Iepazīsti Baha ziedu dziedinošos spēku!

03. Nov 2015, 12:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu veselība un emocionālā labsajūta ir ļoti svarīgas, lai mēs būt emocionāli noturīgas gaidību laikā, sajust sevī spēku laist bērniņu pasaulē un varētu pilnvērtīgi rūpēties par saviem mazuļiem. Taču ļoti bieži mūsu iekšējais līdzsvars ir izjaukts, mūsos valda apjukums, neziņa, bailes un ir vēlme, lai tas viss izzustu un mēs atkar varētu būt pārliecinātas par to, kādas esam. Iespējams, šādā gadījumā mums var palīdzēt Baha ziedu terapija.

Konsultē Baha ziedu terapijas praktiķe Laura Tidriķe.

Baha ziedu namiņa dārzā Laura ir iestādījusi dažādus augus, lai varētu tos cilvēkiem rādīt un stāstīt par to dabu, par to, kā tie palīdz mums mainīties, atrodot līdzības ar savu šā brīža emocionālo stāvokli un kāda noteikta auga dabu, piemēram sprigani.

Baha ziedu terapijā izmanto no savvaļas augiem iegūtas esences, pavisam tās ir 38. Izvēloties, kura no augu esencēm mums būtu piemērotākā, ļoti lielu uzmanību pievērš cilvēka individualitātei un tam, kāds ir mūsu emocionālais stāvoklis.

Laura Tidriķe uzskata, ka šī terapija ir domāta ikvienam: "Ja es kā mamma gribu palīdzēt sev un vīram, bērniem,  šai terapijā visu var izdarīt pats." 

20151002090044-18344.jpg

Daba ir pārsteidzoša, tā spēj mums dot ļoti daudz, taču tas, kas mums ir jāmācās – smelties dabas gudrības un izmantot mums dotās iepsējas. Angļu ārsts Edvards Bahs, kurš ir Baha ziedu terapijas radītājs, atklāja, ka augi spēj būt ļoti dziedinoši ne tikai mūsu fiziskajam ķermenim, tie var labvēlīgi ietekmēt mūsu emocionālo stāvokli, jo bija pārliecināts, ka mūsu imunitāte ir tik stipra, cik stiprs ir mūsu iekšējais līdsvars.

Katra auga esence mazā pudelītē slēpj sevī lielu potenciālu palīdzēt atrisināt mums to, ar ko pašu spēkiem netiekam galā: "Mēs varam pagatavot 500 tūkstošus dažādu kombināciju, varam lietot 1, divas esences, varam lietot kombinācijas līdz septiņām. Neviens vēl nav aizgājis prom ar sajūtu – vai, jums ir tik slikti, ka nevaru palīdzēt. Kombinējot varam atgūt līdzsvaru."

Varētu šķist, ka Baha ziedu terapija ir teju tas pats, kas homeopātija, jo arī ir mazas pudelītes, ir preperāti graudiņu veidā, taču tā nebūt nav, lai gan ideja ir līdzīga. Baha ziedu preperātus un homeopātiskos līdzekļus gatavo atšķirīgi – homeopātiksie līdzekļi top no negatīva pirmsākuma, to pārvēršot pozitīvā, taču Baha ziedi nāk no dabas un jau sākotnēji ir uzlādēti ar labvēlīgu enerģiju. Homeopātiskos līdzekļus gatavo no augu izcelsmes produktiem, taču arī no minerāliem un dzīvnieku valsts produktiem, Baha ziedi top vienīgi no augiem. Tāpat Baha ziedi nav zāles, homeopātiskie preperāti gan, Baha ziedus kvalificē kā pārtikas produktus.

20151002090053-74848.jpg

Tā kā mēs visi esam atšķirīgi, tad vissvarīgākais Baha ziedu terapijā ir individuāla pieeja, tomēr ir vairāki ziedu esenču maisījumi, kuri ir universāli glābēji un noder cilvēkiem kritiskos brīžos, piemēram, 5 ziedu formula – līdzeklis, kurš palīdz nomierināties, eksāmens – noder brīžos, kad zinām, ka mums jāiziet nopietns dzīves pārbaudījums un mums vajadzīgs spēks un izturība, lai to paveiktu, piemēram, dzemdības. Tāpat ir 5 ziedu krēms, kurš palīdz uzreiz – ja sākušās iesnas, varam to pasmērēt zem deguna. Tāpat ir līdzeklis, kurš palīdz adaptēties jaunā dzīves situācijā, tas ir riekstkoks. 

Lietojot Baha ziedus, nav iespējams tos pārdozēt, kā arī nav iespējams nodarīt sev kaitējumu, ja būs izvēlēta ziedu esence, kas nav atbilstoša tieši man, tā neizraisīs pretēju efektu. Baha ziedu esences mēs varam lietot pāris pilienus iepilinot ūdens krūzē, kuru izdzeram dienas laikā, jo efekts ir tikai tad, ja ievērojam regularitāti, nevis vienā piegājienā izdzeram krūzi un gaidām brīnumu. Tāpat mēs varam jaukt esences mazākā ūdens daudzumā un pilināt uz mēles. 

Iedarbība Baha ziediem var būt dažāda, ir situācijas, kad tie darbojas uzreiz, taču ir emocijas, kuras prasa ilgāku laiku, lai tās atkal tiktu sakārtotas.

Mēs patiesi varam sev palīdzēt, vienīgi mums ir jāatbild uz ļoti svarīgi jautājumu – kas tas ir, kas mums traucē justies labi un redzēsim, ka drīz vien mums padoms mūs atradīs

www.bahaziedi.lv

20150930194708-22689.jpg

mamma27 mamma27 03. Nov 2015, 09:31

Patiešām laba lieta tie baha ziedi. Mēs tagad ikdienā izmantojam gan smēri,gan arī maisījumu papūšam atbilstoši dzīves situācijām. Tiešam iesaku izmēģināt.😀