Kā svinēt divgadnieka dzimšanas dienu?

Kā svinēt divgadnieka dzimšanas dienu?

05. Nov 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neskatoties uz vispārpieņemto viedokli, bērns divu gadu vecumā nav nemaz tik nemierīgs, un dusmu lēkmes parasti tiek pietaupītas tieši vecākiem, tā, ka ballīte divgadniekam var kļūt par īstu piedzīvojumu. Bērnam vēl nav nekādu īpašo vēlmju attiecībā uz dzimšanas dienu, tāpēc nav vērts tērēt laiku un naudu uz kaut ko grandiozu.

Saproti savu divgadnieku

Šajā vecumā bērnam bieži mainās noskaņojums - te raud, te smejas, te atgrūž, te grib būt kopā. Ja viņš jauki pavada laiku kopā ar bērniem, tas vēl nenozīmē, ka bērns ir sabiedrisks. Bērns šajā vecumā vēl nespēj iedomāties sevi citu vietā. Tieši tāpēc viņš var grūstīties, kost, atņemt rotaļlietas un izraisīt asaru plūdus citiem bērniem. Viņš to dara neapzināti. Tāda uzvedība, protams, mulsina un satrauc. Tāpēc ņem vērā, ka veiksmīgu svētku ķīla ir pastāvīga pieaugušo uzmanība un neliels viesu skaits.

Viesu saraksts bērnu ballītei

Kopā ar bērnu vari radīt ielūgumus, izmantojiet krāsas, lai bērns nokrāso ielūgumu fonu ar švammītes palīdzību, nevajag noteikti tērēties uz dārgiem ielūgumiem, kas nekādi neuzrunās to saņēmējus.

Bērns var samulst lielā cilvēku kompānijā, tāpēc padomā, cik bērnus ielūgsiet, vislabāk ielūgt 3-9 bērnus, atkarībā no sava paziņu loka. Ja bērnu vecāki paliks balītē, jutīsies drošāk, jo tev būs, kas palīdz. Atceries, ka bērns tikai mācās ar citiem draudzēties, tāpēc nerēķinies uz bērnu aktīvu sadarbību svētku dienā.

Piemērots laiks bērnu ballītei

Ņem vērā, ka šajā vecumā bērni vēl guļ diendusu. Tātad - vislabāk ballīti rīkot no rīta puses vai pēcpusdienā, īpaši, ja bērnam svētki ir brīvdienās. Svētkiem nav jābūt gariem stundu ziņā, bet tiem jābūt piesātinātiem, jautriem.

Izklaidējošas rotaļas

Vairums bērnu šajā vecumā mīl pārģērbties, vari sagatavot kasti ar dažādiem apģērbiem. Visiem patiks arī baloni, tikai atceries, ka brīdī, kad balons pārsprāgs, kāds no bērniem var sabīties. Neaizmirsti uzreiz izmest pārsprāgušos balonus, jo tos kāds var gribēt nogaršot.

Vislabāk ir spēlēt ko vienkāršu, ar labi saprotamiem noteikumiem. Bērniem patiks arī dzejolīši, kuru laikā jāizdara noteiktas kustības. Lai nomierinātu bērnus pēc ēšanas, vari pastāstīt viņiem kādu īsu stāstiņu. Ja gribi rīkot konkursus ar balviņām, izplāno visu tā, lai būtu iespējams apbalvot katru bērniņu.

Bērniem patiks patrokšņot, tāpēc viņi priecāsies arī par dažādām svilpītēm. Siltā laikā var piepūst bērnu baseinu, nolikt to ēnā pie mājas, bet arī tad bērni obligāti ir jāpieskata rūpīgi!

Kur svinēt?

Vislabākā svinību vieta šajā vecumā ir mājas. Ja viesu būs daudz, var sarīkot spēles pie mājas sētā. Var bērnus aizvest uz kādu izklaižu, atrakciju, rotaļu centru. Tas visiem noteikti patiks, un vecākiem nebūs jāsatraucas par bardaku pēc svētkiem. Tur bērniem būs jautri - varēs gan izskrieties, gan gardi paēst. Galvenais - savlaicīgi pārliecināties par to, ka izvēlētā vieta atbilst visām prasībām.

Bērnu svētku ēdienkarte

Ēdienam jābūt košam. Sagatavo visu mazās porcijās. Bērniem patiks maizītes dzīvnieku formā, mazas gurķīšu figūriņas, mazie tomātiņi uz irbulīšiem, glazēti cepumiņi. Ja nav pietiekoši daudz galdu, var sarīkot pikniku uz grīdas, bērni noteikti kaut ko apgāzīs, tāpēc te var noderēt krūzītes, kas apgāžoties neizlīst.

Galvenais sagatavot skaistu torti, uz tās jābūt kaut kam, kas bērnam ļoti patīk!

Svētku tematika

Tēmas izvēle atkarīga no bērna aizraušanās. Ceļojums uz džungļiem, princeses, mašīnas. Var sagatavot jautras dziesmiņas par dzīvniekiem, sagriezt produktus dzīvnieku formās. Protams, var izmantot arī svētku organizatoru palīdzību, kur dažādi pasaku tēli jums palīdzēs radīt vēl košāku svētku gaisotni.

Dāvanas mazajiem viesiem

Divgadnieki priecājas par pašām vienkāršākajām, ne tām dārgākajām lietiņām. Mazos viesus var apdāvināt ar kādu kārumiņu vai kādu nelielu rotaļlietu, krāsojamo grāmatiņu.

Kas vēl jāņem vērā:

  • Divgadnieks ir bērns, kas pavisam nesen sācis draudzību ar podiņu, tāpēc jābūt gataviem "nelielām" avārijām. Maiņas drēbes, mitrās salvetes jātur pa rokai.
  • Bērniem patīk cīnīties par rotaļlietām, tāpēc svētku dienā visas vērtīgās rotaļlietas liekam malā, lai neizraisītu domstarpības.
  • Vislabāk uz galda būtu ievērot vienkāršības principu: kaut kas tradicionāls, bērniem zināms, jo "zviedru galds" bērnus var neuzrunāt
  • Katram gadījumam mazo viesu vecākiem tomēr būtu jāpaliek, jo viņi var ne tikai tev palīdzēt, bet arī būt tava labā roka brīžos, kad, piemēram, viņu bērns kļūst kaprīzs
  • Rotaļām jābūt īsām, vienkāršām, labi organizētām, lai bērniem nebūtu garlaicīgi
  • Ēdiens uz galda jāsaliek īsu brīdi pirms saucat bērnus ēst, un tiklīdz visi paēduši, galdam vajadzētu būt tukšam
  • Košas krūzītes, glāzītes - visiem!
  • Jābūt gan sāļām uzkodām, gan kādiem kārumiem, lai bērni varētu izvēlēties sev tīkamāko. Kārumi: augļi, ogas (vislabāk sezonālie).

Māmiņu Klubs

Pastāsti,kā jūs svinat ballītes savās mājās, iesūtot rakstiņu šeit!