Kā iekārtot 8-9 mēnešus jauniem mazuļiem atbilstošu rotaļu vidi?

31. Jan 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nereti mazāko bērnu vecākiem nākas palauzīt galvu par to, kādas rotaļu aktivitātes piedāvāt savam mazulim, lai tās bērniņam neapniktu un būtu interesanti darboties. Vaicājam Māmiņu Kluba Vecāku skolas fizioterapeitei Kristīnei Asonovai pēc padoma.

Viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, lai mazulis rotaļātos, ir nevis daudz mantu, bet gan attīstoša vide un kārtība. Gadījumā, ja telpā valdīs nekārtība, bērns nerotaļāsies. 

Noskaties video, kā vide tiek iekārtota Māmiņu Kluba Vecāku skolas rotaļāšanās nodarbībās, un smelies idejas rotaļu vides iekārtošanai savam mazulim!

Fizioterapeite Kristīne Asonova, daloties ar ieteikumiem, norāda, ka bērniem patīk rotaļāties ar bumbām, dažādiem paklājiņiem un tuneļiem. “Nav speciāli jāpērk kādas specifiskas lietas, jo var izmantot dažādas praktiskas, bērnam drošas sadzīves lietas, kas jau pieejamas mājās,” uzsver fizioterapeite.

Lai mazulim būtu interesanti rotaļāties, parūpējies par:

  • Dažāda līmeņa augstumiem, lai bērniņš varētu kāpelēt;
  • Vienkrāsainu paklāju un košām rotaļlietām, kuras ir drošas un atbilstošas bērna vecumam;
  • Brīvu apģērbu un tīrām autiņbiksītēm mazulim, kā arī basām pēdiņām.

Fizioterapeite atgādina, ka svarīgs nosacījums ir netraucēt bērnam spēlēšanās procesā. Tikai tad, ja mantas ir izmētātas, vecāks var tās piekārtot, lai bērnam būtu interesanti rotaļāties tālāk. Ja bērniņš vairs nevēlas rotaļāties, nekādā gadījumā nesamet mantas vienā kastē. “Tām jābūt sašķirotām un saliktām pa plauktiņiem, lai bērns redzētu kārtību,” norāda K. Asonova.