultācija vairs nav vajadzīga.

Veselības ministrija vēlas, lai ātrāk tiktu atklātas saslimšanas, kas samazinātu ārstēšanas izmaksas, bet man rodas jautājums, kāpēc tad to nenodrošina bērniem, kas ir mūsu nākotne.

Es saprastu, ja rinda uz pakalpojuma saņemšanu būtu viena mēneša ietvaros, nevis 3,4 vai vairāk mēneši. Ziniet pa šiem mēnešiem var notikt nez kas! Un mani kā mammu tas ļoti satrauc!

Un jāsaka, ka jo īpaši tagad, kad pēc saslimšanas, kas ārstēta slimnīcā visas Ziemassvētku brīvdienas, Laurim radušās sirds problēmas.

Nu jāiet pie kardiologa uz ehokardiogrāfiju, bet lai tiktu pie šī speciālista Bērnu slimnīcā man jāgaida rindā līdz 17.aprīlim. Vai jums šķiet, ka tas ir laicīgi? Tie ir trīs ar pusi mēneši. Runa taču iet par bērnu un bērna sirdi, visu šo laiku dzīvošu stresā, jo nezinu, kas kaiš manam bērnam un kā man jārīkojas tālāk.

Protams, ja maksāju tad varu tikt jau 14.janvārī, bet ziniet lieku 54,07 EUR, ko samaksāt man nav, jo trešo daļa manis nopelnītās naudas valsts iekasē nodokļos un jāmaksā rēķini un jāēd arī.

 

Kad beidzot nonāksim pie tā, ka laicīgi varēsim tikt pie medicīnas speciālistiem?

Vai jums šķiet, ka reformas veselības jomā mainīs pastāvošo kārtību un šī joma beidzot būs sakārtota?

04. Jan 2014, 15:18

Man arī tā bija tā ka meitai bija jālieto tādas zāles kas var ietekmēt sirdi un lai pārliecinātos vai ar sirdi viss ir kartībā -tā jāparbauda!
Bet jautājot kad varu tikt?- man atbildēja ka ne ātrāk kā pēc pus gada!! vai arī samaksājot 40ls un tiec jau nākamajā nedēļā! jo tā bija vasara un uz sirds pārbaudēm jau laicīgi bija pierakstījušies pencionāri! Tas ir kautkāds stūlbums ka mazam bērnam tik ilgi jāgaida!!
Bet pēctam tajā paša dienā man zvanīja ķirurgs un jautāja vai pierakstījos ?-teicu ka nē jo tas ir par ilgu un tādas naudas man nav ko maksāt! un pāctam viņa man pārzvanīja un pēc nedeļas braucam taisit kardiogramu sirdij!

princesemince princesemince 03. Jan 2014, 14:28 liigak

Bet mēģini tad šo apmeklējumu organizēt caur ģimenes ārstu. Tā tiešām var ātrāk tikt. Vienkārši jāmeklē varianti.

inese33 inese33 03. Jan 2014, 14:24

Jums nepaveicās nokļūt slimnīcā brīvdienās. Mēs Cēsu slimnīcā bijām novembrī un mazai veica gan ehokardiogrāfiju,gan sonogrāfiju aknām un nierēm.Šobrīd gaidām rindā uz EEG,lai arī iesim par maksu, tik un tā jāgaida 2 mēneši, bez maksas tiktu tikai rudenī.

princesemince princesemince 03. Jan 2014, 14:21 liigak

Ja jūs nepārsūtīja uz Valmieras vai jau Rīgas slimnīcu, acīmredzot situācija ar veselību bija tāda, kas pieļauj neatrašanos slimnīcā. Neticu, ka akūtu situāciju gadījumā absolūti slimu bērnu izlaistu no uzņemšanas, jo ārstam brīvdienas.

princesemince princesemince 03. Jan 2014, 14:14

Cik saprotu, akūtos gadījumos mazi bērni (un pieaugušie) saņem jebkuru medicīnas pakalpojumu. Ja reiz ārsts "atļauj gaidīt", situācija nav tik dramatiska. Bet tas - cik es saprotu tās lietas par medicīnas jautājumiem.
Pašai sanācis bērna dēļ vienreiz būt akūtā situācijā - mūsu mazpilsētas uzņemšanā tikām apkalpoti ārpus rindas un ļoti ātri. Tā kā nekādu pretenziju pret sistēmu.

lauvinja lauvinja 03. Jan 2014, 14:12

Un vēl man īsti no bloga nepalika skaidrs, kāpēc Lauri pie kardiologa neaizsūtīja jau esot slimnīcā?

lauvinja lauvinja 03. Jan 2014, 14:11 pelleelina

Pilnīgi piekrītu!

lauvinja lauvinja 03. Jan 2014, 14:11

Man šķiet ir pieejams viens vienkāršs un valstij neko nemaksājošs mehānisms, lai samazinātu rindas pie speciālistiem kā bērniem, tā pieaugušajiem - ieveist sankcijas pret tiem, kuri neierodas bez attaisnojoša iemesla uz pieteikto vizīti un to neuzskata par vajadzīgu atteikt.

Ar bērnu kardiologiem, cik zināms, arī ir vislielākās problēmas

aab aab 03. Jan 2014, 13:52 Sandija Māmiņu Klubs

pirmo reizi dzirdu, ka ģimenes ārstam jāsazinās ar konkrēto ārstu. vienu reizi dzīvē tā ir bijis, bet ģimenes ārste zvanīja uz reģistratūru kā ārsts, tikai tā tiku ātri pie speciālista.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 03. Jan 2014, 13:32

Cik zinu, nenormāla situācija ar Bērnu slimnīcas ārstiem un rindām izveidojusies arī tāpēc, ka pie šiem speciālistiem piesakās paši vecāki, lai gan tam vajadzētu notikt tikai caur ģimenes ārstu, kurš tad arī izlemj, sazinās un aizsūta konkrēto bērnu pie konkrētā speciālista. Tā ir sistēmas nepilnība, kāpēc ir tādas rindas pie bērnu ārstiem, un visi to zin, ieskaitot Veselības ministri, bērnu slimnīcu un ģimenes ārstus.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 03. Jan 2014, 13:30

Vai šis speciālists ir pieejams tikai Bērnu slimnīcā? Nacionālais veselības dienests izveidojis servisu rindapiearsta.lv, kur var redzēt, kādās iestādēs ir iespējams saņemt pakalpojumu ar mazāko rindu.
http://vec.gov.lv/lv/rindapiearstalv

aab aab 03. Jan 2014, 13:22

es vakar arī vēlējos pierakstīt bērnu pie speciālistiem, bet atbilde (jau ne pirmo mēnesi) - zvaniet vēlāk, būs pierasts uz nākošo mēnesi. ziniet, rokas nolaižas! vēl visam bonusā ārsts, kurš pieņem bērnu, ir ilgstošā slimošanā! tas nozīmē, ka bērns ir jāved jau atkal pie cita speciālista. brīžiem ir izmisums, jo ir jāved pie speciālista (2.g. pārbaudes), bet tagad meitai ir 2.2g un neizdodas pat pierakstu dabūt, kur nu vēl zināt, kad viņa tiks pie ārsta! katru reizi pie sava speciālista arī negribu!