IESAKA Ziemassvētku vecītis: Ideāla dāvana zinātkāriem un radošiem bērniem

IESAKA Ziemassvētku vecītis: Ideāla dāvana zinātkāriem un radošiem bērniem

14. Dec 2018, 09:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir jau nu gan,  pasaulē kāds, kurš visu par bērnu rotaļlietām zina labāk. Tas ir Ziemassvētku vecītis, kurš visu gadu, kopā ar saviem rūķiem pavada darbnīcā, lai izgatavotu rotaļlietas, kuras pietiktu visiem paklausīgajiem bērniem, bet ja pavisam nopietni – šis ieteikums par bērniem piemērotu dāvanu ir ne tikai no Ziemassvētku vecīša, bet arī speciālisti atzīst, ka vecāku lēmums, iegādājoties bērnam rotaļlietas, var pozitīvi ietekmēt mazuļa attīstību.

Tātad – kāpēc LEGO® DUPLO® ir vērtīgs ieguvums?

Tās mammas, kuru bērni jau ir izauguši sen zina, ka LEGO DUPLO nav tikai rotaļlieta. Smiekli, mācīšanās, iedvesma, radošums, kopā būšanas laiks un kvalitāte – dažas no īpašībām, kas piemīt šai, it kā vienkāršajai, tomēr, savā vienkāršībā tik ļoti pārdomātajai rotaļlietai.

1. Mācīšanās kā spēle.

Rotaļāšanās ar LEGO DUPLO veicina bērna motorikas, valodas, izziņas, sociālās un emocionālās prasmes. Katru reizi, kad bērns darbojas ar krāsainajiem klucīšiem un figūrām, viņos attīstās koordinācijas, saziņas un pārliecības prasmes. Rotaļāšanās laikā darbojas bērna iztēle, radošums, kā arī dažādu situāciju un problēmu risinājumu meklēšanas iespējas. Ļoti pozitīva ir LEGO DUPLO spēja darboties kā daļa no mazuļa un bērna dzīves un otrādi – bērns, šādās rotaļās, vienmēr būs daļā no stāsta, ko pats izspēlēs.

2.  Rotaļāšanās kā radošuma pamats.

Atjautīgums un mākslinieciskums būs ikvienas rotaļās pavadītās stundas radošuma pamats, jo svarīgi, ka rotaļāšanās laikā – figūras, ar kurām mazulis un bērns spēlējas, spēj noturēt bērna uzmanību un veicināt iztēli. LEGO DUPLO neierobežo fantāziju. Dažādās detaļās ļauj tās savā starpā savienot, sākot ar vienkāršas mājas būvniecību vai zvēru dārzu, beidzot ar sarežģītām būvēm, kuru veidošana ir pa spēkam ikvienam mazajam – tik vien kā nepieciešams materiāls un vēlme darboties.

3. Droša rotaļlieta ir vislabākā rotaļlieta.

Augsta kvalitāte un drošums, attiecībā uz bērniem, ir ļoti būtiska LEGO DUPLO īpašība. Īpaši piemērota mazām rociņām, kas vēlas uzbūvēt lielus sapņus. LEGO DUPLO izmērs krietni atšķiras no parastajiem Lego klucīšiem, kuri mazam bērniņam varētu būt bīstami, ja tiek piedāvāti, nepadomājot par to piemērotību un bērniņa spējām un vecumu, tāpēc – nesteidzies atvest mājās jaunu Lego policijas iecirkni, kurš sastāv no simtiem mazām detaļām – līdz tam Jūsu bērniņš paspēs izaugt – Sarūpē viņam drošu un aizraujošu vilcienu komplektu no DUPLO – ar skaņām, gaismām un daudziem citiem efektiem un ļauj viņam droši rotaļāties, nebaidoties no riskiem par kādas rotaļlietas detaļas norīšanu. Tāpat – rotaļlietas ir īpaši piemērotas mazajiem, kuri vēlas visu pagaršot. Rotaļlieta ir viegli kopjama, viegli un ērti savācama, noliekama un glabājama.

4. Dalīšanās ir rūpes.

LEGO DUPLO ir ārkārtīgi pateicīga rotaļlieta, jo tā sastāv no tik daudz un dažādiem elementiem, ka dalīties ar draugiem, brāļiem, māsām, mammu un tēti varēs katrā rotaļāšanās reizē. LEGO DUPLO māca socializēties un palīdz šīs prasmes veidot, veicinot komandas darbu, veicinot sociālās prasmes, stāstot, rādot un darbojoties. Kopā uzbūvēta vilciena stacija vai iekārtots zvēru dārzs

5. LEGO DUPLO ir mūžīgs.

Ticiet vai nē – noteikti ir ģimenes, kurās LEGO DUPLO rotaļlieta tiek pārmantota no paaudzes paaudzē, jo tieši tik kvalitatīva un izturīga tā ir. Pārdzīvojusi vairāku bērnu rokas un darbošanos, tā joprojām spēj saglabāt savas kvalitātes īpašības un nezaudēt nedz krāsu, nedz funkcionalitāti.

Uzdāviniet savam mazajam Ziemassvētkos prieku. Uzdāviniet viņam Ziemassvētku vecīša šīs ziemas sabiedroto – vilcienu. Ja sniega nav, tad dāvanas jāved ar vilcienu. Un kas zina – kādos ceļojumos izlems doties Jūsu mazais, uzbūvējot īstas sliedes, iekrāvējus, ostas un stacijas. Ļaujiet viņam piedzīvot pasakainas sajūtas un prieku nospiežot vilcienu un vērojot – kā tas pa sliedēm dodas uz priekšu. Gluži kā īsts.

LEGO DUPLO - tikai labākais ir pietiekami labs.