Gatavojoties braucienam uz siltākām zemēm

Gatavojoties braucienam uz siltākām zemēm

17. May 2013, 11:32 gucci123 gucci123

Pagājušajā gadā pēc 1,3 gadu ilga pārtraukuma (bērnu kopšanas atvaļinājuma) beidzot atgriezos darbā. Pirmie mēneši nebija viegli, jo gan manai ģimenei, gan man nācās pierast pie jaunā dzīves ritma. Īpaši grūti bija ziemā, jo tad ziemas garie vakari un „mūžīgā tumsa” bija īpaši nomācoši.

Nostrādāju 4 mēnešus un sapratu, ka spēki iet uz leju un jāplāno atvaļinājums. Pārrunāju ar vīru ideju un nolēmām, ka visi trīs kopā pavasarī dosimies uz Krētu. Krētā jau reiz esam bijuši pirms es paliku stāvoklī, tāpēc mums jau sala ir zināma (puslīdz) un jau iepriekš bijām secinājuši, ka tā ir draudzīga vieta ne tikai jauniem un veciem cilvēkiem, bet arī bērniem un īpaši – ģimenēm. Lai gan Gustaviņam vēl nebūs pilni 2 gadi un ceļojuma brīdi, nolēmām, ka esam ģimene un jābrauc kopā. Laiks, kad varējām izklaidēties tikai 2-atā ir pagājis. Un, ja abi šo faktu esam pieņēmuši, tad lēmums braukt ar bērnu pat nav diskutējams:)

Pēc pāris mēnešiem vīrs sagādāja patīkamu pārsteigumu – pieteicās apmaksāt visu ceļojumu. Tad sākās plānošanas darbi:

1)      izvēlējāmies tūroperatoru.

2)      izvēlējāmies viesnīcu; konsultējoties ar operatoru, izvēlējāmies viesnīcu, kas ir orientēta uz bērniem un ģimenēm – nostāk no pilsētas (1km), ar daudzveidīgu atrakciju arsenālu (Akvaparks, animatori, baseini utt.), kvalitatīvu ēdienu (atsevišķi pieaugušajiem un bērniem), tuvu jūrai (100 m) un nesen celtu (10 gadi). Tā kā mans vīrs ir samērā cimperlīgs, tad sanāca dzīvot 4**** viesnīcā un ar programmu All inclusive, lai nesāp galva par ēšanu, dzeršanu u.c. ekstrām.

3)      tā kā trāpījām uz „cenu bumu”, tad tikām arī pie 40% atlaides.

4)      papildus viesnīcā pasūtījām bērnu gultiņu.

Vēl viens patīkams pārsteigums – tā kā Gustaviņam būs bez 10 dienām 2 gadiņi, ceļojums viņam joprojām būs par velti (biļete lidmašīnā un uzturēšanās viesnīcā ar pilnu paketi).

Tā kā viss tika laicīgi rezervēts, īstā gatavošanās ceļojumam sākās tikai šā mēneša sākumā.

Pirmkārt, sapotēju Gustaviņu pret A hepatītu. Tā kā paši esam pret to potēti, uzskatījām, ka, dodoties ceļojumā uz citu valsti, tas ir īpaši svarīgi, jo A hepatīts ir t.s. „netīro roku” slimība, kuru var iegūt ne tikai neievērojot higiēnas normas, bet arī baseinā, kafejnīcā, spēlējoties rotaļu laukumā utt. Tā kā Gustaviņam ir veiktas visas iespējamās potes, kas ir iekļautas ne tikai vakcinācijas kalendārā, bet arī Rota vīrusa un Ērču encefalīta potes, tad tagad esmu mierīga, jo nu mans bērns ir pasargāts gandrīz pret visu:)

Otrkārt, sauļošanās krēma iegāde, jo Krētā vidējā temperatūra jau tagad ir + 25-29 grādi ēnā. Mūsu izvēle jau kopš Gustaviņa pirmā gada, kad sākām izmantot sauļošanās krēmu pludmalē, ir Eco cosmetics ar SPF45, kas ir ecco sertificēts produkts. Izrādās, ka Latvijā tas ir izpirkts un atrodams tikai 1 veikalā, līdz ar to nācās ļoti iespringt, lai to sameklētu un iegādātu. Arī paši lietojam šās firmas krēmu ar SPF25, kas ir ļoti labs produkts.

Treškārt, internetā sameklējām dažādas izklaides vietas, ko ir vērts apmeklēt ar bērnu Krētā, piemēram, Akvaparks, Akvārijs, alas, pludmales, muzeji u.c.

Ceturtkārt, iegādāties bērnam un arī pašiem plānas cepures, kas Rīgā nemaz nav tik viegli. Tā kā puišiem cepures pārsvarā bija tumšas un oderētas, tad nopirkām baltu plānu meiteņu cepurīti, kas izskatās cik nu neitrāli var izskatīties. Pagaidām esam savu cepuru meklējumos.

Piektkārt, saņēmām biļetes, nokārtojām ceļojumu apdrošināšanu u.c. dokumentāciju pie operatora. Pārrunājām arī to, ka ņemsim līdzi ratus – lai gan Gustaviņam jau ir 1,11 gads, viņš ātri nogurst un grib sēdēt. Operators ieteica paņemt līdzi dažādus medikamentus, plastmasas rotaļlietas, datoru vai telefonu, ar ko izklaidēt Gustaviņu lidmašīnā, noinstruēja, cikos un kur jābūt gan Latvijā, gan Krētā, ieteica vēl dažus praktiskus padomus ceļojumam ar mazo.

Sestkārt, atstāt dzīvokli uzticamās rokās, ali viss ir tāpat kā aizbraucot:)

Tagad tikai atliek krāmēt čemodānus un mesties piedzīvojumos jau nākošnedēļ:)

P.S. Par Krētu un mūsu piedzīvojumiem pastāstīšu pēc ceļojuma.

 

Visiem jauku atpūtu vēlot, Gucci123

gucci123 gucci123 17. May 2013, 13:52

Paldies visām par jaukajiem vēlējumiem😀 Tā kā esmu dzirdējusi dažādas pieredzes, esmu nelielā stresā, bet ļoti ceru, ka viss būs ok.

mamma27 mamma27 17. May 2013, 13:28

Ar nepacietību gaidīšu blogu kā gājis ceļojumā. Labprāt arī es uz nākamo gadu ieplānotu ko tālāku ar bērniem. tik gribās zināt kā tad ir ar bērnu ceļot un protams izmaksas.
Lai labs un jauks ceļojums jums visiem trim.

maijbite maijbite 17. May 2013, 13:27

Par galvassegām es arī Latvijā domāju - meitai ir gaiši, plāni lakatiņi, domaju, vai arī sev kādu nenopirkt (ja ir ko pirkt).
Veiksmīgi atpūsties! 😀

lauvinja lauvinja 17. May 2013, 13:24

Laimīgu ceļu!

Liels paldies😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 17. May 2013, 11:34

O, super, laimīgu ceļa vēju!