Hendlinga PIESKĀRIENU spēks

31. Mar 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs ar bērniem runājam ne tikai ar vārdiem, vissvarīgāko mazulis uztver caur mūsu pieskārieniem, tāpēc hendlings mums varētu palīdzēt apgūt bērniem vispatīkamāko valodu, tādu, ar kuras palīdzību mēs varētu veidot visciešāko kontaktu ar saviem mazuļiem.

Konsultē Māmiņu Kluba Vecāku skolas fizioterapeite Kristīne Asonova.  

Pieskārieni ir viena no mīlestības valodām un tā kā aprūpes laikā mēs, vecāki, bērniem, visu laiku pieskaramies, jāpiedomā, kā pielikt rokas, lai veidootu mīļu, abpusēju kontaktu un lai vecāki ar bērnu varētu saprasties.

Turot bērnu savās rokās, mūsu tvērienam ir jābūt maigam un stingram vienlaikus, tā, lai bērns justos drošībā.

Mums vienmēr jāpiedomā pie tā, cik ciešs ir mūsu pirkstu tvēriens, kad pieskaramies bērnam, lai tas nebūtu pārāk stingrs, bet tai pat laikā- bērns sajustu, ka mamma vai tētis tur mazulīti rokās gana pārliecinoši. "Es rekomendētu vairāk izmantot nevis pirkstus, bet plaukstas pamatni," iesaka fizioterapeite Kristīne Asonova. "Tāpat pievēršam uzmanību tam, kā mēs bērnam pieskaramies ar savu plaukstu – vai tā mazulim nešķiet par smagu." 

Lai ko mēs darītu – auklētu mazulīti klēpī, mainītu autiņbiksītes vai pārģērbtu, vienmēr sarunājamies ar viņu, mūsu balss bēbītim palīdz nomierināties.

Tāpat noteikti jāatceras par bērniņa izģērbšanu vai autiņbiksīšu maiņu- mazulītis jutīsies daudz drošāk un patīkamāk, ja viņš būs piesegts.

Mammas, tas, ko mēs ar saviem pieskārieniem mēģinām pateikt bērnam – es esmu blakus, mazulīt, taču tu esi brīvs! Un tas ir ļoti svarīgi, jo bērns jūt, ka mēs viņu cienām un tādā pasaulē mazulis jūtas pasargāts.

Māmiņu Klubs

20170407150145-68840.jpg