Interesants veids, kā bērnam likt padzerties slimošanas laikā

Interesants veids, kā bērnam likt padzerties slimošanas laikā

26. Jan 2015, 14:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Man jau šķiet, ka laimīgs ir tas cilvēks, kas ziemā neslimo. Diemžēl mūsmājās kaut viens ģimenes loceklis saslims gada aukstajā sezonā(mums ar vīru parasti topā ir sāpošie kakli), un tā katru gadu.

Mēs ģimenē kādu laiciņu jau vairs neesam divi vien. Ir arī trešais-burvīga meita. Un nu jau vairs nav zīdaiņa vecums, ir savi gribu-negribu, garšo-negaršo, tapēc mammai ir jābūt ar labu izdomu. Piemēram, kā bērnam likt padzerties slimošanas laikā, ja tā jau nav apetīte? Mans variants(jāpiezīmē, ka neesmu super radoša un tas nav nekas ģeniāls) ir šāds:

Meita parasti dzēra ūdeni no pudeles(mazā pudelīte ar snīpīti). Tagad pudeli nemaz redzēt nevēlas. Tad nu izdomāju to ūdeni ieliet ēdamkarotē, un cik interesanti viņai bija dzert ūdeni no lielas ēdamkarotes! Vēl iesaku pamēģināt no šprices(protams bez adatas!!!) dzert dot. Kad izmēģināju šādi dot dzert, tad meita smaidīja, viņai tā likās kā feina spēle.

Vecums-1,2gadi

Kādas ir Jūsu metodes kā bērnam likt padzerties slimošanas laikā? 

lauvinja lauvinja 26. Jan 2015, 16:37

Salmiņi (ir tak smukum smuki pieejami),resnāki, tievāki, šņabja glāzes un šampja glāzes (var nopirkt vienreizējās plastmasas), šprice, pavisam trakiem gadījumiem.

Ja nu nekādīgi - var atļaut "cūkoties" pūst burbuļus glāzē ar ūdeni un pēc tam dzert (starp citu burbuļu pūšana pie klepus un iesnām ir pat ieteicama ļoti, jo vēdina plaušas).

26. Jan 2015, 14:44

Manējā (1g.10mēn.) salmiņu izmanto arī padzeroties šķidrumu no zupas, jo ēd pati un tas šķidrums, kautkā ne vienmēr tiek līdz mutei. Es ļauju arī dzert no visām iespējamām glāzem, krūzēm mājās, dārgās vīna glāzes, gan pieturu😀

cecii cecii 26. Jan 2015, 14:36

Mums arī šprice rullē. Pat nezinu, ko darītu, ja tādas nebūtu. Bērnam (10 mēn.) slimojot vienu brīdi temperatūra pārsniedza 40 grādus. Ūdens un špricīte mūs paglāba no došanās uz slimnīcu.

26. Jan 2015, 14:35 Alise_Alisiic

Izmēģināšu. Šovakar aizstaigāšu līdz veikalam(kamēr vīrs mājās mazo pieskatīs), un salmiņus arī paņemšu.

26. Jan 2015, 14:29

Paldies par ieteikumiem!

p.s Salmiņi laikam lielākiem bērniem. Man šķiet, ka nedaudz pāri gadam vecs bērns tos salmiņus sagrauztu.