Mani sauc Marta

20. Feb 2014, 00:21 madzina25 madzina25

1. Kā tevi sauc un cik veca tu tagad esi (gadi, mēneši)? Pastāsti, kā māmiņa ar tēti izvēlējās tev vārdiņu, cik tas bija vienkārši vai sarežģīti un kādi vēl bija varianti, kā arī pastāsti, kāpēc beigās tomēr tiki pie šī vārdiņa, un vai tas notika pirms dzemdībām vai jau pēc.

Mani sauc Marta Reinholde, esmu 1,3 gadus veca.Mammai ar teti bija noruna, jau mani gaidot, ja būs puisītis, tad vardiņu dos mamma, ja meitenīte, tad tētis, bet vel bija vienošanas, ka puisītim vardā jabut k  ka tetim burtiņam, bet meitenitei m ka mamas vardiņā. Un ta uzinot manu dzimumu vinēja tētis. Bet iesakumā viņa favorīt vardi bija Milda un Mirdza, kas protams nepārak patika mammai un tad mamma deva mājienu par vardiniem Emīlija un Marta. Ta es ari tiku pie sava vardiņa

2. Kurā grūtniecības nedēļā tu nāci pasaulē, kurā dzemdību iestādē un kurā nodaļā?

Es nacu pasaulē ar lielu kavešanos. Mamma jau ar mani kopa bija sagaidījusi 42 nedēļu bet es vel negribēju neko mainīt, tad nacās braukt uz Rīgas dzemdību namu uz stimulēšanu

3. Kā sauc tavu mammu un tēti? Vai viņi ir apmierināti ar vārdiem, ko viņiem vecāki devuši, vai arī viņi bija no tiem, kas bērnībā vārdu gribējuši mainīt?

Mammu sauc Madara, bet teti Kristaps. Abi bernība gribeja mainīt vardus tetis gribeja būt Artūrs jo ta sauca viņa bērnudārza draugu, kas bija baigi foršais, bet mamma gribeja but Melanija kā Melanija C nio Spice girls.


4. Puisītis vai meitenīte? Uz kādu atbildi vairāk bija vērsti tavi vecāki, kad tevi gaidīja, un kāda bija pirmā reakcija, kad viņi uzzināja, ka gaidāma MEITIŅA?

No sākuma abiem vecakiem likas ka būsu puisītis, bet tad mamma redzeja mani sapnī un juta ka būšu maza meitenite, bet tetis bija parliecinats 100 %, ka esmu puika, viņš vēl pirms došanas uz USG mammai teica šita iespert var tikai puika. Redzot mani USG parbaude tetim aizmirsas ka vins velas delu un tad kad pateica ka bus meitenite viņš tāpat jutas laimīgs, mamma ar bija ļoti laimīga.
5. Kāds mammai un tētim bija priekšstats par to, kā audzināt meitiņu? Vai tas šķita sarežģīti, vai tomēr ļoti vienkārši?

Mammai ar teti tas nelikas nekas ļoti sarežģīts. Tiaki mamma medza teti pakaitināt, ka nu būs jastrādā un jāpelna vairāk, jo majas būs divas sievietes kleitas un kosmētiku vajadzēs divtik daudz


6. Rūpes par meitenīti atšķiras no rūpēm par zēnu. Kā ar to tika galā vecāki, vai nav bijušas kādas problēmas, vai noteiktas grūtības? Ja jā, tad kādas?
Nē mani vecaki lieliski tiek galā pagaidām nekadu rupju nav viņu uzskata, ka lielakās rūpes bus kad es sasniegsu pusaudžu vecumu.


7. Kādas krāsas ratiņus tev izvēlējās vecāki - neitrālas krāsas vai "meiteņu" krāsas? Cik svarīgi viņiem tas bija?

Mani vecaki izvelejas neintralas krasas ratus, jo vini apsver domu par labu vel kadam mazulim līdz ar to manus ratus tad vares vēl izmantot


8. Vai vecāki pieturas pie noteikumiem, ka "zēniem jāvelk zilas drēbes, meitenēm - rozā"? Kādas krāsas apģērbs tev ir vairāk? Vai ir rozā vai zilas krāsas?

Nu protams, ka manā gardrobe ir visvairak rozā krāsas tērpi, bet var atrast ari citas krāsas.


9. Vai tev ir tipiskās "meiteņu" rotaļlietas? Parādi tās un pastāsti, ar kurām no tām tev īpaši patīk rotaļāties! Vai tev ir rotaļlietas, kas skaitās "zēnu" (automašīnas, ieroči utt.)? Ja nē, tad kāpēc, ja jā, tad parādi tās.

Man pagaidam nav tipisku meitenu rotaļlietu, jo esmu vēl maziņa. Šobrīd man visvairak patīk puzles no kopka un gramatiņas. Bet kad paaugšos noteikti vairak spelesos ar lellēm un ja patiks tad mamma man noteikti nopirks arī mašīnītes

20140219235356-16230.jpg

 

10. Vecākiem šķiet, ka draudzība starp vīrieti un sievieti nepastāv, ir vien ļoti reti izņēmumi. Bet bērnībā viss ir citādi. Vai tev ir kāds draugs - zēns? Cik sen esat pazīstami? Cik bieži jūs tiekaties? Kā kopā rotaļājaties?

Man nav pagaidam nav vel tads viens īsts draugs,bet bija viens ciemiņš ar kuru kopā paspelejos, jo tas ir mammas dardzenes dēls-Kārlis. Esam pazīstami kādus četrus menešus ceru vel ar vinu kadreiz paspēleties20140219235837-16748.jpg

 

11. Vai tev ir brālis vai māsa? Varbūt -gan viens, gan otrs. Pastāsti, kā viņus sauc, un cik veci ir viņi. Pajautā vecākiem, kā atšķiras zēnu un meiteņu audzināšana? Kādas atšķirības viņi pa šiem gadiem pamanījuši? Vai viņiem pašiem ir brāļi un māsas?

Nē man vēl nav ne brālis ne māsa. Bet Mammai ir brālis un Tētim ir divi braļi un viena māsa

12. Pajautā saviem vecākiem, kādas kopīgas intereses viņiem bija ar saviem vecākiem (vai viņi kopā gatavoja ēst, vai rotaļājās, vai spēlēja šahu, vai devās makšķerēt, vai uz veikaliem devās kopā iepirkties utt.).

Mamma kopa ar savu mammu un brali mēdz iet ara pastaigaties ka arī bija svetdienas riču rača turnīri vai arī karšu speļu vakars, bet tetis ar saviem vecakiem mēdza kopā doties skrituļot

13. Parādi fotogrāfijās sevi un savu ģimeni!

20140220000927-26484.jpg

LIELAIS Huggies® Ultra Comfort blogu konkurss zēniem un meitenēm 

20140219153532-22570.jpg