Kā pārdzīvot svētkus un gūt no tiem baudu?

Kā pārdzīvot svētkus un gūt no tiem baudu?

14. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad kļūstam par vecākiem, svētki un viss, kas ar to saistīts, iegūst pilnīgi citu nozīmi mūsu acīs. Svētku laikā bieži izjūtam stresu, jo bērniem vēlam to labāko, bet, lai visu labāko sagatavotu, sagādātu, nākas krietni pasvīst. Te būs daži padomi par to, kā sarīkot bērnam neaizmirstamus svētkus.

Iztiec bez grandioziem plāniem

Necenties būt ideāla saimniece. Vienkārši samierinies ar domu par to, ka kopā ar bērnu nevari izdarīt pilnīgi visu līdz galam. Tu drīksti netikt galā. Tāpēc, ja tev kāds piedāvā palīdzēt mājas lietās, piemēram, pagatavot ēst, pieņem palīdzību. Un bērnu ballītei negatavo neskaitāmus ēdienus, labāk izrotā telpas un sataisi ielūgumus.

20130905133613-54176.jpg

Pret dāvanu iegādi attiecies ar vēsāku prātu

Mazam bērnam nevajag tik daudz dāvanu, kā tu, iespējams, domā. Mazulis priecāsies saņemt arī vienu dāvanu, jo viņam lielākā dāvana ir tieši tava mīlestība un uzmanība. Patiesībā vecāki novērojuši šādu ainu: mazulis atver tikai daļu no dāvanām, un tās jau pirmajās minūtēs ir izsvaidītas, jo bērnam nav interese par to, cik gan daudz viņam ir jaunu lietu. Dāvanas var tikt nenovērtētas. Labāk vienu, bet tādu kārtīgāku lietiņu.

Dāvanas pērc internetveikalos

Internetā var atrast visu, ko vien sirds kāro, un cenas dažkārt ir pat zemākas, kā parastos veikalos. Pie tam, tev nebūs stundām jāskraida pa veikaliem dāvaniņas meklējumos. Nebūs jāstāv rindās un varēsi aizmirst par maisiņu stiepšanu uz mājām.

Sadaliet pienākumus

Droši ģimenē varat sarunāt, kurš ko gatavos, kurš palīdzēs ar dekorācijām, kurš ko atnesīs vai atvedīs. Arī viesiem tas liks sajusties piederīgiem un gaidītiem, ja aicināsi viņus talkā. Turklāt - ietaupīsi un iegūsi vairāk laika.

Paskaties uz svētkiem sava bērna acīm

Tavam bērnam pilnībā pietiks ar ekskursiju vai klusām ģimenes vakariņām, ja viņš ir mazs. Bet, ja rīko lielāku ballīti, uzklausi viņa vēlmes, iesaisti viņu darbiņos, bet atstāj vietu arī pārsteigumam.

Atpūties!

Gatavojoties jebkurām svinībām, šķitīs, ka šajā laikā nav iespējams atrast laiku sev, un tomēr, tas ir ļoti svarīgi. Mazi bērni ļoti labi jūt vecāku noskaņojumu, tāpēc centies izkārtot sev brītiņu atpūtai. Velti laiku savu spēju atjaunošanai, aizej uz baseinu, iedzer tēju mīļas draudzenes kompānijā, palasi kādu grāmatu vai gremdējies putu pilnā vannā.

Un visbeidzot, netēlo, ka tev ir labs noskaņojums, ja tas tāds nav. Jūtas nevajag apspiest, ja esi nogurusi, lūdz mājinieku atbalstu un palīdzību, saved sevi kārtībā un tad arī svētki izdosies un varēsi tos baudīt no sirds.

Centies saglabāt dvēseles līdzsvaru, tev viss izdosies!

Māmiņu Klubs