Gatavojamies Lieldienām - krāsojam olas dekoriem!

Gatavojamies Lieldienām - krāsojam olas dekoriem!

03. Apr 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Heijā, esmu klāt ar saviem rokdarbiņiem, vispirms pastāstīšu kā nokrāsot olas Lieldienām, lai krāsa uz tam būtu izturīgāka, noturīgāka. Tākā esmu iesaistījusies dažādās aktivitātēs, ko piedāvā mūsu pilsētas kultūras nams, tad vienu dienu tiku arī pie dekoriņu gatavošanas Lieldienām!

Tātad būs nepieciešami šādi materiāli -

izpūstas olu čaumalas (izurbina abos galos ar adatiņu caurumus un olas saturu izpūš kādā traukā, saturu varam izmantot tālāk pankūkām vai omletei)

guaša krāsas

PVA līme

otiņas (liela, maza)

trauciņi, kur jaukt krāsas

 

Un te ir mans "radošais darba lauks"! Trauciņos sajaucam krāsas ar mazliet ūdens un tējkaroti PVA līmes- tas palīdzēs noturēties krāsai ilgāk uz oliņas!

 

Šeit ir pagājušā gada "izpūstās" olu čaumaliņas, kas gaida, kad tās "atsvaidzinās"!

 

Te jau notiek pats olu krāsošanas process. Gatavojam krāsas dažādos toņos, jaucam kopā, apzīmējam olu čaumalas pēc sirds patikas!

 

Te pirmās oliņas gaida savu nožūšanu...

 

Un te jau visas raibu raibās oliņas!

Es tās uzliku uz nakti nožūt uz paplātes, ja gadījumā būs kāds pleķītis nenokrāsojies, to pielabojam nākamajā rītā! Šīs oliņas tiks izmantotas dažādos dekoros, sēdēs ligzdiņās vai groziņos, vai karāsies virtenēs. Prieks, ka varēju ieguldīt savu darbiņu savai pilsētai.

Un tātad atceraties- ja krāsojat olas ar krāsām, piejaucat krāsai PVA līmi, tā saglabā krāsas noturību un olas nesmērēs rokas!

Ja vēl vēlaties spīdīgas olas, tad tās var uzmanīgi apslaucīt ar eļļā iemērktu marlīti, spīdēs un laistīsies!

Vai jums ir kādas jaunas idejas Lieldienām? Padalaties arī ar mums!!!

 

Sandra.