Kā izvēlēties bērnam bezrecepšu sīrupu sausam klepum?

Kā izvēlēties bērnam bezrecepšu sīrupu sausam klepum?

04. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens un ziema ir laiks, kad mazuļiem biežāk ir iesnas, klepus un saaukstēšanās. Ja situācija nav pārāk nopietna, mazulis jūtas labi, māmiņa var izvēlēties kādu no bezrecepšu sīrupiem sausam klepum. Kā izvēlēties bērnam bezrecepšu sīrupu sausam klepum, stāsta „Ģimenes aptieku” farmaceite un aptiekas vadītāja Jeļena Gončarova.

Vispirms klepus gadījumā būtu jānovērtē, cik ilgi bērns jau klepo, cik bieži klepo, kāds ir klepus veids (sauss, atklepojošs) un vai klepum ir blakus simptomi, piemēram, iesnas vai temperatūra. Attiecīgi pēc tā vecāki var izvērtēt situācijas nopietnību - vai bērnu nepieciešams vest pie ārsta vai arī var iztikt ar farmaceita konsultāciju (klepus veida noteikšana farmaceitam palīdzēs arī labāk saprast, kādus līdzekļus ieteikt). Tomēr, ja runājam par pavisam mazu bērnu, konsultācija ar ārstu būtu obligāta, īpaši, ja bērns klepo ilgi (ilgāk par nedēļu).

Sausam klepum bērniem līdzēs homeopātiski sīrupi vai sīrupi ar dabiskās izcelsmes sastāvdaļām, piemēram, efejas ekstraktu. Ārstēšanās jāsāk ar maigākas iedarbības līdzekļiem, taču, ja nav uzlabojumu, ir jāvēršas pie ārsta, kurš noteikts saslimšanai atbilstošu terapiju.

Bērniem no 6 gadu vecuma sausa klepus gadījumā, saskaņojot ar ārstu, var dot arī pretklepus līdzekļus, kas samazina klepu un normalizē klepus centra funkciju (centrālās darbības līdzekļi).

Būtiski! Ja bērnam klepus ir „mitrs” (atklepojošs), viņam nedrīkst dot sīrupus, kas nomāc klepu. Ja vecākiem pašiem grūti noteikt klepus veidu, labāk ir konsultēties ar ārstu. 

Kā klepu savam bērnam ārstē Tu?

Ilvija82 Ilvija82 06. Nov 2017, 10:51

Prospan! 😀

SIIKAA1234 SIIKAA1234 05. Nov 2017, 20:49

Prospan sirups!

SIIKAA1234 SIIKAA1234 05. Nov 2017, 20:47

Mums pret sausu klepu palidz Pospan sirups!