Izstāsti, kādas Ziemassvētku eglītes tavs bērns apmeklējis un laimē!

Izstāsti, kādas Ziemassvētku eglītes tavs bērns apmeklējis un laimē!

22. Dec 2014, 12:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Ārā vēl nemaz nesmaržo pēc ziemas, lai gan kalendārs vēsta, ka tā ir klāt, tāpēc, gribi vai nē, nākas radīt svētku noskaņojumu. Tajā ziņā mums palīdz gan rotājumi uz ielām, gan eglīšu tirdziņi, un, protams, bērnu eglīšu pasākumi.

Pastāstiet, uz kādām Ziemassvētku eglītēm esat jau bijuši šajā gadā, un uz kādām vēl dosieties. Kāpēc izvēlējāties tieši šos pasākumus?

Padalieties savos iespaidos tieši komentāru joslā un laimējiet!

Balva

Jumava grāmata "Divpadsmit Ziemassvētku Dienas "

20141218154158-52151.jpg

Vairāk par grāmatu šeit>>

Uzvarētāju noskaidrosim 23.decembrī

Māmiņu Klubs

22. Dec 2014, 13:07

Šeit man ir ko padalīties, iespējams, nedaudz pārspīlēju ar eglītēm, bet mans bērns (1.9g.) decembra mēnesī apmeklēja/s 7 Ziemassvētku pasākumus. Man svarīgi, lai ir kāda "kultūras deva", jo mana meita ir uzcītīgs skatītājs koncertos, teatros.
1. Latvijas koncertu rīkota "Šokolādes pasaka", "Patiešām maziņiem"ciklā, tā laikam nav eglīte, bet jauks svētku ieskaņas koncerts decembra sākumā.
2. "Sudraba slidas" Nacionālajā teātrī. Iesaku ģimenēm ar vecākā pirmsskolas vecuma, skolas bērniem. Sirsnīgs stāsts, bet mana dāma par jaunu.
3. Koncerts baznīcā. Ja bērnam nav ko redzēt, bet tikai jāklausās, tad galīgi garām, tas nekas, ka mammai ļoti patīk, otrs jeb tētis tad kļūst par izklaidētāju.
4. EGLĪTE Vef kultūras pilī. Liels pasākums, daudz bērnu. Uzvedums (ar vef bērnu kolektīvu līdzdarbošanos, 50min) ļoti patika mums abām, + beigās rotaļas ar vecīti, dāvanas, bet tākā mums dāvana nav galvenais, tad nedaudz paskatījāmies kā lielākie bērni iet rotaļās un mājās, mazākos tur vnk samin. Patika, ka rotaļās iešana tautiskā jeb budēļu stilā, ar mūzikas instrumentiem, maskām. Patika demokrātiskā cena - 5eiro (1bērns + 1pieaugušais, bez dāvanas).
5. EGLĪTE Skolēnu pilī, mazākajiem (2-5g.). Sagaida kostīmos tērpti bērni, manējā jau laimīga, saprot,ka būs teātris. Sākumā radošā darbnīca, kas vairāk vecākiem bērniem. Izrāde 30min, ar kostīmiem kā lelles, kāda dziesmiņa. Manējai ļoti patika, cītīgi skatījās, citi bērni gan pēc 20min palika nemierīgi. Neliels skaits (20-30) bērnu. Tad lielā zālē 2rotaļas un aicina vecīti, kas pasauc mazākos un iet citā zālē dāvanas dalīt, lielākie paliek vēl uz kādu rotaļu. Dāvanā viss, ko maziem bērniem neiesaka😀
6. Iesim vēl uz muzikālo izrādi ģimenei "Sniegbaltītes skola"
7. Mūsu bibliotēka uzaicināja mūs uz eglīti (pēc Zsv.)ar rotaļām, vecīti. Ļoti patīkams pārsteigums, tākā meita neiet b/d tad ar lielāko prieku izmantojam iespēju satikt bērnus un jauki pavadīt laiku.

Banija Banija 21. Dec 2014, 20:33

Mums aiz muguras trīs Eglīšpasākumu maratons. Kā piektdien ar pasākumu bērnudārzā sākām, tā šodien ar sirsnīgu ballīti Māmiņu klubā noslēdzām. Piektdienas bērnudārza pasākums bija visai dīvains- iesākumā bija jāsaklāj svētku galds (jāteic, ka es ar saviem pašceptajiem kēksiņiem pārējo priekšā, kuri nesa konditorejās pasūtītus kliņģerus, nobālēju), tad ieradās savdabīgs vecītis, kurš skandēja reliģiskus tekstus, iegrūda bērniem rokās paciņas un teica, ka varētu kādu dziesmiņu uzdziedāt, taču, kā rādās, tālāk par "Zvaniņš skan, zvaniņš skan" nebija iemācījies, tādēļ pēc pirmajiem vārdiem teica, ka jāsāk no jauna, jo neatceras vārdus. Pēc stundas bakstīšanās bērnudārzā visi braucām uz bērnudārza pasākumu kādas vsk zālē. Tur bērniem bija aizliegts staigāt, runāties... šķita, ka esmu nonākusi kādā reliģiskā pasākumā. Protams, ka Robertam šādi spēles noteikumi nebija saprotami, tādēļ jau pēc pirmajām desmit minūtēm sāka niķoties, nebija nomierināms, un devāmies prom. Vakar apmeklējām foršu pasākumu Yamaha skoliņā, kur Robīša grupiņa rādīja, kādas dziesmas iemācījušies, bērni dauzījās, ēda pīrāgus un viss notikās kā jau bērnu pasākumā jānotiek, savukārt šovakar devāmies uz Māmiņu klubu (patlaban Roberts pārkrāmē puzles gabaliņus, būs jāierāda, kas ar tiem darāms 😀 )

lauvinja lauvinja 20. Dec 2014, 21:12

Puika šogad ir bijis savā skolas eglītē, šodien bijām pie Ziemassvētka vecīša un viņa briežiem DImantu kalnā (sīkāk šeit: http://www.maminuklubs.lv/mk/ciemos-pie-ziemassvetka-vecisa-un-vina-brieziem-257594/) .

Rīt ciemosimies Rīgas skolēnu pilī un baudīsim izrādi un radošās darbnīcas http://www.rsp.lv/wp/wp-content/uploads/2014/11/Apraksts_izrades20141.pdf Jāredz kā lielajai meitai šogad sokas jaunā lomā!

20. Dec 2014, 19:51

Puikam šī bija pirmā eglīte, jo dārziņā sāka iet tikai šogad janvārī. Kā bija nezinu, jo pasākums notika bez vecākiem, bet pēc bērna stāstītā bija forši. 😀

20. Dec 2014, 16:02

Tieši šodien devāmies ar dēliņu(11.meneši) uz pirmo egliti un satikt pirmo reizi vecīti,sakuma domaju vai dosimies jo pasakums iekrita uz laiku kad mazais parasti saldi cuč,bet sakumu skatijas ar lielu interesi,bet pec britina aizmiga man rokās,bet kad vecitis sauca visus mazos pec paiņam,Robertiņam acis bija vaļa un devamies pie vecīša,ne baiļu ne asaru nebija,mierigi sedeja vecitim klepīti,noskaitiju pantiņu maza vietā,kaut likas ka tulit visu saputrošu😃 bet viss izdevas un smuki nobildeju mazo ar veciti😀Šis pasakums man ļoti patika,jo apkart bija lieliska atmosfera un daudz mazu bebuku.PRIECĪGUS SVETKUS!!!

nosiguldas nosiguldas 19. Dec 2014, 12:35

Mēs apmeklējām Ziemassvētku eglīti Laimas muzejā. Ja ir tāda iespēja, noteikti iesaku šo pasākumu. Mani ir grūtu ar kaut ko pārsteigt, bet te bija iespēja ne tikai mazajiem, bet arī lielajiem sajusties kā pasakā.