Kā izvēlēties zobu pastu un zobu birsti mazajiem un lielajiem bērniem?

Kā izvēlēties zobu pastu un zobu birsti mazajiem un lielajiem bērniem?

13. Oct 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mutē parādās jau pirmais zobiņš, jāpievērš uzmanība to kopšanai jau no pirmā zobiņa. Devāmies pie pediatres Annas Birkas, lai noskaidrotu ieteikumus īstās zobu birstes un īstās zobu pastas izvēlē!Izvēlamies zobu birsti

Izvēlamies zobu birsti

Izvēlies zobu birsti ar mīkstiem sariņiem. Vidēji cieti vai cieti sariņi var būt traumējoši Tava mazuļa mutei un bojāt jutīgās smaganas, tāpēc sariņiem jābūt mīkstiem.

Pārliecinies, ka zobu birstei ir izvēlēts īstais izmērs. Zobu birstes sariņiem jābūt ne garākiem kā 25 milimetriem, izkārtotiem ne vairāk kā 3-4 rindās.

Izvēlies zobu birsti ar noapaļotu galviņu. Zobu birstes ar neregulāru galviņu padara bērna zobu visu virsmu tīrīšanu sarežģītāku.

Izvēlies birstīti ar ērtu rokturi. Izvēloties zobu birsti, pārliecinies, ka tai ir ērts rokturis un tā viegli ieguļ rokās.

Regulāri maini zobu birsti. Kad zobu birstes sariņi noliecas, ir laiks iegādāties jaunu zobu birstīti! Eksperti iesaka mainīt zobu birstīti ik pēc 2-3 mēnešiem, bet bērnu zobu birstes iesaka mainīt vēl biežāk.

Ļauj bērnam izvēlēties zobu birstīti. Tev taču arī nepatīk lietot lietas, kas vienkārši nepatīk? Tāpat ir ar bērniem! Ja bērns pats par sevi nevēlas tīrīt zobus, tad jautrāku šo procesu var padarīt zobu tīrīšana ar zobu birsti, kas viņam patīk, piemēram, ar Spaidermena, Sniegbaltītes vai kāda citu multiplikācijas filmu varoņa tēlu.

Kā izvēlēties zobu pastu

Izvēlies zobu pastu atbilstošu bērna vecumam. Līdzīgi kā zobu birstēm ir norādīts, kādam vecumam ir paredzēta zobu birstīte, tāpat arī izvēloties zobu pastu, ir noteiks vecuma posms, kam paredzēta konkrētā zobu pasta.

Izvēlies dabīgu zobu pastu. Daudz vecāku ir noraizējušies par dažādām piedevām bērnu zobu pastās. Tieši šī iemesla dēļ priekšroku vajadzētu dot dabīgām zobu pastām.

Ja bērnam ir vairāk par 3 gadiņiem, pārliecinies, ka zobu pasta satur fluorīdu. Fluorīds stiprina ne tikai pieaugušo zobus un lielai daļai zobu pastu sastāvā ir no 0,1 līdz 0,5% fluorīda. Bērnu zobu pastās ir mazāks fluorīda daudzums, jo viņi biežāk ir tendēti norīt zobu pastu.

Uzticies bērna garšas kārpiņām. Ja bērns nelabprāt tīra zobus, dodieties kopīgi iegādāties zobu pastu uz veikalu, iegādājoties zobu pastu ar īpašu garšu. Tomēr atceries, ka bērniem vajadzīgais zobu pastas daudzums ir vien zirņa daudzumā.

Ja vēlies, lai tiktu ieteikta piemērotākā zobu pasta tieši Tavam bērnam, dodieties pie zobārsta! Atgādinām, ka pirmajai zobārsta vizītei vajadzētu būt līdz 2 gadu vecumam.

Māmiņu Klubs