Jelgavas Māmiņu Klubs aicina uz Lielo pastaigu-5 jeb "Svētki Jelgavas mazuļiem un vecākiem"

Jelgavas Māmiņu Klubs aicina uz Lielo pastaigu-5 jeb "Svētki Jelgavas mazuļiem un vecākiem"

27. May 2014, 09:52 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

20140527095023-69672.jpgAr nepacietību gaidām 1.jūniju , kad Jelgavas māmiņu klubs atkal satiksies ar Jelgavas un apkārtnes ģimenēm. " Svētki Jelgavas mazuļiem un vecākiem "  jeb Lielā ratu pastaiga 5  šogad , norisinās 5. gadu. Kurš varēja zināt, ka šis pasākums tālāk noritēs jau kā tradīcija? Katru gadu pastaigai pievienojas arvien vairāk ģimenes. Pats pasākuma nosaukums raisa domas, ka pastaigā piedalās tikai ģimenes ar maziem bērniem. Tā nu gan nav! Aicinām uz pastaigu lielākus bērnus, kas vairs sen nesēž ratos, tapat topošās māmiņas un tētus.  Pasākums ir domāts visai ģimenei! Iepazīstoties ar gājiena programmu, var redzēt , ka interesanti būs gan maziem, gan lieliem. Gaidām Jūs ciemos, lai kopā pavadītu šo dienu.

Pastaigas ideja ir nākusi no Rīgas Māmiņu kluba, konkrētāk no aktīvas mammas -blogeres,  Oksanas Gordejevas,  kas ierosināja šo ideju Māmiņu klubam. Savukārt, es, Ieva, atsaucos šo pastaigu organizēt Jelgavā. Pirms pieciem  gadiem, meklējot atbildes un jaunus draugus, mēs Jelgavā organizējam pirmo māmiņu LIELO PASTAIGU.

 

Šī ir brīnišķīga iespēja jaunajiem vecākiem aizmirst par rūpēm vismaz uz brīdi un iepazīties ar saviem kaimiņiem. Parasti, ejot pa ielu, es sastopu daudz vientuļu jauno māmiņu ar ratiem, kas nepazīst viena otru un neuzdrošinās iepazīties savā starpā.  Pastaiga notieks nu  jau 5.  gadu un parasti pulcē vairāk nekā 200 ģimeņu Jelgavā.

Pastaigas jēga ir apvienot māmiņas vienā dienā, vienā un tajā pašā laikā -  dažādās vietās (pilsētās), pat valstīs.

Pavadīsim šo dienu kopā, iegūsim tonnu pozitīvo emociju un iemūžināsim vēsturiskus momentus „foto kadros”.

Lielā Ratu pastaiga kā sociāla akcija tiek rīkota, lai māmiņām dotu iespēju apvienoties un iepazīties savā starpā bērnu labā. Lai varētu sadraudzēties un sniegt atbalstu, kā arī apzināt vecāku ar maziem bērniem vajadzības katrā konkrētā pašvaldībā. Pasākumā aicinātas piedalīties ir ne tikai jaunās māmiņas ar mazuļiem ratiņos, bet arī topošās māmiņas un pat pirmsskolnieku un skolnieku māmiņas!



Sīkaka informācija ieva.cirule@jelgavamk.lv

vai zvanot 28356153

mājas lapa www.jelgavamk.lv