Kabrita kazas piena produktu testēšana

Kabrita kazas piena produktu testēšana

15. Jun 2018, 14:02 LinddaKr LinddaKr

Madei jau kopš dzimšanas bija izteikta govs piena olbaltumvielu (obv) nepanesamība, kas man liedza vairāk kā 10 mēnešus pašai baudīt jebko no govs piena produktiem. Vēl jo vairāk, tas bija stimuls tieši man aktīvi barot bērnu ar krūti - jo ilgāk, jo labāk. Turklāt, uzskatu, ka vieglāk ir izslēgt no savas ēdienkartes attiecīgos alergēnos produktus, nekā pāriet uz maisījumu došanu zīdainim. 

Made šobrīd jau veselu mēnesi nav baudījusi mammas krūts pienu. Novēroju, ka vēdera izeja ir kļuvusi ļoti cieta, dažreiz paliek žēl skatoties kā tas mazais cilvēciņš sēž uz podu sarkans un cīnās, lai atbrīvotu zarnu traktu. Sapratu, ka man ir jādomā par papildus produktiem, kas satur labvēlīgas baktērijas. Kad pieteicos testēt Kabrita kazas piena produktus, vairāk to darīju, jo to sastāvā ir prebiotiķiTurklāt, pārtraucot barot ar krūti, apzinos, ka Made dienā neuzņem visas vajadzīgās uzturvielas. Sevišķi vasarā, kad dienas ir karstas, viņai apetīte ir skudras lielumā. Un man ir jādomā ko un kā pasniegt, lai nezaudētu minerālvielas un vitamīnus mazajā ķermenītī. Līdz ar to, gribot negribot bija jāsāk domāt par papildus vitamīniem. Liels ir mans pārsteigums, ka arī ne tikai Kabrita kazas piena maisījums un rīta putra satur gan vitamīnus, gan prebiotiķus. Tiklīdz saņēmām Kabrita kazas piena produktu testu, uzreiz devāmies taisīt maisījumu. (maisījums ir no 12+ mēnešiem). Iedrošināšu mammas, kuras ir barojušas ar krūti un kuru bērni pudeli nepazīst, piena maisījumu var dot dzert no glāzes, krūzes, ar salmiņu. Vienīgi, maisījumu Made sāka dzert vien tad, kad tas teju bija sasniedzis istabas temperatūru. Bet, tagad varat smieties un skatīties šķību aci uz mani un teikt: "Ko Tu tur stāsti!", bet nākamajā dienā pēc maisījumu izdzeršanas (210 ml), Mades vēdera izeja kļuva mīksta un mans bērns beidzot pēc ilgām mocībām iztukšoja savu vēdera izeju bez asarām, rokas turēšanu un sarkanu seju!! Lieki piebilst, ka Made uz podiņu devās vismaz trīs reizes. 

Mums testēšanai piešķīra arī Kabrita rīsu putru, no 4+ mēnešiem. Šī putra bija ļoti maiga, garda, nebija nekādu savādu piegaršu (kā mēdz būt kazas pienam, vismaz es nejutu un Madei putra ļoti garšoja, par to liecināja papildus porcijas prasīšana). Par cik putra ir viendabīga, un Madei ļoti patīk gabaliņu ēdiens, tad putrai pievienoju klāt arī dažas ogas. Bet, mēs neesam skopas un padalījāmies mazliet arī ar kaimiņu dvīņu puikām, kuri ir uzsākuši piebarojumu un sasnieguši 4+ mēnešu vecumu. Kā teikt - ieteicām pagaršot, jo putra tiešām ir ļoti garda! 

Aizmirsu piebilst, ka arī maisījums - tas ir ļoti gards, krēmīgs, bez specifiskas smaržas&garšas. 

Tagad zinu, ka noteikti pirkšu Kabrita kazas piena maisījumu un putru Madei, līdz viņas vēders būs apradis ar situāciju, kad ikdienā jāuzņem 'cieto' barību un viņa būs atsākusi ēst pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu ikdienā. Vismaz tagad esmu droša, ka arī vitamīnu un minerālvielu Mades organisms nezaudēs, bet turpinās uzņemt arī tad, kad apetīte ir tik liela, ka vēderā vieta pietiek tikai kazas piena maisījumam. 

20180615140038-84855.jpg

P.S. Iepakojumus rotā maza, ļoti mīlīga kaziņa. Tā kaziņa Madei ļoti patika. Katru dienu kā paņemam maisījumu, priecājas par mazo kaziņu.