Kā plānot istabu bērnam

Kā plānot istabu bērnam

05. Mar 2018, 12:33 nosiguldas nosiguldas

Kad pienāk brīdis sākt iekārtot bērnam istabu. Vienmēr esam izvēles priekšā, kur un ko pirkt, lai istabā būtu mājīgi, tā būtu funkcionāla un bērnam droša.

20180305123159-64162.jpg

Nav jau nekāds noslēpums, ka mazie ķipari aug kā sēnes tāpēc plānojot bērnu istabas, gatavojos tam, ka zaķīšu laiks paskrien ātri, bet remontu taisīt iespējams nebūs iespēju, tātad ir jāparedz gan pasaku laiks, gan iespēja istabu ar maziem ieguldījumiem pārveidot ,kad sāksies skolas laiks. Katrīnei viena istabas sienu rotā fototapete, to vēlāk viņa varēs izmantot kā pamatu saviem zīmējumiem, plakātiem un citiem jaukiem niekiem, ko meitenēm gribās piestiprināt redzamā vietā.  Dažādām uzlīmēm ir atļauts izmantot durvis un skapīti.

Gustava istabā fototapetei ir pavisam cita funkcija. Tā ir sienas, aiz kuras ir sienas skapis un, šeit līmēts, nekas netiks, viņam tam ir atvēlētas iekšdurvis. Bet kā jau maziņš puisēns, kaut kur jau noteikti pirkstiņš paslīd, un mēs caurumiņus aizlīmējam ar caurspīdīgām zvaigznītēm, kas naktī spīd un Gustavs, guļot gultā, var skatīties uz mēnestiņu un skaitīt zvaigznītes. Brālīša nedarbu gan nācās aizlīmēt ar uzlīmi. Tāpēc noteikti, iesaku tapešu galus neizmest, lai gadījumā, ja sanāk noplēst kādu strēmeli, to varētu nomainīt.

Kur meklēt dažādus sīkumus.

Materiālu klāsts un iespējas ir daudz. Un protams, ja klāt  precei ir vārds bērnu, tam ir pavisam cita cena, kā dažādām lietām bez. Uzlīmes sākumā pirku www.membershop.lv izskatījās ļoti skaistas un ļoti dārgas, bet uz bērnu jau neekonomēsi. Nopirktās zvaigznītes bija ļoti plānas un neaizsedza tapešu bojājumus, bet fototapetei kvalitāte prasījās labāku, jo uz vietas veikalos tomēr tās ir kvalitatīvākas.

Tad nu devos uz JYSK un lielu daļu nepieciešamo lietu nopirku tur par daudz mazākām naudiņām. Tāpat uzlīmes un luminiscējošās zvaigznītes atradu DEPO. Tās kalpo labi un izskatās interesanti. Tāpēc tagad, kad iešaujas prātā kāda ideja, vispirms paskatos, vai ko līdzīgu nevar atrast tepat JYSK, MAXIMA vai DEPO.

Vēl gribu piebilst, ka žalūzijas dažādās krāsās un ne dārgi var nopirkt veikalā LABAS MANTAS (Ganību dambī). Tas ir vēl viens atradums bērnu istabai. Ir iespēja atteikties no aizkariem, kas krāj putekļus vai arī izmantot aizkarus tikai skaistumam, bet lai istabā radītu naksnīgu noskaņu lietot žalūzijas.